Eiken TV meubel aflakken met Skylt

In deze blog gaan we het eerder gemaakte TV-meubel aflakken met Skylt, een twee componenten lak. Dit betekent dat het moet worden gemengd met een verharder voor een perfect resultaat. Het mooie van dit product is de ultramatte afwerklaag die het geeft aan het meubel. Het zorgt voor een onbehandelde uitstraling waarbij de natuurlijke kleur van het eikenhout wordt versterkt.

Wat is Skylt?

Deze ultramatte PU-lak is het resultaat van pionierswerk op het gebied van watergedragen lakken. Deze bestaat uit 2 componenten: een A-component en een B-component (harder). Zo zorgt deze lak voor die unieke matte en strakke afwerking van houten meubels. Deze lak kan ook worden toegepast op parket, plankenvloeren, betonvloeren, linoleum of kurkvloeren. Het is een sterke en solide bescherming tegen vuil en water. Zo ontstaan er geen kringen op uw TV-meubel als u er een glas op plaatst. Ook voorkomt u zo krassen wanneer u er per ongeluk tegen aanstoot. Het resultaat blijft onaangetast mooi en strak.

10 voordelen van Skylt

 • onzichtbare, optimale bescherming

 • strakke, matte afwerking

 • natuurlijke kleurversterking 

 • scheurvrij

 • eenvoudig aan te brengen

 • vergeelt niet

 • vuil- en waterbestendig

 • slijtvast

 • duurzaam

 • onderhoudsvriendelijk

Een matte lak voor de perfecte afwerking van uw TV-meubel.

Voor u gaat beginnen

Zorg dat de Skylt en de verharder goed op kamertemperatuur zijn, voordat u ze gaat gebruiken. Zo kunnen de componenten goed met elkaar mengen. Ook moet uw TV-meubel helemaal schoon en droog zijn voordat de beschermlaag erop gaat. Doe het eventueel af met een schone handveger, om zo de laatste schuurresten te verwijderen.

Wat heeft u nodig?

Materialen:

 • Skylt lak original en verharder 

Benodigdheden:

 • mengbeker

 • roerhoutje

 • roller

 • verfbak 

 • korrel 120 schuurpapier

Verhoudingen voor een optimale afwerking

Met 1 liter Skylt kunt u ongeveer 10 m2 aflakken. De maatvoering voor een perfect resultaat is altijd 15 delen lak en 1 deel verharder. Voor dit TV-meubel doen we dit maal 3. We hebben 45 delen lak en 3 delen verharder nodig om het hele kastje goed te kunnen afwerken.

6 Stappen naar een strak resultaat

Stap 1: Schudden voor gebruik

Naast kamertemperatuur is goed schudden cruciaal voor een perfect resultaat. Zo mengen de componenten goed met elkaar.

Tip

Roer het na 10 minuten nog een keer goed door.

Stap 2: Mengen met de juiste verhoudingen

Voor dit TV-meubel hebben we genoeg aan 45 delen lak en 3 delen verharder. Om dit mengsel eenvoudig en op de juiste manier te maken, pakt u het roerhoutje. Een deel staat gelijk aan een millimeter. Op het roerhoutje tekent u nu een streepje bij 45 mm en bij 48 mm. U giet de lak in de mengbeker tot het 45 mm-streepje en vervolgens vult u het al roerend aan tot 48 mm met de verharder. Roer dit samen tot een mooi homogeen mengsel. 

Stap 3: Breng de lak aan voor de eerste laag

Pak de verfbak en vul deze met het mengsel. Haal uw roller er doorheen en zorg dat de roller helemaal is doordrongen van de lak. Breng vervolgens langzaam aan op het TV-meubel. Rol altijd met de nerf mee en nat in nat. Dit houdt in dat u van links naar rechts het hele paneel rolt. Daarna gaat u door naar het volgende onderdeel. Dit herhaalt u totdat het gehele meubel is behandeld.

Stap 4: Droogtijd

Dit product dient in 3 keer te worden aangebracht voor een optimaal resultaat. Tussen iedere laag adviseren wij om ongeveer 2 tot 3 uur droogtijd aan te houden.

Kunnen wij u verder helpen?

Stel hier je vragen over eiken planken of de montage. Bel of mail ons en wij helpen je verder!

Neem direct contact op

Stap 5: Licht opschuren tussen de 2e en 3e laklaag

Bij het aanbrengen van de lak op het hout kunnen de houtvezels omhoog komen. Daarom adviseren wij om het tussen de tweede en laatste laag licht op te schuren met een korrel 120 schuurpapier.

Stap 6: Een prachtig mat eindresultaat

Na 3 lagen is uw TV-meubel helemaal beschermd en ziet het er prachtig uit. Zo kunt u er jarenlang onbezorgd van genieten!

Klaar voor de montage

Nu is het kastje helemaal klaar om zwevend op de muur bevestigd te worden. Dit gaan we doen in het volgende filmpje. Wilt u meer filmpjes zien over alle mogelijkheden met onze producten? Abonneert u zich dan op ons YouTube kanaal Klussen met Houtdirect.

Inspiratie en kwaliteit van Houtdirect voor uw project!

Kunnen wij helpen?

Wij helpen u graag op weg

T: 078 220 4230

E: info@houtdirect.nl

Of kom langs in onze showroom!

Heeft u nog hout nodig voor uw volgende project?