Filters

Grenenhout

Grenenhout is een naaldhoutsoort die we steeds meer terug zien. Afkomstig uit Noord-Europa is het een duurzame keuze die u zelf makkelijk bewerkt. Met zijn rijke geschiedenis kunt u het daarnaast voor binnen en buiten gebruiken.

Grenenhout online kopen

Grenenhout komt voornamelijk uit Noord-Europa. De bodem met zijn rijke grondstoffen zorgt hier voor kwalitatief beter hout en daarnaast zorgt de kou ervoor dat het langzamer groeit. Dit heeft beide een zeer positief effect op de duurzaamheid. Ook is deze houtsoort harshoudend wat maakt dat het door de jaren heen harder wordt. Vaak wordt het kunstmatig gedroogd, zodat de werking minimaal is. Dit alles maakt het een populaire houtsoort voor zowel binnen- als buitenprojecten. Uw grenen bestelt u eenvoudig online in onze houthandel.

De karakteristieke uitstraling van grenen

De kern van grenen is vaak donkergeel tot roodbruin met daaromheen een ring van lichtgeel gekleurd hout. De draad in grenen is recht en de nerf fijn tot matig. Hierdoor geeft grenen een levendige en karakteristieke uitstraling aan uw project. Deze mooie uitstraling in combinatie met een gunstige prijs maken grenen tot een aantrekkelijke keuze. Daarnaast is deze houtsoort afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en daarmee ook nog eens een verantwoorde keuze.

Hoe gebruikt en behandelt u grenenhout?

Deze unieke houtsoort laat zich makkelijk bewerken, waardoor u er snel zelf mee aan de slag kunt. Door zijn specifieke eigenschappen past u het zowel binnen als buiten toe. Voor binnen gebruikt u het voor kozijnen, ramen, deuren of meubels. Buiten past u het toe als buitenbetimmering en balkhout. Ook zien we het terug in veel restauratieprojecten en in de boten- en waterbouw. Het is uitermate geschikt voor zichtwerk vanwege zijn mooie uitstraling. Grenen bevat hars en dat ziet u soms terug. De hars heeft een specifieke geur die op den duur vanzelf verdwijnt. Wij adviseren u wel om het hout te behandelen met olie of beits. Zo geniet u lang onbezorgd van het resultaat. Wilt u nog graag advies over grenenhout? Neem dan contact met ons op.


 

Veelgestelde vragen over grenenhout

Noord-Europa

De bodem bestaat hier uit grondstoffen die zorgen voor kwalitatief beter hout. Daarnaast zorgt de kou voor een langzaam groeiproces. Dit heeft ook een gunstige invloed op de kwaliteit.

 

Duurzame keuze

Deze houtsoort is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Noord-Europa en is hiermee een duurzame keuze. 

Hars

Grenen bevat hars en dat ziet u soms terug. De hars heeft een specifieke geur die op den duur vanzelf verdwijnt. 

 

Olie en beits

Behandel uw grenen met olie of beits wanneer u de natuurlijke kleur wilt behouden. Of lak het af in de kleur die u wenst. Zo geniet u lang onbezorgd van het resultaat. Heeft u advies nodig? Neem contact op met een van onze houtspecialisten.

Binnen

Binnen gebruikt u het voor bijvoorbeeld kozijnen, ramen, deuren of meubels.

 

Buiten

Buitenbetimmeringen en balkhout zijn enkele buitentoepassingen.

 

Zeer geschikt voor zichtwerk

Vanwege zijn mooie uitstraling wordt het vaak gebruikt voor zichtwerk. Ook zien we het terug in de botenbouw en waterbouw. 

Ja!

 

Bewerkingsmogelijkheden

Bewerken, spijkeren, schroeven en lijmen van grenen kunt u eenvoudig zelf met de juiste materialen.

 
Sorteren op
9 resultaten

Grenen sponningplank 16x190

Lengte: 5000
€ 21.20 incl. btw

Grenen vloerdelen 20x190

Lengte: 4200
€ 26.45 incl. btw

Grenen vloerdelen 28x190

Lengte: 3600
€ 35.75 incl. btw

Grenen vloerdelen 28x190

Lengte: 5100
€ 50.65 incl. btw

Sponningplank zwart 16x190

Lengte: 5000
€ 29.65 incl. btw

Sponningplank zwart 16x190

Lengte: 6000
€ 34.95 incl. btw

Zweeds rabat zwart 25x185

Lengte: 3000
€ 19.50 incl. btw

Zweeds rabat zwart 25x185

Lengte: 4000
€ 26.00 incl. btw

Zweeds rabat zwart 25x185

Lengte: 5000
€ 32.50 incl. btw