Filters

Houtsoort
Model
Dikte

Hout & Tuinhout

Houtdirect is specialist als het gaat om hout & tuinhout. U kunt bij onze houthandel terecht voor al uw hout. Of u nu een schutting, vlonder of tuinhuis wilt bouwen in uw tuin; u vindt bij ons alle juiste materialen dankzij ons compleet assortiment.

Tuinhout online bestellen

De lente is de perfecte periode om de handen uit de mouwen te steken en klussen in de tuin aan te pakken. Bloembollen planten, het meubilair afsoppen en de ramen wassen. Maar wie echt van klussen houdt, gaat aan de slag met een nieuw project. Een zelfgemaakte carport? Een schuur of schutting? Een houten veranda? Bij Houtdirect kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment aan geschaafd en ongeschaafd hout en het hout bestellen kan eenvoudig online. Graag geven we u advies over de meeste geschikte houtsoorten en vanzelfsprekend leveren we ook hout op maat. Want duurzaam hout is dé onmisbare basis voor ieder geslaagd project.

Hout kopen bij Houtdirect

Tuinhout, douglas hout en hardhout geven aan iedere buitenruimte een sfeervolle en landelijke uitstraling. U kunt planken, palen, balken en rabatdelen van dit hout kopen bij Houtdirect. Om het hout een kleur te geven, is het te behandelen met beits in diverse tinten. Als het onbehandeld blijft, krijgt het materiaal geleidelijk aan een stijlvolle grijze kleur. Wilt u het tuinhout bevestigen? Verf of beits het dan al een keer voor montage en boor het dan voor of gebruik een schietpistool, om splijten te voorkomen.

Hout bestellen en aan de slag!

Hout bestellen kan bij Houtdirect eenvoudig online! Ieder project is met hout op maat te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan een veranda: een stijlvolle overkapping die het huis en de tuin met elkaar verbindt. Dit levert naast uren buitenplezier op uw terras ook vaak een waardevermeerdering van uw woning op. En wat dacht u van een nieuwe tuinafscheiding? Dit is handig en mooi, want het zorgt voor privacy en kan een stijlvolle toevoeging zijn op de rest van uw tuin. Natuurlijk zijn er veel verschillende kant en klare schuttingen verkrijgbaar. Maar kunt u niet de juiste kleur, bouw of uitstraling vinden? Ga dan lekker zelf aan de slag! En met een eigen boomhut zal u uw kinderen vast en zeker heel blij maken. Geen boom voor een hut? Maak dan gewoon een mooi mini-tuinhuis in een hoek van de tuin. Door zelf hout te kopen en aan het klussen te slaan, kunt u helemaal zelf bepalen hoe dit eruit komt te zien.

Hout op maat

Twijfelt u over de soort tuinhout dat u nodig heeft voor uw tuinproject? Houtdirect is de houthandel op het gebied van alle soorten tuinhout. Door ons compleet tuinhout assortiment en onze expertise, adviseren wij u over eikenhout, douglashout, vurenhout, hardhout, enzovoorts. 
 
Vanzelfsprekend leveren we in onze houthandel hout op maat. Vindt u het lastig om de hoeveelheid in te schatten of vraagt u zich af wat de juiste houtsoort is voor uw project? Dan lichten we graag onze producten persoonlijk toe. U bent van harte welkom in onze showroom in Waalwijk. Bij Houtdirect hebben we allemaal passie voor hout zodat we u het beste passende advies kunnen geven!

FAQ's

Hout & Tuinhout

Sterkteklassen

Hout is ingedeeld in verschillende sterkteklassen. De sterkteklasse geeft een goed beeld van de verwachte levensduur van het hout. Zo staat sterkteklasse 1 voor 'zeer duurzaam' met een verwachte levensduur van ongeveer 25 jaar. En sterkteklasse 5 staat voor 'zeer weinig duurzaam' met een levensduur van maximaal 5 jaar.

Constructie buiten

Voor een houten constructie voor buiten, is het dus het beste om te kiezen voor hout met een duurzame sterkteklasse. Douglashout valt bijvoorbeeld in duurzaamheidklasse 3 en Vurenhout in duurzaamheidklasse 5. Duurzaamheidklasse 1 is bijvoorbeeld Azobé en Eiken hout valt in klasse 2-3.
Geschikt hout

Niet al het hout is timmerhout en geschikt hout voor een overkapping. Als u een houten overkapping, veranda of tuinhuis wilt bouwen, dan wordt er meestal gekozen voor Douglas hout. Dit heeft de beste prijs kwaliteit verhouding. Maar soms wordt er ook gekozen voor eikenhout om mee te bouwen.

Expertise

Bij Houtdirect hebben we alle expertise in huis om u een persoonlijk advies te geven. Neem contact op of bel 0416 760 800.
Harde en zachter houtsoorten

Er zijn harde en zachte houtsoorten, waarbij de sterkteklasse de verwachte levensduur aangeeft. Hout wordt meestal in twee groepen verdeeld, loofhout en naaldhout. Het loofhout is afkomstig van loofbomen en wordt ook wel hardhout genoemd. Maar er zijn ook loofbomen die heel zacht hout leveren, zoals de linde, populier en wilg. De boomsoort speelt een rol voor de hardheid, maar het ligt ook aan het groeiklimaat. Een van de meest gebruikte houtsoorten op dit moment is tropisch hardhout. U kunt ook kiezen voor Europees hardhout, wat kwalitatief gezien niet onder doet voor de tropische hardhoutsoorten en wat u betreft de levensduur goed met elkaar kunt vergelijken.

