Filters

Douglas Vlonderplanken

Met douglas vlonderplanken maakt u in een handomdraai een natuurlijk terras of rustieke vlonder. Zo kunt u heerlijk genieten in uw tuin. Koop uw vlonderplanken van douglas hout voordelig en eenvoudig online bij Houtdirect, dé houtspecialist.

Douglas vlonderplanken online kopen

In ons assortiment vindt u gladde vlonderplanken in diverse afmetingen:

Ook bieden wij vlonderplanken aan met een profiel. Met een paar muisklikken bestelt u wat u nodig heeft voor een prachtig eindresultaat. Denk ook aan de overige bouwproducten die u nodig heeft voor uw terras, zoals vlonderschroeven.

Verrassende buitenruimte met douglas vlonderplanken

Douglas vlonderplanken zien we steeds vaker terug om terrassen en paden mee aan te leggen. Of wat dacht u van de randen van zwembaden of jacuzzi’s? Realiseer een complete zwemtuin met een bijzondere allure! Door het ‘spelen’ met hout en tuinhout versterken huis en tuin elkaar en vormen samen een geheel. Combineer de houten componenten met een netjes aangelegde tuin en hardstenen tegels en uw buitenruimte ziet eruit als een plaatje!

Zelf uw douglas vlonder behandelen

Als u kiest voor onbehandeld douglas hout, dan kunt u dit behandelen met een beits, voor een beschermende en vuilafstotende laag. Want als u het hout niet behandelt, zal de warme, geelbruine kleur veranderen in grijs. Bij aanschaf van de douglas vlonder krijgt u uiteraard passend advies van onze vakmensen over hoe u dit zelf op de juiste manier kunt doen.

Duurzaam onderhoud van vlonderplanken

Het hoeft niet zo te zijn dat vlonderplanken met groevenstructuur bij nattigheid minder glad zijn. Tussen de groeven kunnen vuil en algen ophopen, waardoor de terrasdelen glad worden. Het is een kwestie van bijhouden en een keer per week met de bezem eroverheen om dit te voorkomen. Gebruik in ieder geval nooit een hogedrukreiniger, omdat deze de douglas vlonder aanzienlijk kan beschadigen. Hiermee spuit u namelijk de nerven open waardoor vuil en algen in de vlonderplanken worden gespoten.

Advies van Houtdirect

Loopt u graag met blote voeten over het terras, dan adviseren we douglas vlonderplanken. Deze zijn namelijk altijd geschaafd en voorzien van een antislipprofiel. Ook voor een robuuste en stoere look in uw tuin kiest u douglas hout. Heeft u nog vragen over uw terras of vlonder? Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden met douglas vlonderplanken.

 

Veel gestelde vragen over douglas vlonderplanken

Levensduur
De duurzaamheidsklasse van douglas hout is 3. Dit is een gemiddelde duurzaamheid met een verwachte levensduur van ongeveer 10 tot 15 jaar. 

 

Behandeling
De levensduur kunt u verlengen door douglas hout te behandelen met een beits. Hiermee geeft u het een optimale bescherming en behoudt u de natuurlijke warme kleur van deze houtsoort. In onze webshop vindt u naast douglas vlonderplanken ook de beits. Bestel alles in één keer en ga direct aan de slag met deze klus. 

Ja
Een van de sterke eigenschappen en pluspunten van douglas hout is dat het zich gemakkelijk laat bewerken. Uiteraard met de juiste gereedschappen, zoals een zaag of boor. Hiermee zaagt of boort u dit hout eenvoudig in de afmeting die u nodig heeft.

RVS
Ons advies is om te kiezen voor RVS schroeven. Deze zijn gemaakt van roestvrijstaal en staan garant voor een perfecte montage. Daarnaast zorgen ze ervoor dat uw vlonderplanken mooi blijven, zonder lelijke roestplekken.

Nee
Douglas heeft van zichzelf een mooie warme uitstraling. Wanneer u deze wilt behouden, is ons advies om het te behandelen met een beits. Doet u dit niet, dan zal deze houtsoort door de jaren heen natuurlijk vergrijzen door de verschillende invloeden van buitenaf zoals regen, maar vooral door de UV-straling van zon. 

 
Sorteren op
9 resultaten

Douglas plank 32x200

Lengte: 3000
€ 15.10 incl. btw

Douglas plank 32x200

Lengte: 4000
€ 20.15 incl. btw

Douglas plank 32x200

Lengte: 5000
€ 25.20 incl. btw

Douglas vlonderplanken antislip 27x190

Lengte: 3000
€ 17.40 incl. btw

Douglas vlonderplanken antislip 27x190

Lengte: 4000
€ 23.25 incl. btw

Douglas vlonderplanken antislip 27x190

Lengte: 5000
€ 29.05 incl. btw

Douglas vlonderplanken glad 27x190

Lengte: 3000
€ 17.40 incl. btw

Douglas vlonderplanken glad 27x190

Lengte: 4000
€ 23.25 incl. btw

Douglas vlonderplanken glad 27x190

Lengte: 5000
€ 29.05 incl. btw