Siberisch Lariks Vlonderplanken

U wilt in uw tuin een vlonder aanleggen die een lichte houtkleur heeft en daarnaast duurzaam is. Dan adviseren wij onze Siberische lariks vlonderplanken. Met zijn lichtgele tot zalmroze houtkleur en levensduur van ongeveer 20 jaar kunt u lang genieten van uw terras. 

Een eyecatcher in uw tuin

U wilt een unieke vlonder die past bij de uitstraling van uw tuin. Onze Siberisch lariks vlonderplanken zijn met hun lichte gele gloed en kleine noesten een prachtige eyecatcher. Want door de lichte kleurstelling is de vlam structuur van deze houtsoort mooi zichtbaar. Dit is een gevolg van het feit dat deze boomsoort trager groeit in voornamelijk barre omstandigheden. Hierdoor zijn de jaarringen smaller en is de vlamtekening zeer specifiek aanwezig. Wanneer u de natuurlijke kleur wilt behouden dient u deze vlonderplanken te beitsen, lakken, verven of te behandelen met een olie. Doet u dit niet, dan zal uw Siberisch lariks terras na enige tijd vergrijzen. Ook deze vergrijsde kleur maakt uw vlonder terras uniek. 

Een duurzaam terras

Siberisch lariks hout heeft zijn naam en duurzame kwaliteit te danken aan zijn afkomst uit het onherbergzame Siberië. Hier groeit deze houtsoort langzaam en duurzaam. Dit zorgt voor een levensduur van ongeveer 20 jaar en doet hiermee niet onder voor hardhout. Om extra lang te kunnen genieten van uw Siberisch lariks vlonderplanken raden wij aan om deze te bewerken met een beits of olie. Dit verlengt de levensduur en accentueert bovendien de natuurlijke nerftekening. Ook het gebruik van een speciale houtreiniger zorgt dat uw terras er lang mooi uitziet. 

Ons advies over uw vlonderplanken

Vanwege zijn unieke eigenschappen adviseren wij Siberisch lariks hout voor uw vlonder. Dit zachte hout dat relatief hard en zwaar is, laat zich namelijk ook prima op maat zagen en schaven. Omdat het enigszins werkt, adviseren we u om het ruim te plaatsen. Want ook voor de daarbij behorende bouwproducten kunt u bij ons terecht. Dus denkt u na over het plaatsen van een vlonder? Neem dan contact met ons op. We delen graag onze tips en adviezen. 

Sorteren op
1 resultaat

Siberisch Lariks vlonderplanken 28x145x4000

Lengte: 4000
€ 28,30 incl. btw