Filters

Bankirai Hout Vlonderplanken

Onze bankirai vlonderplanken maken van uw terras een echte eyecatcher. De geelbruine tot rode kleur zorgt voor een warme uitstraling. Daarnaast zijn ze duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Zo kunt u lang genieten van een mooie vlonder in uw tuin.

Online bankirai vlonderplanken bestellen

Dit is een hardhoutsoort die populair is en dat begrijpen wij heel goed. Met zijn unieke eigenschappen biedt die veel voordelen. Zo werken de planken bijna niet. Ze kunnen goed tegen vuil, waardoor uw vlonder minder snel glad wordt. Ook hun natuurlijke resistentie tegen schimmels en insecten, maar ook tegen zuren en chemicaliën is zeer hoog. En daarnaast geven ze met hun gelijkmatige structuur en lichte nerftekening een warme uitstraling aan uw vlonder. Bij Houtdirect bestelt u eenvoudig de diverse afmetingen. U heeft daarbij de keuze tussen glad geschaafd of planken met een groef. Vergeet ook niet de overige benodigdheden, zoals bijvoorbeeld terrasdragers en worteldoek, voor het plaatsen van uw terras. Zo kunt u direct zelf aan de slag.

De kracht van bankirai

Omdat deze houtsoort zich prima voor buitenprojecten laat gebruiken, is het een krachtige en duurzame keuze. Met zijn fraaie geelbuine kleur die soms richting rood gaat, geeft het uw terras daarnaast een natuurlijk warme uitstraling. Wanneer u het niet behandelt, vergrijst deze houtsoort prachtig door de jaren heen. Deze vlonderplanken zijn van nature veel sterker en stabieler dan andere hardhout- of naaldhoutsoorten. Ze hebben een levensduur van minimaal 25 jaar. Ze staan daarmee garant voor een uniek en duurzaam terras in uw tuin.

Zo geniet u lang van uw terras

Om lang te kunnen genieten van uw terras, adviseren wij u om geen hogedrukreiniger te gebruiken. Het is weliswaar effectief tegen vuil en aanslag, maar de kans op het beschadigen van uw planken is groot. Dit zorgt er juist voor dat zich meer vuil kan ophopen in de nerven. Daarom is ons advies om het te behandelen met een olie of beits. Hiermee beschermt u het tegen vuil en behoudt u de kleur. Dit herhaalt u ongeveer iedere twee jaar. Daarnaast raden we aan om uw terras goed te vegen of af te nemen met een speciale houtreiniger. Zo blijft uw vlonder lang mooi. Heeft u vragen over bankirai vlonderplanken? Stel ze dan aan een van onze houtexperts. Zij denken graag met u mee.


 

Veelgestelde vragen over bankirai vlonderplanken

De voordelen op een rijtje:

  • Gelijkmatige structuur

  • Lichte nerftekening

  • Werkt bijna niet

  • Goed bestand tegen vuil

  • Resistentie tegen schimmels en insecten

De diverse afmetingen van deze vlonderplanken bestelt u eenvoudig online. U kunt daarbij kiezen tussen glad geschaafd of planken met een groef.

Ja!

Bewerkingstips
U kunt deze planken makkelijk zagen en schaven, ondanks de hardheid. Ze hebben wel een sterke kruisdraad. Hierdoor komen er bij het schaven vaak inspringsels voor. Deze houtsoort laat zich moeilijk verlijmen, daarom raden wij schroeven en boren aan. 

Ja, met een olie of beits
Wij adviseren u om deze vlonderplanken te behandelen met een olie of beits. Zo zijn de planken beschermd tegen verkleuring, vuil en de weersinvloeden. Het kost even tijd om uw vlonderdelen te behandelen, maar het levert u een prachtig resultaat op waar u jaren onbezorgd van kunt genieten.

Zachte reiniging
Regelmatig vegen met een niet te harde bezem werkt op termijn beter dan een hogedrukspuit. Die laatste geeft een snel en op het oog efficiënt resultaat, maar kan het hout ook beschadigen. Daardoor heeft vuil sneller vat en ontstaan er gemakkelijk splinters. Voor hardnekkig vuil reinigt u het hout met een speciale houtreiniger

 
Sorteren op
5 resultaten

Bankirai Vlonderplank - Yellow Balau 21x145

Lengte: 3050
€ 29.95 incl. btw

Bankirai Vlonderplank - Yellow Balau 21x145

Lengte: 3650
€ 36.50 incl. btw

Bankirai Vlonderplank - Yellow Balau 21x145

Lengte: 4900
€ 49.00 incl. btw

Bankirai vlonderplank glad 27x190

Lengte: 3950
€ 78.00 incl. btw

Bankirai vlonderplank glad 27x190

Lengte: 4300
€ 84.80 incl. btw