Vuren Kraaldelen

Vuren kraaldelen zijn houten panelen met een veer- en groefverbinding. Aan één zijde beschikken ze over een zogenaamd kraalprofiel. Eenmaal gemonteerd, geeft dat uw wand of plafond een mooie klassieke uitstraling. Kraaldelen werden eind 19e eeuw voor het eerst toegepast. Tegenwoordig zijn ze terug te vinden in jaren ‘30 woningen, maar ook in retro of landelijke interieurstijlen.

Eenvoudig te bewerken

Kraaldelen zijn prima geschikt om uw woning een karakteristieke afwerking te geven. De panelen zijn licht van gewicht en gemakkelijk te bewerken. Zagen, schaven, verlijmen of gaten boren gaan probleemloos, omdat het zachte, maar sterke vurenhout zich prima laat bewerken. U kunt de vuren kraaldelen dan ook eenvoudig toepassen om bijvoorbeeld een verlaagd plafond fraai af te werken. Of bekleed er een wand mee.

Vuren kraaldelen gegrond of blank

Voor binnengebruik hoeft u de vuren kraaldelen in principe niet te verven. Het kan uiteraard wel en dankzij de lichte kleur van het hout gaat dat ook uitstekend. Bij Houtdirect vindt u zowel blanke als gegronde kraaldelen. Gebruikt u het hout voor buiten, dan adviseren we geïmpregneerd vuren. Wilt u op deze variant een extra beschermlaag aanbrengen door het te beitsen? Dan adviseren we een beits die daar specifiek voor gemaakt is. Niet alle producten hechten namelijk even goed op geïmpregneerd hout.

Eén adres voor al uw houtbouw

Op de website van Houtdirect vindt u een groot assortiment hout en tuinhout om uw mooiste bouwprojecten te realiseren. Vraagt uw project om extra duurzaamheid? Kies dan voor douglas kraaldelen
Daarnaast hebben we een ruim assortiment bouwproducten om alles te verbinden, veilig te bevestigen en te beschermen. Zo heeft u alles bij elkaar op één online adres. Heeft u advies of inspiratie nodig? We staan u graag te woord!

 
Sorteren op
2 resultaten

Vuren kraaldelen blank 18x195 mm

Lengte: 4800
€ 24.10 incl. btw

Vuren kraaldelen wit gegrond 18x195 mm

Lengte: 4800
€ 34.85 incl. btw