Filters

Dikte

Douglas Planken

Altijd al zelf een overkapping of veranda willen bouwen? Dan zijn douglas planken, palen en balken van geschaafd of ongeschaafd hout uitermate geschikt. Het is schitterend timmerhout en met de robuuste planken maakt u in een handomdraai een stevige constructie.

Online douglas planken kopen

Bij Houtdirect vindt u alle benodigdheden voor uw project. Bij ons kunt u eenvoudig online douglas planken kopen. Bovendien kunt u bij ons terecht voor diverse bouwproducten, zoals schroeven, ijzerwaren en verf. Zo kunt u direct aan de slag! Omdat douglas hout een duurzaamheidsklasse van 3-4 heeft, is het ideaal voor houtbouw projecten. Het is niet voor niets dat deze houtsoort zo populair is; de warme uitstraling van het hout geeft aan iedere buitenruimte sfeer! Zo zijn deze geschikt voor het bouwen van een schutting. Bij Houtdirect verkopen we alle lengtematen, breedtes en diktes!

Douglas planken geschaafd of ruw

Bij Houtdirect leveren we al jaren hout van hoge kwaliteit en adviseren we onze klanten graag over de verschillende eigenschappen van de houtsoorten. Zo helpen we u bij het maken van een goede keuze tussen geschaafde of ruwe afwerking. Ons assortiment bestaat naast diverse soorten hout & tuinhout ook uit handige bijpassende bouwproducten. Gaat u bijvoorbeeld een poort maken? Kijk dan ook eens in onze webshop voor materialen als een poortframe, plaatduimen met kruishengels en poort ringsetten als mooi alternatief voor een standaard deurkruk.

Douglas planken zwart

Met zwarte douglas planken geeft u uw schutting of tuinhuis direct een uitstraling van hoge klasse! Het zwart brengt naast sfeer ook een chique uitstraling aan uw project. Daarnaast zijn de houten planken al afgewerkt in zwart, wat u werk bespaart omdat u zelf niet aan de slag hoeft met beits of verf. Bovendien zijn deze planken ook prima geschikt als gevelbekleding, iets wat je steeds vaker terugziet bij moderne woningen.Ons team heeft uitgebreide kennis van houtsoorten en houtbewerking, zij helpen u graag op weg!

Een kwestie van smaak

Bij aanschaf van douglas hout geven we u vanzelfsprekend advies mee over onderhoud. Dit is een houtsoort met relatief veel hars, met als voordeel dat het een natuurlijke bescherming heeft tegen weersinvloeden. Zonder behandeling zal het vergrijzen. Het is een kwestie van smaak of u dit zo laat, het zorgt in ieder geval voor een mooie authentieke look. U kunt er ook voor kiezen om de duurzaamheid te verlengen door het hout & tuinhout af te werken met beits of impregneer. Door een dergelijke nabehandeling blijft de kenmerkende kleur bewaard. Zo kunt u jarenlang genieten van een constructie met sfeervolle, natuurlijke uitstraling.

Enthousiaste en professionele service

Bij Houtdirect kunt u terecht voor hout in vele uitvoeringen en bijbehorende bouwproducten. Daarnaast kunt u rekenen op een goede service, ook al koopt u bij een webshop, als u vragen heeft staat ons enthousiaste team voor u klaar. Wij geven advies over de juiste toepassingen en denken met u mee als u aan een groot project gaat beginnen. Heeft u dus vragen? Neem contact op!


 

Veelgestelde vragen over douglas planken

Uw bouwproject

Wat douglas planken kosten is helemaal afhankelijk van uw bouwproject. Gaat het om het maken van een kleine overkapping voor de fietsen in de tuin of gaat het om een tuinhuis compleet met veranda?

