Filters

Douglas Dubbele Rhombus

Het douglas rhombus profiel is een soort open houten gevelbekleding die voornamelijk horizontaal wordt toegepast zodat het regenwater wat er tegenaan komt eraf loopt. Deze profielen zijn erg populair en geven uw gevel een luxe uitstraling en een extra dimensie.

Fijnbezaagd douglas rhombus

Bij douglas rhombus blijft tussen de latten een open ruimte van ongeveer 1 centimeter waardoor het achterliggende materiaal goed kan ventileren. Dat maakt dit model ideaal voor gevelbekleding en schuttingen. Het profiel is een ruitvormige lat voor een ‘open’ gevelbekleding. De langskanten zijn licht afgerond om splintervorming tegen te gaan. Binnen deze modellen zien we veel verschillende materialen. Er zit verschil in duurzaamheidsklassen en het uiterlijk van het profiel. Denk aan veel tot geen noesten en de kleur. Bij Houtdirect verkopen we fijnbezaagd douglas rhombus van 180 x 140 mm en met een lengte van 4000 mm.

Open gevelbekleding

Tussen de douglas rhombus latten blijft een open ruimte waardoor de achterliggende wand- of gevelconstructie goed kan ventileren. Als er sprake is van achterliggende glaspanelen, wordt het licht naar binnen prachtig gefilterd met een sfeervolle lichtinval als resultaat. Zo ontstaat een moderne en luxe uitstraling, wat deze toepassing dan ook populair maakt onder architecten en projectontwikkelaars. Vanwege de open gevelbekleding, is montage op zwart gebeitste ventilatielatten en zwart uv-bestendig bouwfolie een must. Houd minimaal 7 mm tussenruimte tussen de profielen aan. Bij een rhombus schutting van douglas hout kunt u zelfs 5 mm tussenruimte aanhouden. Wilt u meer informatie over hoe u deze profielen kunt toepassen bij uw project? Aarzel dan niet om contact op te nemen via 0416-760800 of kom langs in onze showroom voor een toelichting over de veelzijdige toepassing!
 
Sorteren op
2 resultaten

Douglas dubbele rhombus 25x140

Lengte: 3650
€ 17.25 incl. btw

Douglas dubbele rhombus 25x140

Lengte: 6000
€ 28.35 incl. btw