Filters

Fins Rabat

Rabatdelen zijn geschikt voor horizontaal, verticaal en zelfs diagonaal gebruik, verkrijgbaar glad of met een houtnerf, enkel of dubbel. Hieronder valt natuurlijk ook het Fins rabat: een douglas plank met een fijn bezaagde zichtzijde. Kijk snel verder om eenvoudig uw gevelbekleding online te bestellen.

Speciale techniek

Door de speciale techniek van Fins rabat zijn kieren tussen het hout verleden tijd en kan er geen regenwater tussen de planken komen. Een rabatdeel is oorspronkelijk een houten deel met messing en groef: een profilering dat onder andere voor schuttingen en buitengevels gebruikt wordt. Vaak worden rabatdelen onzichtbaar bevestigd aan de ondergrond. De ondergrond bestaat meestal uit verticale latten bij horizontale bevestiging en horizontale regels bij verticale bevestiging.

Fins rabat als gevelbekleding

Bij Fins rabat als gevelbekleding raden we aan om op de volgende zaken te letten:
  • Onbehandeld gaat het hout vaak vergrijzen. Als u daarvan houdt, is dit natuurlijk geen punt. Heeft dit niet uw voorkeur, dan is het nodig om het hout te behandelen met een goede beits of verf.
  • Verkleuring door de zon gaat meestal niet gelijkmatig over het gehele vlak van de gevel. Dit komt doordat de zonnestralen moeilijker onder dakranden, raamdorpels en overstekken komen.
  • Sommige houtsoorten werken vaak meer dan anderen, met als gevolg scheuren, openingen en kromgetrokken hout.

Verkleuring van hout

Vanwege het duurzame karakter wordt tegenwoordig vaak hardhout toegepast. Vooral bij houten delen is het belangrijk te weten hoe het hout onder invloed van het weer van kleur verandert: sommige soorten worden grijs, andere worden geelachtig of blijven hun tint redelijk behouden, onder meer afhankelijk van de afwerking van het hout. Naast het douglas Fins rabat, kunt u bij Houtdirect ook terecht voor geïmpregneerde rabatdelen, waardoor het hout bijna ongevoelig is voor schimmels, bacteriën en weersinvloeden. Hiermee kunt u extra lang genieten van een mooie houten gevelbekleding!
 
 

Veelgestelde vragen over Fins rabat

Horizontaal of verticaal 

Deze rabatdelen zijn geschikt voor horizontaal of verticaal gebruik. Ze zijn glad of met een houtnerf, enkel of dubbel verkrijgbaar.

 

Onzichtbare bevestiging

Vaak worden rabatdelen onzichtbaar bevestigd aan de onderconstructie. Deze bestaat meestal uit verticale latten bij horizontale bevestiging en horizontale regels bij verticale bevestiging.

Onbehandeld

Onbehandeld gaat het hout vaak vergrijzen. Als u daarvan houdt, is dit natuurlijk geen punt. Heeft dit niet uw voorkeur, dan is het nodig om het hout te behandelen met een goede beits of verf.

 

Verkleuring

Verkleuring door de zon gaat meestal niet gelijkmatig over het gehele vlak van de delen. Dit komt doordat de zonnestralen moeilijker onder dakranden, raamdorpels en overstekken komen.

Ja, dat kan!

 

Ideaal als gevelbekleding

Vanwege de speciale techniek van Fins rabat kan er geen regenwater tussen de planken komen. Naast zijn karakteristieke uitstraling is het daarom ideaal om uw gevel mee te bekleden.

Ja, dat kan!

 

Bewerkingsmogelijkheden

In onze houtzagerij kunnen wij uw hout korten, zagen en schaven. 

 

Kosten

We werken met een starttarief van € 10,00 dat wordt verhoogd met € 15,00 voor ieder kwartier dat we bezig zijn met de bewerking van uw hout. 

 

Totale service

Met de keuze om uw hout door ons te laten bewerken bent u verzekerd van het feit dat uw hout professioneel correct is bewerkt. Zo kunt u direct aan de slag met uw project. En mocht u nog vragen hebben, dan staan wij klaar met ons advies. Wij bieden u de totale service in onze online houthandel.

 
Sorteren op
5 resultaten

Douglas fins rabat 18x125

Lengte: 4000
€ 13.00 incl. btw

Douglas fins rabat zwart 18x125

Lengte: 3000
€ 19.40 incl. btw

Douglas fins rabat zwart 18x125

Lengte: 4000
€ 21.95 incl. btw

Siberisch Lariks Fins Rabat fijnbezaagd 18x139

Lengte: 4000
€ 26.50 incl. btw