Hoe kunt u hout behandelen?

Met een behandeling van uw hout zorgt u ervoor dat het binnen en buiten zolang mogelijk mooi blijft. Met de verschillende houtbehandelingen, die we hier toelichten, geeft u het de bescherming en uitstraling die het verdient. Zo kunt u jarenlang onbezorgd genieten van uw hout.

De verschillende houtbehandelingen op een rijtje

In onze blogs over onderstaande onderwerpen leest u hoe u de behandeling op de juiste manier doet:

Hout & tuinhout behandelen

Voor uw project kunt u kiezen uit diverse soorten hout & tuinhout. Alle houtsoorten hebben een eigen uitstraling en eigenschappen. Welke behandeling hier het beste bij past, hangt af van uw houtkeuze, uw wensen op het gebied van uitstraling en de weersinvloeden waar het aan wordt blootgesteld. Kiest u douglas hout voor uw buitenproject dan is beitsen een ideale afwerking. Zo behoudt u de warme, natuurlijke kleur van dit hout en zorgt u voor een optimale bescherming tegen de verschillende weersinvloeden. Kiest u er niet voor om dit hout voor buiten te behandelen, dan zal het door de jaren heen langzaam vergrijzen. Ook dit heeft zijn charme. Het is maar net wat u mooi vindt.

Zo behandelt u meubelhout

In ons ruime assortiment meubelhout vindt u altijd het perfecte hout voor uw binnenproject. De belangrijkste reden om te kiezen voor een behandeling van uw hout binnen, is de uitstraling die u het project wilt meegeven. Bescherming is minder belangrijk, omdat het hout binnen minder te verduren heeft als het gaat om weersinvloeden. Daarom volstaat vaak een afwerking met lak. In de blog over het aflakken van een eiken meubel met skylt laat onze vakman zien hoe u dit eenvoudig zelf kunt doen.

Heeft u een vraag over hout behandelen?

Ons team van vakspecialisten staat voor u klaar. 

Stel een vraag

De kwaliteit van Houtdirect

Wij verkopen alleen producten van goede kwaliteit, voor zowel de professionele vakman als de handige doe-het-zelver. In onze online houthandel vindt u alles voor de behandeling van uw hout:

Wat heeft uw project nodig?

Het antwoord hierop is: de kwaliteit en het advies van Houtdirect. Met onze jarenlange ervaring denken onze vakmensen graag met u mee over de beste behandeling van uw hout. Zo geniet u jarenlang onbezorgd van een prachtig eindresultaat. Neem contact op met onze klantenservice of kom langs in onze showroom.

Kunnen wij helpen?

Wij helpen u graag op weg

T: 078 220 4230

E: info@houtdirect.nl

Of kom langs in onze showroom!