Eiken Fineer

Fineer is een dun laagje eikenhout dat op plaatmateriaal zoals MDF wordt aangebracht. Omdat de eiken fineer echt hout is, is het vaak niet van massief hout te onderscheiden. Zo brengt u dus een geweldige houtlook in uw interieur, met het grote voordeel dat het hout niet zal gaan werken en dus vormvast blijft, ook bij temperatuurverschillen.

Houtlook met eiken fineer

Interieurhout is fantastisch materiaal om mee te werken! Maar er zijn ook een paar nadelen waar u rekening mee moet houden, zoals de werking van dit natuurproduct door vocht of wisselende temperaturen en het onderhoud, denk aan regelmatig verven of beitsen. Gelukkig zijn er alternatieven bedacht, zoals eiken fineer, om toch uw inrichting te voorzien van die mooie houtlook. En mooi pluspunt: zoveel verschillende houtsoorten, zoveel soorten fineer. Met of zonder noesten, glad of geborsteld oppervlak, gekleurd: voor ieder wat wils. Eiken fineer kan tegen een stootje, maar om verkleuring te voorkomen, raden we wel aan om te kiezen voor een matte doorzichtige beschermlaag of een beschermende beits in een kleur van uw voorkeur.
 

Onderhoud van fineer

Houtfineer wordt gemaakt door dunne lagen hout van een boom te schillen. Dit plaatmateriaal lijkt dus niet alleen op hout, het oppervlak is ook daadwerkelijk van hout gemaakt! Hierdoor krijgt u die karakteristieke uitstraling van warm hout. Fineer moet u wel regelmatig schoonmaken, bijvoorbeeld door het af te stoffen met een vochtige, zachte, niet pluizende doek. Geknoeid op de nieuwe fineer tafel? Geen probleem, dep het meteen droog en er is niets aan de hand. Twijfelt u tussen de keuze voor echt hout of eiken fineer om te gebruiken in uw volgende project? Vraag gerust om advies aan de houtexperts van Houtdirect, wij staan voor u klaar!
 
Sorteren op
1 resultaat

Eiken Dikfineer 5 x 160 x 2500 mm

Lengte: 2500
€ 28.50 incl. btw