Wij kijken met u mee

Vindt u het lastig om in te schatten hoeveel hout of tuinhout u nodig heeft en wat de uiteindelijke kosten van douglas planken en eventuele bijbehorende bouwproducten zullen zijn? Bij Houtdirect kijken we graag met u mee, neem contact op als u hier vragen over heeft. U kunt ook het benodigde materiaal in het winkelmandje plaatsen om zo het totale kostenplaatje te zien.
Pluspunt

De rechte lange nerf van dit hout is een pluspunt, want dit brengt met zich mee dat douglas planken heel sterk, recht en stabiel zijn. Heeft u eenmaal uw project afgerond en een prachtige constructie gerealiseerd? Dan is het zaak om deze goed te onderhouden voor een langere levensduur.

Afwerking

Vaak wordt er gedacht dat tuinhout veel onderhoud nodig heeft. Maar dit is niet het geval als u voor een juiste afwerking kiest. Afwerking die beschermt tegen vocht en die het hout zijn kleur en stabiliteit laat behouden. Kies hiervoor een kwalitatief hoogwaardige beits of impregneer. Hierdoor kan het zelfs tot tien jaar lang onderhoudsvrij blijven!

Vergrijzing

Houdt u van de karakteristieke grijze uitstraling van het terras, de gevel of ander tuinhout? Dan volstaat een jaarlijkse schoonmaakbeurt van de douglas planken met een borstel.
Bevestigen

U kunt douglas planken op verschillende manieren aan een wand bevestigen. Dit kan met stevig bevestigingsmateriaal, zoals een wandsteun of beugels. Of u kiest voor de zogenaamde 'blinde' of 'zwevende' bevestiging. De plank is dan aan de wand bevestigd zonder dat de schroeven zichtbaar zijn.

Goede schroeven

Voor beide opties is het belangrijk om lange, dikke schroeven en pluggen te gebruiken die het nodige gewicht aankunnen. Daarbij kan een zwevende plank iets minder gewicht aan dan een plank die bijvoorbeeld bevestigd is met een wandsteun, waarbij het gewicht beter verdeeld kan worden.
Jazeker, douglas is geschikt voor buiten

Het is wel zaak om de douglas planken goed te onderhouden voor een langere levensduur. Vaak wordt er gedacht dat tuinhout veel onderhoud nodig heeft. Maar dit is niet het geval als u voor een juiste afwerking kiest, zodat het hout minder hinder heeft van natuurlijke vijanden zoals UV-licht, blauwschimmel, vocht, algen en houtrot.

Hoogwaardige beits

Kies voor een kwalitatief hoogwaardige beits of impregneer. Hierdoor kunnen het douglas planken zelfs tot tien jaar lang onderhoudsvrij blijven!

Karakteristiek

Houdt u van de karakteristieke grijze uitstraling van het terras, de gevel of ander tuinhout? Dan volstaat een jaarlijkse schoonmaakbeurt met een borstel.
 
Sorteren op
13 resultaten

Douglas schuttingplank bezaagd zwart 16x140

Lengte: 1800
€ 7.45 incl. btw

Douglas plank 22x150

Lengte: 3000
€ 8.25 incl. btw
€ 20,80 per m²

Douglas plank 22x150

Lengte: 4000
€ 11.00 incl. btw
€ 20,85 per m²

Douglas plank 22x150

Lengte: 5000
€ 13.75 incl. btw
€ 20,85 per m²

Douglas plank 22x200

Lengte: 3000
€ 11.85 incl. btw
€ 20,80 per m²

Douglas plank 22x200

Lengte: 4000
€ 15.80 incl. btw
€ 20,85 per m²

Douglas plank 22x200

Lengte: 5000
€ 19.75 incl. btw
€ 20,85 per m²

Douglas plank 25x250

Lengte: 5000
€ 29.50 incl. btw
€ 23,65 per m²

Douglas plank 27x300

Lengte: 6000
€ 45.95 incl. btw
€ 25,55 per m²

Douglas plank 32x200

Lengte: 3000
€ 14.85 incl. btw

Douglas plank 32x200

Lengte: 4000
€ 19.80 incl. btw
€ 30,30 per m²

Douglas plank 32x200

Lengte: 5000
€ 24.75 incl. btw
€ 30,30 per m²