Filters

Fundering & Poeren

De fundering & poeren zijn letterlijk de basis van een bouwconstructie. Het is de draagconstructie waarop een gebouw geplaatst om zo de krachten uit een bouwwerk over te dragen op de ondergrond. Deze basis is dus onmisbaar voor een solide bouwproject.

Diverse soorten fundering en poeren

Om een draagconstructie te verstevigen, zijn de juiste poeren en fundering onmisbaar. Er zijn verschillende mogelijkheden:
  • Rechtstreekse fundering. Dit is de meest voorkomende methode en wordt gebruikt wanneer de draagkrachtige laag niet te diep onder het maaiveld ligt. De slechte bovengrond wordt verwijderd en eventueel vervangen. Met gewapend beton wordt er een verbrede strook gerealiseerd onder alle dragende muren.
  • Fundering op palen. Wordt toegepast als draagkrachtige grond te diep zit, zoals bij moeras-, klei- of veengrond. Meestal worden er betonnen palen in de grond geschroefd, geheid of geboord; een betonnen paalfundering is een zeer degelijke, maar relatief dure fundering. 
  • Algemene funderingsplaat. Wordt ook toegepast als de draagkrachtige grond te diep zit. Aanleggen van een funderingsplaat is een eenvoudige methode, interessant voor doe-het-zelvers als het om bijvoorbeeld een schuur gaat. De vloerplaat wordt niet ondersteund door fundamenten, maar wordt rechtstreeks op de grond gestort en bestaat uit gewapend beton. 
  • Poeren fundering. Fundering op gewapende betonnen blokken. Onder de muren komen in dit geval balken van gewapend beton die de belasting van de muren doorgeven aan de poeren.
  • Puttenfundering. Vanaf de draagkrachtige grond worden funderingsputten gemaakt die gevuld worden met beton en van wapening worden voorzien. Op de putten worden gewapende betonnen balken geplaatst om de belasting van de muren naar de putten door te geven. Er is relatief weinig graafwerk nodig voor de fundering op putten.
U begrijpt dat een gedegen bodemonderzoek voordat u begint met bouwen, erg belangrijk is. Zo kunt u de juiste fundering & poeren kiezen die voor uw situatie het meest geschikt is.
 

Basis van bouwconstructies

Met het ruime assortiment in onze houthandel, mag natuurlijk het funderingsmateriaal niet ontbreken. Douglas hout, vurenhout en eikenhout zijn allemaal te gebruiken om prachtige constructies van te realiseren, zoals veranda’s, carports, schuren, terrassen en gevelbekleding. Maar om hiermee aan de slag te gaan, is goed gereedschap voor het bewerken van het hout onmisbaar, net als fundering en poeren. In de online shop van Houtdirect vindt u onder bouwproducten instortankers, paalhouders, sokkels, bevestigingsplaten, snelbeton, worteldoek en natuurlijk betonpoeren. Laatstgenoemden zorgen ervoor dat het de kracht die een bouwwerk op de grond uitoefent, goed verdeeld wordt. Ze hebben een rechthoekige vorm die kan verschillen per poer. Zo zijn er bijvoorbeeld lange smalle betonpoeren, lage brede betonpoeren of betonpoeren die naar onder toe breder uitlopen. De afmeting is afhankelijk van de kracht die erop rust. Wij kunnen ons voorstellen dat u het lastig vindt om de juiste fundering en poeren uit te kiezen. Bij Houtdirect staan we klaar voor u met advies op maat. Neem contact op bij vragen.

 
 

Veelgestelde vragen over poeren

Basis
De poer is een ondersteuningsconstructie in de bouwkunde. Hij is bedoeld om de krachten uit een bouwwerk over te dragen op de ondergrond (fundering op staal) of op de paalfundering. Een poer wordt ook wel een stiep, por, porring of teerling genoemd. 

 

Voordeel
Wanneer u ervoor kiest om een poer te gebruiken voor bijvoorbeeld uw overkapping, dan staat deze niet op de natte grond. Hierdoor voorkomt u de kans op houtrot en verlengt u de levensduur van uw overkapping.  

