Slotbouten zwart

Als u iets muurvast wilt bevestigen, dan gebruikt u slotbouten zwart van Houtdirect. Met name voor grote houten constructies zijn slotbouten handig om diverse onderdelen met elkaar te verbinden. De bout wordt gekenmerkt door een gladde ronde zwarte kop met daaronder een vierkant gedeelte en een schroefdraad. Op de schroefdraad past een moer waarmee de bout wordt vastgedraaid. Het vierkante gedeelte onder de kop vast in het hout getrokken. Zo kan de moer vastgedraaid worden, zonder dat de bout meedraait.

IJzersterke verbinding

Is uw volgende bouwproject het aanleggen van vlonders of het maken van een blokhut in de tuin? Ook daarvoor lenen de slotbouten zwart zich uitermate goed, zodat de houten constructies stevig met elkaar verbonden kunnen worden. De afgeronde kop van de slotbouten zwart zorgen voor een fraaie afwerking. Wanneer de slotbout door het bestemde gat is gehaald kan een tik op de afgeronde kop worden gegeven. Gebruik hiervoor een rubberen hamer om de slotbouten niet te beschadigen.
 

Juiste maat

Bij Houtdirect worden de slotbouten zwart verzinkt verkocht in verschillende maten, in zakjes van 25 stuks. Bij het kiezen van de juiste maat moet u rekening houden met de grootte van het boorgat. Het is niet aan te raden om een bout met eenzelfde dikte als het boorgat te kiezen, want dan kan de bout er niet soepel in. Kies altijd een bout die 1mm kleiner is dan het boorgat. Voor meer tips en adviezen staat het team houtexperts van Houtdirect voor u klaar, neem contact op bij vragen!
 
Sorteren op
4 resultaten