Siberisch Lariks Dubbele Rhombus

Door de unieke vormgeving van Siberisch lariks dubbele rhombus heeft u het gemak van een gesloten plank met de uitstraling van twee delen naast elkaar. Hiermee bekleedt u in een handomdraai bijvoorbeeld uw gevel op een moderne manier.

Wat maakt Siberisch lariks dubbele rhombus zo uniek?

Dit hoogwaardige zachthout gaat maar liefst minimaal 20 jaar mee en laat zich kenmerken door een fijne structuur met kleine noesten. Het is afkomstig uit Siberië waar de bomen groeien in de meest barre weersomstandigheden. Hierdoor groeit deze houtsoort langzaam en is het zeer duurzaam. Daarnaast heeft u met de bewerking van dubbele rhombus een solide plank die de uitstraling heeft van twee losse planken. Daarom laat deze houtsoort zich prima gebruiken als gevelbekleding, maar ook een schutting bouwt u hiermee in een handomdraai. Met zijn unieke vormgeving is het een mooie en duurzame keuze.

De voordelen van gesloten met de uitstraling van open gevelbekleding

Een Siberisch lariks dubbel rhombusdeel combineert de uitstraling van een open gevelbekleding van twee losse rhombusdelen, met het gemak van dichte gevelbekleding. Door de unieke bewerking worden ze vaak horizontaal geplaatst, maar verticale plaatsing is ook mogelijk. U bekleedt uw gevel hiermee op een stijlvolle en moderne manier. Want met de natuurlijke uitstraling van Siberisch larikshout en het prachtige lijnenspel van de delen geniet u van een prachtig resultaat.

Hoe uw siberisch lariks dubbele rhombus mooi blijft

Om de karakteristieke kleur te behouden, raden wij aan om uw rhombus te behandelen met olie of beits. Zo beschermt u het hout en kunt u blijven genieten van de unieke kleur. In onze online houthandel vindt u een groot assortiment aan producten die u nog meer nodig heeft voor het maken van uw project. Weet u niet precies wat u allemaal nodig heeft? Vraag het aan een van onze specialisten. Wij helpen u graag!


 

Veelgestelde vragen over Siberisch lariks dubbele rhombus

Onderhoud is niet per se nodig

Door uw hout wel te behandelen geeft u het een extra beschermlaag, wat de levensduur ten goede komt. Beitsen en oliën accentueren bovendien de natuurlijk nerftekening en voorkomen dat het hout vergrijst onder invloed van de weersomstandigheden. Om het schoon te houden, adviseren we een speciale houtreiniger.

De voordelen op een rijtje:

  • Laat geen vuil, regen of wind door

  • Moderne uitstraling van open gevelbekleding

  • Makkelijk om te bewerken

  • Karakteristieke kleur

  • Duurzaam, levensverwachting van tenminste twintig jaar

Dit hout wordt gekenmerkt door: 

  • Duurzaamheidsklasse 3, met een levensverwachting van tenminste 20 jaar

  • Kleinere noesten en een fijnere structuur dan bij Europees lariks

  • Een lichtgele tot zalmroze houtkleur

 

Zwaargewicht binnen zijn klasse

Kenmerkend is dat het bovendien relatief zwaar is voor naaldhout. Omdat het ook nog eens duurzaam is, is het een een populaire houtsoort voor allerlei buitentoepassingen.

Ja, dat kan!


Bewerkingsmogelijkheden

In onze houtzagerij kunnen wij uw hout korten, zagen en schaven. 

 

Kosten

We werken met een starttarief van € 10,00 dat wordt verhoogd met € 15,00 voor ieder kwartier dat we bezig zijn met de bewerking van uw hout. 

 

Totale service

Met de keuze om uw hout door ons te laten verwerken, bent u verzekerd van het feit dat uw hout professioneel correct is bewerkt. Zo kunt u direct aan de slag met uw project. En mocht u nog vragen hebben, dan staan wij klaar met ons advies. Wij bieden u de totale service in onze online houthandel.

 
Sorteren op
2 resultaten

Siberisch Lariks Dubbele Rhombus 25x140

Lengte: 3000
€ 22.50 incl. btw

Siberisch Lariks Dubbele Rhombus zwart 25x140

Lengte: 3000
€ 28.50 incl. btw