Filters

Duimheng

De duimheng is een ophangmechanisme voor deuren, poorten en raamluiken. Kies ook voor deze sterke draagconstructie met een mooie, sierlijke duimheng en een eigen karakter.

Waarvoor duimhengen gebruiken?

Er zijn verschillende typen hengen. Het grote voordeel van de duimheng is dat ze door hun enorme kracht uitstekend als poort scharnieren kunnen dienen, omdat scharnierhengen hier niet sterk genoeg voor zijn. Bij een duimheng kun je de deur omhoog tillen, zodat deze uit de plaatduim gelift wordt. Duimhengen zijn namelijk uit hun ophanging te tillen en bevatten geen veiligheidspin, waardoor ze minder geschikt zijn als veiligheidsscharnier. Dit in tegenstelling tot een schanierheng, die met schroeven aan het kozijn wordt vastgemaakt. Deze kunt u dus ook niet zomaar weer losmaken. Heeft u al een goed scharnier, dat al prima zijn werk doet? Dan kunt u alsnog een duimheng gebruiken, maar dan als sierheng, om de uitstraling te verfraaien. Deze is dus niet bedoeld ter versterking of vervanging van de ophanging, wat natuurlijk wel de hoofdfunctie is van duimhengen.

Duimheng monteren

Hengen monteren is vrij eenvoudig. Let er ten eerste op dat de duimhengen aan de binnenzijde, dit is meestal de tuin-kant, gemonteerd worden. Daarnaast is het belangrijk om de goede lengte uit te kiezen. Een goede vuistregel hierbij is om 2/3e te nemen van de breedte van de deur of het luik. Gebruik rvs schroeven voor de bevestiging en vergeet niet om eerst de gaten voor te boren. Per heng staat aangegeven over hoeveel montagegaten deze beschikt. Kies de gewenste hoogte en gebruik daarbij natuurlijk een waterpas. Bij Houtdirect verkopen we de klassieke zwart gepoedercoate duimheng van 40, 60 en 80 centimeter. Is dit niet de lengte die u zoekt, dan hebben we ook een verstelbare duimheng van 67cm in onze webshop. Heeft u vragen over de toepassing van een duimheng of bent u op zoek naar andere bouwproducten? Neem dan contact op met onze klantenservice.
 
Sorteren op
5 resultaten

Duimheng zwart 40cm

Lengte: 400
€ 10.20 incl. btw

Duimheng zwart 60cm

Lengte: 600
€ 11.45 incl. btw
€ 424,10 per m²

Duimheng zwart 80cm

€ 12.70 incl. btw

Verstelbaar duimheng zwart 67 cm

Lengte: 670
€ 21.45 incl. btw