Filters

Eiken Zweeds Rabat

Bent u op zoek naar eiken Zweeds rabat als houten gevelbekleding? Rabat wordt voornamelijk horizontaal toegepast als buitenbetimmering. Verticaal kan ook, dan wordt het channelsiding genoemd. Laat u door Houtdirect adviseren of bestel direct eenvoudig online.

Wanden van eiken Zweeds rabat

Met eiken Zweeds rabat is het mogelijk om snel dichte wanden te maken bij uw project. Gaat het om het bekleden van een gevel? Dan is het belangrijk dat de delen genoeg ruimte krijgen voor enige werking. Als u de eiken rabatdelen op een correcte manier bevestigt, kunt u jarenlang van dit prachtige hout genieten. Een juiste toepassing is wel belangrijk. We geven een paar tips:
 
  • Gebruik het juiste vochtpercentage. Gebruik hout met een vochtpercentage van 18% (+/- 2%) in de duurzaamheidsklasse 1-2.
  • Gebruik nagels en schroeven van roestvrij staal. Bij het verwerken van eiken Zweeds rabat is het belangrijk dat u rvs nagels of schroeven gebruikt.
  • Een verticale beluchting is belangrijk. We raden een ventilatieruimte aan van tenminste 20 mm ten opzichte van de achterliggende constructie. Denk ook aan de kopse afwerking, dat vermindert de kans op scheuren en vocht in de rabatdelen. 
  • Zorg dat u eiken Zweeds rabat periodiek onderhoudt.
  • Zorg er bij de bevestiging van reeds afgewerkte delen voor dat de kop van de nagel of de schroef op het oppervlak blijft liggen. Daarmee wordt beschadiging van de verflaag en inwatering voorkomen.
  • Denk aan voldoende afstand met het maaiveld, tenminste 300 millimeter.

Rabat van Houtdirect

Bij Houtdirect verkopen we Zweeds rabat en Fins rabat van douglas hout en platowood. Daarnaast bieden we Fins Rabat in het zwart voor een strakke, stijlvolle en moderne uitstraling. Bent u nog niet bekend met het plaatsen van rabatdelen en wilt u fouten voorkomen? Neem contact op met onze houtspecialisten, wij helpen u graag op weg!
 
Sorteren op
4 resultaten

Eiken Zweeds Rabat model Siding geschaafde zichtzijde 24x170x2000 mm

Lengte: 2000
€ 30.75 incl. btw

Eiken fijnbezaagd zweeds rabat 27x180

Lengte: 2000
€ 28.35 incl. btw

Eiken fijnbezaagd zweeds rabat 27x180

Lengte: 2500
€ 36.85 incl. btw

Eiken fijnbezaagd zweeds rabat 27x180

Lengte: 2800
€ 39.70 incl. btw