Siberisch Lariks Fins Rabat

Een lange naam voor een bijzondere houtsoort: Siberisch lariks Fins rabat. Met zijn duurzame eigenschappen en unieke uitstraling een aanwinst voor bijvoorbeeld uw gevel. Want deze houtsoort is prima geschikt als gevelbekleding voor uw huis of schuur.

Siberisch lariks Fins rabat online kopen

In deze unieke houtsoort zijn de voordelen van Fins rabat en Siberisch lariks gecombineerd. Dit maakt het een duurzame keuze en geschikt voor bijvoorbeeld schuttingen en buitengevels. Bij deze houtsoort zijn de delen zo bewerkt dat er geen kieren ontstaan wanneer u ze stapelt. Daarnaast heeft Siberisch lariks een karakteristieke uitstraling. Deze houtsoort met een levensduur van gemiddeld 20 jaar bestelt u eenvoudig online in onze houthandel.

Een duurzame keuze voor uw gevel

Siberisch lariks groeit langzaam in de barre weersomstandigheden van Siberië. Hierdoor is deze zachte houtsoort zeer duurzaam. Daarnaast is het fijnjarig hout dat zich makkelijk laat bewerken. Vanwege zijn natuurlijke uitstraling met fraaie vlamtekeningen is het daarom ideaal te gebruiken als gevelbekleding. In ons assortiment vindt u de lichtgele fijnbezaagde variant alsook de bewerkte zwarte fijnbezaagde variant. Kies wat past bij uw gevel en geniet jarenlang onbezorgd van het resultaat.

Eenvoudig alles online bestellen

Naast hout vindt u bij ons ook de andere bouwproducten die u nodig heeft voor uw project. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuzes en hoeveelheden. Daarnaast geven wij u tips om het helemaal naar uw wens te maken. Voor deze totale service staan onze specialisten voor u klaar.


 

Veelgestelde vragen over Siberisch lariks Fins rabat

Onbehandeld

Onbehandeld gaat het hout vaak vergrijzen. Als u daarvan houdt, is dit natuurlijk geen punt. Heeft dit niet uw voorkeur, dan is het nodig om het hout te behandelen met een goede beits of verf.

 

Verkleuring

Verkleuring door de zon gaat meestal niet gelijkmatig over het gehele vlak van de delen. Dit komt doordat de zonnestralen moeilijker onder dakranden, raamdorpels en overstekken komen.

Naturel of zwart

Bij Houtdirect kunt u kiezen voor de natuurlijke kleur of de zwarte bewerkte variant. Kies wat past bij uw project.

Dit hout wordt gekenmerkt door: 

  • Duurzaamheidsklasse 3, met een levensverwachting van tenminste 20 jaar

  • Kleinere noesten en een fijnere structuur dan bij Europees lariks

  • Een lichtgele tot zalmroze houtkleur

 

Zwaargewicht binnen zijn klasse

Kenmerkend is dat het bovendien relatief zwaar is voor naaldhout. Omdat het ook nog eens duurzaam is, is het een een populaire houtsoort voor allerlei buitentoepassingen.

Ja, dat kan!

 

Bewerkingsmogelijkheden

In onze houtzagerij kunnen wij uw hout korten, zagen en schaven. 

 

Kosten

We werken met een starttarief van € 10,00 dat wordt verhoogd met € 15,00 voor ieder kwartier dat we bezig zijn met de bewerking van uw hout. 

 

Totale service

Met de keuze om uw hout door ons te laten bewerken, bent u verzekerd van het feit dat uw hout professioneel correct is bewerkt. Zo kunt u direct aan de slag met uw project. En mocht u nog vragen hebben, dan staan wij klaar met ons advies. Wij bieden u de totale service in onze online houthandel.

 
Sorteren op
2 resultaten

Siberisch Lariks Fins Rabat fijnbezaagd 18x139

Lengte: 4000
€ 23.80 incl. btw