Filters

Thermisch Ayous

Thermisch ayous is hout waarbij de eigenschappen van ayous zijn geoptimaliseerd. Hierdoor is het een duurzame houtsoort die u perfect kunt gebruiken voor het bekleden van uw gevel of andere projecten.

Thermisch ayous online kopen voor uw project

Wanneer dit van origine tropische zachthout wordt gemodificeerd, is het te vergelijken met hardhout. Door dit thermisch modificatieproces krijgt het een duurzaamheidsklasse 1 met een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Hierdoor is het perfect geschikt als gevelbekleding. Want met zijn warme karakteristieke uitstraling is het een populaire keuze voor een mooie gevel. Bestel uw thermisch ayous eenvoudig in onze online houthandel met een paar muisklikken. Vergeet bij uw bestelling niet om direct de overige bouwproducten mee te bestellen. Zo kunt u snel aan de slag.

8 voordelen van thermisch ayous

Na het modificatieproces krijgt ayous veel krachtige eigenschappen. We hebben ze voor u op rijtje gezet:

  • levensduur van gemiddeld 25 jaar

  • duurzaamheidsklasse 1

  • insectenwerend

  • isolerend

  • laag vochtgehalte

  • sterk

  • lichtgewicht

  • onderhoudsvrij

Wij snappen daarom heel goed dat steeds vaker wordt gekozen voor thermisch ayous.

Uw buitengewoon duurzame keuze

In onze houthandel vindt u een groot assortiment duurzame kwaliteitsproducten. Want naast buitengewoon duurzaam thermisch ayous hebben wij nog meer gemodificeerde houtsoorten. Heeft u nog vragen over welke houtsoort het beste geschikt is voor uw project? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij adviseren u graag.


 

Veelgestelde vragen over thermisch ayous

Nee
Door het thermisch modificatieproces is een extra behandeling met olie of beits niet meer nodig. Daarnaast is thermisch ayous bijna onderhoudsvrij. Mocht u het mooi vinden, dan kunt het natuurlijk altijd een behandeling geven met olie, voor een glanzende finishing touch.  

Weinig
Van zichzelf heeft dit type hout geen onderhoud meer nodig. Mocht u toch vinden dat het een kleine onderhoudsbeurt nodig heeft, dan kunt u in onze blog lezen u hoe u dit op de juiste manier zelf kunt doen.

Ja
Met een levensduur van gemiddeld 25 jaar is thermisch ayous een duurzame keuze waar u jarenlang onbezorgd van kunt genieten. 
 

Bestel online
In onze online houthandel bestelt u thermisch ayous en alle overige bouwproducten eenvoudig met een paar muisklikken. 

Modificatieproces
Thermisch ayous wordt tijdens het modificatieproces gedroogd, verhit en vervolgens afgekoeld. Het doel van modificeren is het verbeteren van de eigenschappen van ayous. Hierdoor wordt het duurzamer en heeft het een levensduur van 25 jaar of langer. Met deze eigenschappen is deze houtsoort perfect voor bijvoorbeeld uw gevelbekleding.

 
Sorteren op
9 resultaten

Ayous Rhombus 18x68 mm

Lengte: 2150
€ 9.75 incl. btw

Ayous Rhombus 18x68 mm

Lengte: 2450
€ 11.10 incl. btw

Ayous Rhombus 18x68 mm

Lengte: 2750
€ 12.50 incl. btw

Ayous Rhombus 18x68 mm

Lengte: 3050
€ 13.85 incl. btw

Ayous Rhombus 18x68 mm

Lengte: 3350
€ 15.20 incl. btw

Ayous Rhombus 18x68 mm

Lengte: 3650
€ 16.60 incl. btw

Ayous Rhombus 18x68 mm

Lengte: 3950
€ 17.95 incl. btw

Ayous Triple Rhombus 25x145 mm

Lengte: 2500
€ 28.95 incl. btw

Ayous Triple Rhombus 25x145 mm

Lengte: 3050
€ 35.40 incl. btw