Vuren Balken

In Nederland is vurenhout de meest gebruikte houtsoort. Vuren balken, vuren latten & tengels en vuren vellingdelen worden vaak toegepast in renovatieprojecten, maar ook bij nieuwbouw. Door de eenvoudige bewerkbaarheid van het hout is het hiervoor uitermate geschikt.

Vuren balken: ideaal constructiehout

Vuren balken zijn perfect voor allerlei bouwwerkzaamheden. Het hout is relatief licht en toch sterk en laat zich gemakkelijk bewerken – zowel machinaal als met de hand. In Nederland is het erg populair voor de constructie van trappen: maar liefst 70% van de trappen in Nederland zijn van vurenhout gemaakt. Toch kunnen er tijdens het bewerken scheuren ontstaan. Bevestig de balken dus voorzichtig en gebruik bij het schroeven een langere schroefdraad en grotere diameter om splijten te vermijden.

Het gemak van vuren balken die geschaafd zijn

Om ervoor te zorgen dat u direct aan de slag kunt zodra uw bestelling geleverd is, zijn onze vuren balken standaard geschaafd. De gladde oppervlakken laten zich nog makkelijker bewerken en de kans dat het hout gaat splinteren is veel kleiner. Wilt u het hout thuis verder inkorten of bewerken? Ook dat is prima zelf te doen.

Uiteenlopende afmetingen

Omdat geen enkel bouwproject hetzelfde is, vindt u bij ons een zeer ruime keuze aan vuren balken in diverse afmetingen, van 44 x 120 x 2400 mm tot aan 70 x 220 x 6000 mm. Weet u de hoeveelheid en afmetingen balken die u nodig heeft? Selecteer dan het hout in onze online shop, kies vervolgens het aantal en rond de bestelling af door uw adresgegevens toe te voegen en te betalen. De levertijd van onze producten kan verschillen. U ontvangt na het doorgeven van uw online order binnen een paar dagen een bevestiging per e-mail. Daarin lichten we de levertijd verder toe.

 
Sorteren op
1 resultaat

Vuren balken geschaafd 70x195

Lengte: 4800
€ 49.95 incl. btw