De verschillende soorten
De functie van een fundering is de draagconstructie verstevigen. Hiervoor zijn goede poeren onmisbaar. Afhankelijk van uw project zijn er verschillende mogelijkheden voor een fundering. Zo kunt u kiezen voor een rechtstreekse fundering, fundering op palen, algemene funderingsplaat, poerenfundering of een puttenfundering. Allemaal hebben ze hun eigen voordelen en eigenschappen. 

 

Advies op maat
Om de juiste keuze te maken voor uw project is het belangrijk om de draagkracht te bepalen die uw constructie nodig heeft. Ook de eigenschappen van de bodem waar u de constructie op gaat plaatsen hebben invloed op deze keuze. Zo is het bij een overkapping op zandgrond raadzaam om te kiezen voor een poerenfundering. Maar bij een kleigrond zijn er weer andere mogelijkheden als het gaat om fundering. Heeft u hierover advies nodig? Houtdirect denkt graag met u mee en kan u een advies op maat geven. 

Bodem en constructie
Bij het bepalen van de juiste fundering is het belangrijk om te kijken naar de constructie die u gaat bouwen en welke ondersteuning deze nodig heeft. Ook moet u rekening houden met de grond waarop u de constructie plaatst. Daarnaast moet een ondergrond waterpas zijn voor een perfecte basis.

 

Klustips
In on assortiment bouwproducten vindt u alles wat u nodig heeft voor het maken van een perfecte fundering voor uw project. Kies uw betonpoeren, paalankers, cement en worteldoeken en ga aan de slag met uw klus. 

Online bij Houtdirect
Heeft u voor uw klus poeren nodig voor het maken van een solide fundering? Bestel deze dan vandaag nog online in onze houthandel. Kies de juiste afmetingen, plaats die in uw online winkelwagen, reken af en ga na levering direct aan de slag met uw project!

 

Klantenservice
Weet u niet precies welke en hoeveel betonpoeren, instortankers of andere bouwproducten u nodig heeft voor uw klus? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag bij het plaatsen van uw bestelling en al uw andere vragen over hout. 

 
Sorteren op
25 resultaten

Betonpoer antraciet 120 mm zonder facetrand

Lengte: 600
€ 32.50 incl. btw

Betonpoer antraciet 150 mm met facetrand

Lengte: 600
€ 32.50 incl. btw

Betonpoer antraciet 150 mm zonder facetrand

Lengte: 600
€ 31.85 incl. btw

Betonpoer antraciet 200 mm zonder facet rand

Lengte: 500
€ 43.30 incl. btw

Betonpoer antraciet 200mm met facetrand

Lengte: 575
€ 44.60 incl. btw

Draadeind M16 verzinkt 1.00 m

€ 6.35 incl. btw

Hardstenen sokkels 140 mm zonder facetrand

Lengte: 250
€ 37.50 incl. btw

Hardstenen sokkels 150 mm met facetrand

Lengte: 250
€ 43.50 incl. btw

Hardstenen sokkels 150 mm zonder facetrand

Lengte: 250
€ 40.00 incl. btw

Hardstenen sokkels 170 mm zonder facetrand

Lengte: 250
€ 42.50 incl. btw

Hardstenen sokkels 180 mm met facetrand

Lengte: 250
€ 48.00 incl. btw

Hardstenen sokkels 180 mm zonder facetrand

Lengte: 250
€ 45.00 incl. btw

Hardstenen sokkels 190 mm zonder facetrand

Lengte: 250
€ 55.50 incl. btw

Hardstenen sokkels 200 mm met facetrand

Lengte: 250
€ 62.00 incl. btw

Hardstenen sokkels 200 mm zonder facetrand

Lengte: 250
€ 57.50 incl. btw

Hardstenen sokkels 250 mm zonder facetrand

Lengte: 300
€ 92.50 incl. btw

Instortanker

€ 24.50 incl. btw

Plaatanker RVS met plaat 350 mm

Lengte: 350
€ 54.95 incl. btw

Snelbeton mortel

€ 15.95 incl. btw

Verstelbare paaldrager

€ 22.65 incl. btw

Zware Paaldrager 250 mm hoog

€ 59.95 incl. btw

Zware Paaldrager 500 mm hoog

€ 69.95 incl. btw