Vuren Steigerplanken

Steigerplanken zijn planken die van vurenhout zijn gemaakt. Tijdens bouwwerkzaamheden worden op steigers onbehandelde vuren steigerplanken gelegd. Hierdoor krijgen ze die karakteristieke, versleten look die tegenwoordig zo geliefd is. Bij Houtdirect verkopen we voornamelijk nieuwe vuren steigerplanken, zodat wij de kwaliteit kunnen waarborgen.

Onbehandelde vuren steigerplanken

Onbehandelde vuren steigerplanken hebben een levensduur van ongeveer 7 tot 10 jaar als de planken binnen worden gebruikt. Wilt u langer genieten van uw vurenhouten meubels? Dan raden we aan de vuren steigerplanken te behandelen met een transparante lak of een gekleurde washing. Steigerhout van vuren is een makkelijk te bewerken materiaal, omdat vurenhout relatief zacht is. Hierdoor kunt u er makkelijk zelf een schroef in bevestigen of het in delen zagen. Bovendien is vurenhout in verhouding tot hardhout een stuk voordeliger, wat een leuke bijkomstigheid is. Het onbehandelde vuren is met een duurzaamheidsklasse 5 in principe niet geschikt voor gebruik buiten. Buiten dient het hout geïmpregneerd te zijn of u kunt bijvoorbeeld kiezen voor douglas hout; alles is natuurlijk afhankelijk van het doel van uw project.

Kunstmatig verouderde look

In ons assortiment treft u voornamelijk nieuwe vuren steigerplanken. Wilt u een verweerde en meer karakteristieke uitstraling bereiken met onze nieuwe planken? Behandel het hout dan bijvoorbeeld met twee soorten krijtverf. U kunt het zelfs van tevoren even opruwen met een staalborstel. 

Werking van hout

Doordat vuren steigerplanken standaard gedroogd zijn als u ze bij ons koopt, zal het hout minder hol of krom trekken. Het blijft echter een natuurproduct dus het kan altijd voorkomen dat het hout gaat werken. De luchtvochtigheid en temperatuur van de omgeving waarin u het hout gebruikt, spelen daarin natuurlijk een rol. Vakkundig monteren van de steigerplanken is dus van belang om zo lang mogelijk van uw constructie te kunnen genieten. Heeft u hier tips bij nodig? Neem dan contact op met het team van Houtdirect. Wij adviseren u graag.

 
Sorteren op
1 resultaat

Vuren Steigerplanken nieuw 32x200

Lengte: 4500
€ 24.75 incl. btw