Filters

Douglas Zweeds Rabat

Als u plannen heeft om in de tuin te gaan timmeren, komt u vast en zeker douglas Zweeds rabat tegen in uw zoektocht naar de juiste materialen. Deze uitvoering is de afgelopen jaren steeds meer in trek gekomen! Rabatdelen zijn heel praktisch, omdat u vrij snel een behoorlijk oppervlak kunt afdekken. Een verfraaiing van uw schuur of schutting!

Wat is rabat?

Een rabat is een plank die speciaal is vormgegeven met als doel een horizontaal mooi aaneengesloten wand van stapelbare planken. Door de manier waarop de planken worden gezaagd, kunnen de planken worden samengevoegd zodat ze elkaar een beetje overlappen. De naden die er zijn, zijn zo gemaakt dat regenwater automatisch er langs wegstroomt. Dit model heeft dus als groot voordeel dat er geen vocht in de naden blijft staan met als voordeel een langere levensduur van hout & tuinhout.

Douglas Zweeds rabat versus gewoon rabat

Regelmatig krijgen we de vraag van onze klanten wat het verschil is tussen Zweeds en standaard rabat. Het verschil zit hem vooral in de vorm van de planken. Bij de 'standaard' variant loopt er langs de onderkant van de plank een groef. Aan de bovenkant van de plank loopt een dunne rand die precies in die groef past. Daardoor kun je het kenmerkende ‘stapelen’ toepassen. Douglas Zweeds rabat heeft dus een iets andere vorm. Het hout loopt schuin af en is aan de bovenkant van de plank smal. Onderaan de plank is een uitsparing, waardoor u de plank op het dunne deel van een andere plank kunt zetten. Het resultaat is een prachtig gevel met overlappende planken die allemaal een beetje schuin lopen.

Praktisch om mee te werken

Er zijn verschillende houtsoorten die voor douglas Zweeds rabat geschikt zijn. Het meest gebruikelijk is geïmpregneerd vurenhout of douglas hout. Of u kunt kiezen voor houtcomposiet dat is gemaakt van een combinatie van hout en kunststof.  Deze soort hoeft ook niet geverfd te worden en het behoeft vrijwel geen onderhoud. Iedere houtsoort heeft zo zijn specifieke eigenschappen. Bij Houtdirect kunnen we u er alles over vertellen!
 
 

Veelgestelde vragen over douglas Zweeds rabat

Douglas voor weinig onderhoud
Vaak wordt er gedacht dat tuinhout veel onderhoud vraagt. Maar dit is niet zo als u kiest voor douglas Zweeds rabat. Door de unieke manier van zagen zijn deze planken makkelijk te stapelen en blijft er geen regenwater in de naden blijft staan. Dit heeft als voordeel dat het een langere levensduur heeft.

Afwerking met beits
Daarnaast kunt u er voor kiezen om dit product af te werken met een hoogwaardige beits. Zo beschermt u uw hout tegen vocht en laat u het zijn natuurlijke kleur en stabiliteit behouden. Hierdoor kan het zelfs tot 10 jaar onderhoudsvrij blijven.
Karakteristieke wandconstructie
Door de manier waarop douglas Zweeds rabat is gezaagd zorgen ze voor een karakteristieke wandconstructie. Ze zijn hierdoor direct te gebruiken voor uw project.

Hoe kunt u zelf aan de slag?
Wij geven u graag advies over hoe u zelf aan de slag kunt met dit product. Neem contact met ons op!
Karakteristiek
De planken van douglas Zweeds rabat geven uw schuur of schutting een karakteristieke uitstraling.

Langere levensduur
Daarnaast zijn ze zo gezaagd dat regenwater direct wegstroomt. Hierdoor heeft het een langere levensduur.
 
Sorteren op
7 resultaten

Zweeds rabat zwart 25x185

Lengte: 3000
€ 19.50 incl. btw

Zweeds rabat zwart 25x185

Lengte: 4000
€ 26.00 incl. btw

Zweeds rabat zwart 25x185

Lengte: 5000
€ 32.50 incl. btw

Douglas Zweeds rabat 25x185 mm

Lengte: 2500
€ 7.50 incl. btw

Douglas Zweeds rabat 25x185 mm

Lengte: 3000
€ 11.85 incl. btw

Douglas Zweeds rabat 25x185 mm

Lengte: 4000
€ 15.80 incl. btw

Douglas Zweeds rabat 25x185 mm

Lengte: 5000
€ 19.75 incl. btw