Filters

Kraaldelen

Kraaldelen staan bekend als een tikkeltje ouderwets.Toch zien we dit type houten schrootjes weer steeds vaker. Kraaldelen geven een gevoel van nostalgie en doen ons vaak terugdenken aan de huisjes van onze grootouders. Als u dus meer gezelligheid en warmte aan een ruimte wilt toevoegen, zijn kraaldelen ideaal!

Plank met sierkraal

Een kraaldeel heeft een halve maanvorm op het einde. Het is meestal een geschaafde vurenhouten plank voorzien van veer en groef met een sierkraal. Aan een zijde heeft het kraaldeel rechte hoeken, aan de andere zijde een vellingkant met kraal. Dit hout wordt vaak gebruikt voor dakbeschotten, lambrisering, deuren, luiken en ander aftimmerwerk in en rondom huis. Hiermee creëert u een knusse sfeer. Tegenwoordig worden de delen steeds vaker gebruikt om een Scandinavisch interieur te realiseren.

Wandbekleding en dakbeschot

Kraalprofielen worden gebruikt voor wanden en plafonds. Meestal worden de kraalschroten verticaal op wanden toegepast. Van oudsher wordt dit profiel veel gebruikt als wandpanelen, maar u kunt de kraaldelen ook prima gebruiken buiten gebruiken, bijvoorbeeld als dakbeschot van uw overkapping. Wilt u kraaldelen buiten gebruiken dan is behandelen met grondverf en aflaklaag een vereiste. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van kraaldelen? Bij Houtdirect vertellen we u graag meer over de mogelijkheden!
 
 
 

Veelgestelde vragen over kraaldelen

Kraaldelen zijn ideaal voor bouwprojecten binnenshuis. Zo kunt u ze gebruiken als wandafwerking, lambrisering, deuren of als houten dakbeschot. Houten kraaldelen geven een karakteristiek uiterlijk aan een woning, overkapping of schuur.

Wanneer u de kraaldelen binnen gebruikt, hebben ze geen onderhoud nodig. U kunt ze overschilderen wanneer u dit wenst, maar dit is niet noodzakelijk. Ze hebben van nature een rustieke, warme uitstraling. Indien u de kraaldelen buiten wilt gebruiken voor bijvoorbeeld uw dakbeschot raden wij aan deze goed te behandelen met verf of beits

Kraaldelen stammen uit het eind van de 19e of het begin van de 20e eeuw en hebben een beetje een oubollig imago. Ze zorgen echter juist voor een moderne, typisch Scandinavische uitstraling. Daardoor zijn ze nu weer helemaal hip.

 
Sorteren op
7 resultaten

Douglas kraaldeel 18x185

Lengte: 3000
€ 12.70 incl. btw

Douglas kraaldeel 18x185

Lengte: 4000
€ 16.95 incl. btw

Douglas kraaldeel 18x185

Lengte: 5000
€ 21.20 incl. btw

Eiken kraaldelen gedroogd 20x160

Lengte: 2200
€ 33.15 incl. btw

Eiken kraaldelen gedroogd 20x160

Lengte: 2400
€ 36.15 incl. btw

Vuren kraaldelen blank 18x195 mm

Lengte: 4800
€ 24.10 incl. btw

Vuren kraaldelen wit gegrond 18x195 mm

Lengte: 4800
€ 34.85 incl. btw