Underlayment

Underlayment is plaatmateriaal dat gebruikt wordt als basis voor vloeren. In de praktijk wordt het echter veel breder toegepast, bijvoorbeeld voor meubels en wandbekleding. Waar gaat u het voor gebruiken?!

Lariks Premium

Underlayment wordt door Houtdirect verkocht in Lariks Premium. Het rondhout komt uit FSC-gecertificeerde bossen in Siberië en is onder andere geschikt voor dak- en vloerbeschot, wandbekleding, sandwichpanelen, houtbouw, chalets, caravans en renovatie. De houten platen zijn ook geschikt voor meubels en wandbekleding. De platen zijn praktisch spanningsvrij en dat maakt het zeer geschikt voor toepassingen waar hoge sterkte-eigenschappen en vlakheid gewenst zijn. Underlayment Lariks platen kunnen niet zo goed tegen vocht. Let er daarom op dat er geen vocht bij de platen komt, zowel bij het vervoer als het verwerken als na verwerking. Met een cirkelzaag is underlayment goed te zagen en het kent goede afwerkingsmogelijkheden. Bij Houtdirect verkopen we ook Interfloor Premium. Dit kunt u probleemloos en snel installeren, zelfs onder vochtige omstandigheden! De plaat vervormt niet onder invloed van vocht. Er is geen wigwerking waardoor splijten voorkomen wordt en de platen vormen een uniform en glad oppervlak.

Voordelen Underlayment

Dit materiaal bestaat uit een oneven aantal kruislings verlijmde fineerplaten en het heeft de volgende voordelen: 
 • Door de lijmwijze werkt het plaatmateriaal minder onder invloed van vocht en temperatuurwisselingen. 
 • De kans op scheuren en barsten hierdoor verminderd. 
 • De platen worden afgewerkt met een mes en een groef. Met deze groef kunnen de platen mooi en strak tegen of in elkaar worden gelegd. Ook zijn er hierdoor fraaie mozaïek patronen mee te maken.
 • Underlayment is een sterk en robuust materiaal, dat als constructieplaat veel stevigheid heeft en betrouwbaar is.
 • Het kan voor uiteenlopende toepassingen gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld van het aftimmeren van daken, vloeren, gevels en wanden. Vaak wordt het oppervlakte hierna nog verder afgewerkt met een afdekplaat, verf, behang of houten materialen.
 
Met al deze voordelen op een rij is het wel duidelijk waarom er zo veel gebruik wordt gemaakt van Underlayment van Lariks of grenen! Bekijk snel het aanbod van Houtdirect en bestel eenvoudig online voor uw volgende project!

 

Veelgestelde vragen over underlayment

Underlayment is plaatmateriaal dat gebruikt wordt als basis voor vloeren. In de praktijk wordt het echter veel breder toegepast, bijvoorbeeld voor meubels en wandbekleding. Het is onder andere geschikt voor;

 • dak- en vloerbeschot
 • wandbekleding
 • sandwichpanelen
 • houtbouw
 • chalets
 • caravans
 • renovatie

De platen zijn praktisch spanningsvrij en dat maakt het zeer geschikt voor toepassingen waar hoge sterkte-eigenschappen en vlakheid gewenst zijn. Neem contact met ons op om de mogelijkheden met underlayment te bespreken.

Underlayment platen kunnen niet zo goed tegen vocht. Let er daarom op dat er geen vocht bij de platen komt, zowel bij het vervoer als na verwerking. Wij raden u daarom aan deze platen niet buiten te gebruiken.

Dit plaatmateriaal is even sterk en beschikt over dezelfde kwaliteiten. Underlayment wordt vaker gebruikt voor toepassingen die zichtbaar zijn omdat de uitstraling mooier is dan die van OSB. Wij raden daarom underlayment aan voor al uw projecten in het zicht.

 
Sorteren op
2 resultaten

Underlayment Radiata Pine mes & groef 18x1220x2440 mm

Lengte: 2440
€ 60.95 incl. btw

Underlayment Radiata Pine rechte kant 18x1220x2440 mm

Lengte: 2440
€ 58.50 incl. btw