Overkapping dichtmaken door douglas Zweeds rabat gevelbekleding te bevestigen

Een karakteristieke uitstraling voor uw overkappingproject

U wilt natuurlijk ook beschut kunnen zitten onder uw overkapping of u wilt dat uw fietsen echt droog staan. Dit kan door Zweeds rabat op de achter-, zij en voorwanden aan te brengen. Hiermee geeft u het project direct een unieke, warme uitstraling die zorgt dat u en uw spullen beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf. U kunt er ook voor kiezen om een deur of raam te plaatsen in de wanden. Heeft u hierover advies nodig? Bel dan met onze klantenservice. Zij denken graag met u mee.

8 voordelen van deze unieke gevelbekleding

Douglas zweeds rabat heeft ten opzichte van andere gevelbekleding de volgende pluspunten:

 • lange levensduur

 • een van de hardste naaldhoutsoorten, zeer duurzaam

 • goede buigweerstand

 • zeer gunstige sterkte-eigenschappen

 • eenvoudige montage

 • warme, robuuste uitstraling

 • uniek profiel

 • te gebruiken voor diverse projecten 

Naast deze planken op uw wanden of gevel te monteren, kunt u deze ook gebruiken voor het maken van een schutting. Vanwege het ideale profiel van deze planken is het ook hiervoor een zeer populaire keuze.

Waar moet u op letten bij de montage van douglas Zweeds rabat

Zweeds rabat bevestigt u van beneden naar boven. U begint altijd onderaan zoals ook Bas en René laten zien in het filmpje. Zo rust de onderste plank op de onderconstructie en wordt deze vastgeschroefd aan de vuren palen. Bij deze officiële manier van bevestigen blijft u het schroefje zien. Kiest u voor een blinde bevestiging, dan loopt u een grote kans op het kapot scheuren van de planken. Dit wilt u natuurlijk niet! Kies daarom voor de juiste manier en geniet van een strak resultaat dat mooi past in iedere tuin.

Tip van de vakman

Gebruik voor de montage van uw planken altijd de juiste RVS schroeven. Bestel deze direct mee. Dit scheelt u weer tijd.

Deze materialen heeft u nodig:

 

Dit zijn de benodigdheden:

 • waterpas

 • houten blokje

 • schroefmachine

Zorg ook bij deze klus weer voor extra handen. Dit is gezellig en handig!

Zelf de wanden aanbrengen voor een perfect resultaat

Voor deze overkapping hebben we ervoor gekozen om de achterwand, zijwanden en een gedeelte van de voorkant dicht te maken met deze unieke gevelbekleding. In de voorwand plaatsen we ook een raam. U kunt zelf bepalen wat passend is voor uw project. Zo kunt u ook voor een deur kiezen als u overkapping geheel of gedeeltelijk wilt kunnen afsluiten.

Het regelwerk

Dit is de basis en hier begint u dan ook mee. Het regelwerk maken Bas en René met geïmpregneerde vurenhouten regels. Ze kiezen voor geïmpregneerd hout omdat de overkappping een buitentoepassing is. Zo is dit hout optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf. Begin altijd eerst met de lange regels aan de buitenkant, links en rechts. Vervolgens plaatst u de onderregels beneden en boven. Plaats dan de tussenregels op 60 cm afstand van elkaar.

Aanbrengen van het douglas Zweeds rabat op de achterwand

Kies voor de montage van de planken voor rvs gevelschroeven van 4 bij 40 mm. Dit zijn mooie dunne schroefjes waardoor het hout niet splijt en er ook geen lelijke roestplekken ontstaan. De planken moeten per regel met 1 schroef worden vastgezet. Om ze overal op dezelfde hoogte te monteren, gebruikt René een houten blokje. Dit plaatst hij op de plank en vervolgens boort hij hierboven het schroefje vast, precies op de juiste hoogte. Bekijk het filmpje als u wilt zien hoe u dit zelf op de juiste manier kunt doen.

De voorkant dichtmaken

Bij deze overkapping hebben we gekozen voor een raam aan de voorkant. Bas en René hebben hiervoor het juiste regelwerk al aangebracht. Bij de montage met douglas Zweeds rabat begint u altijd met de onderkant. Let hierbij goed op dat het waterpas staat en monteer vervolgens weer met speciale gevelschroeven met een zwarte kop. Alle planken hebben we voor deze overkapping in de juiste maat laten zagen in onze houthandel. Wilt u dit ook? Of heeft u vragen over de juiste afmetingen voor uw project? Stel ze aan onze vakmensen. Zij adviseren u graag.

Tip van de vakman

Denk bij uw bestelling van zwart douglas Zweeds rabat ook aan het meebestellen van zwarte beits. Hiermee kunt u de zaagkanten en eventuele kleine beschadigingen mooi  bijwerken. 

Op naar de volgende stap

In het volgende filmpje gaan we het dak dichtmaken met vellingdelen en we maken er een boeirand omheen. Zo is het dak bijna klaar. Bent u enthousiast geworden en wilt u meer klustips? Lees dan onze blogs of neem een kijkje op ons YouTube-kanaal.