Filters

Schotelkopschroeven

Schotelkopschroeven, ofwel tellerkopschroeven, flenskopschroeven of houtbouwschroeven, worden gezien als de opvolger van houtdraadbouten. Het voordeel van deze schroeven is dat ze dankzij de gotere kop, meer daagkracht en grotere trekbelasting hebben. Door de handige torx aansluiting zijn schotelkopschroeven ook nog eens eenvoudig te bevestigen.

Voorkomt splijting van hout

De schotelkopschroeven worden gebruikt in de houtbouw. De speciale voorsnijpunt voorkomt splijting van hout & tuinhout, waardoor ze bijvoorbeeld heel geschikt zijn om bijvoorbeeld een ringbalk op palen te bevestigen of sporen vast te schroeven. Door de extra grote kop kan de schotelkopschroef gebruikt worden in allerlei constructieve onderdelen, zoals dakconstructies of ter vervanging van houtdraadbouten. Ook bij het monteren van planken voor een schutting zorgt de extra grote kop ervoor dat de planken niet meer kunnen splijten.

Voorboren niet nodig

Snel schroeven in hout zonder voor te boren, welke klusser wil dat nu niet? Kies voor de schotelkopschroeven en maak uw project in een handomdraai. Heeft u een grote verbouwing op de planning? Kijk dan verder in onze webshop, ook hout & tuinhout, plaatmateriaal of andere bouwproducten worden door ons aan huis geleverd.
 
 
Sorteren op
5 resultaten

Schotelkop schroef 160

Lengte: 160
€ 0.80 incl. btw

Schotelkop schroef 200

€ 1.35 incl. btw

Schotelkop schroef 240

Lengte: 240
€ 1.90 incl. btw

Schotelkop schroef 280

Lengte: 280
€ 2.50 incl. btw

Schotelkop schroef 300

Lengte: 300
€ 2.90 incl. btw