Bekendste houtsoorten

De bekendste houtsoorten die u in Europa vindt zijn eikenhout, douglas, robina en tamme kastanje. Dan hebben we in Europa ook nog het naaldhout, zoal lariks, grenen hout, vurenhout, grove den en de fijnspar. Er zijn nog vele andere houtsoorten op te noemen.

Houtspecialisten

Welke houtsoorten zijn nu het meest geschikt als constructiehout of hout voor een veranda? Vraag het aan de houtspecialisten van Houtdirect! Contactformulier.
Levensduur

De levensduur van uw houten schutting zal in grote mate afhangen van de gekozen houtsoort en of het hout is behandeld met een goede beits of verf. Daarnaast kunt u kiezen voor geïmpregneerd hout, waardoor de schutting beter beschermd is tegen vocht en ongedierte.

Contact met de grond

Een andere belangrijke factor voor de levensduur van houten schuttingen is het contact met de grond; als het hout vaak in contact komt met vochtige grond, zal het sneller gaan rotten. Vandaar dat de schutting vaak op beton wordt gezet, vaak in combinatie met betonpalen of houten palen. In de webshop van Houtdirect vindt u verschillende houtsoorten die geschikt zijn voor een schutting, van eikenhout tot geïmpregneerd vurenhout.
Behandelen

Als u hout wilt behandelen met verf of een beits, is het aan te raden om voordat u begint, het hout te ontvetten. Het doel van ontvetten is om een goede hechting te krijgen tussen een ondergrond en de verf of beits.

Hechting

Wanneer u vuildeeltjes niet verwijdert voordat u begint met verven, zal er nooit een goede hechting tot stand komen. Een gevolg kan zijn dat je later afbladdering krijgt van je verflaag of dat het verfwerk er simpelweg niet strak uitziet. De bekendste middelen om te ontvetten zijn ammoniak, Dasty en StMarc. Het zijn sterke chemische middelen, dus ga voorzichtig te werk.

​​​​​​​Verven van hout

Gaat u zelf aan de slag met het verven van hout? Zorg dan voor een goede voorbereiding. Er is een verschil tussen binnen of buiten schilderen, maar voor allebei geldt dat het resultaat het beste uitpakt op zo droog mogelijk hout. Vervolgens schuurt en ontvet u het hout. Bovendien is dit een goed moment om het hout op beschadigingen te controleren en gaten met een houtvuller weg te werken.

Primer en grondlaag

Bij Houtdirect adviseren we onze klanten tevens altijd om vervolgens gebruik te maken van een primer of grondlaag. Die maakt de hechting net iets beter, het schildert lekkerder en de opbouw van de lagen zorgt voor een mooier eindresultaat. Dit mag best wel een paar keer herhaald worden, in totaal drie lagen primer aanbrengen is prima. De grondverf heeft natuurlijk niet de kwaliteit van de lakverf, dus daar moet u even doorheen kijken. Zodra de verf is aangebracht, kunt u genieten van een prachtig resultaat!
 
Sorteren op
621 resultaten

Ayous Triple Rhombus 25x143 mm

Lengte: 3350
€ 47,95 incl. btw

Ayous Triple Rhombus 25x143 mm

Lengte: 4250
€ 60,85 incl. btw

Bankirai vlonderplank glad 28x190x3950

Lengte: 3950
€ 78,- incl. btw

Douglas blokhutprofiel 28x140

Lengte: 3050
€ 20,60 incl. btw

Douglas blokhutprofiel 28x140

Lengte: 3650
€ 24,65 incl. btw

Douglas blokhutprofiel 28x140

Lengte: 4000
€ 27,- incl. btw

Douglas eind sleufpaal 95x95x3000

Lengte: 3000
€ 35,85 incl. btw

Douglas fins rabat 18x125

Lengte: 2500
€ 11,15 incl. btw

Douglas fins rabat 18x125

Lengte: 3000
€ 13,40 incl. btw

Douglas fins rabat 18x125

Lengte: 4000
€ 17,85 incl. btw

Douglas fins rabat donker grijs 18x125 mm

Lengte: 2500
€ 16,20 incl. btw

Douglas fins rabat donker grijs 18x125 mm

Lengte: 3000
€ 19,45 incl. btw

Douglas fins rabat donker grijs 18x125 mm

Lengte: 4000
€ 25,95 incl. btw

Douglas fins rabat zwart 18x125

Lengte: 2500
€ 16,20 incl. btw

Douglas fins rabat zwart 18x125

Lengte: 3000
€ 19,40 incl. btw

Douglas fins rabat zwart 18x125

Lengte: 4000
€ 25,85 incl. btw

Douglas hoek sleufpaal 95x95x3000

Lengte: 3000
€ 35,85 incl. btw

Douglas pen 18x50mm

Lengte: 50mm
€ 1,30 incl. btw

Douglas schoren 120x120x700

Lengte: 700
€ 13,70 incl. btw

Douglas schuttingplank bezaagd zwart 16x140

Lengte: 1800
€ 7,45 incl. btw

Douglas tussen sleufpaal 95x95x3000

Lengte: 3000
€ 35,85 incl. btw

Douglas vlonderplanken glad 27x190

Lengte: 3000
€ 18,90 incl. btw

Douglas vlonderplanken glad 27x190

Lengte: 4000
€ 25,- incl. btw

Douglas vlonderplanken glad 27x190

Lengte: 5000
€ 31,50 incl. btw