Filters

Vuren Latten & Tengels

Vuren latten & tengels worden veel in dakconstructies toegepast. Onmisbaar dus voor op daken, in plafonds of op wanden en eenvoudig te bestellen in onze uitgebreide webshop.

Toepassing vuren latten & tengels

Als u een dak gaat bekleden met dakpannen, dan moeten deze vanzelfsprekend ergens aan bevestigd worden. Daarvoor hebben dakpannen een ‘neus of nok’ waarmee ze opgehangen kunnen worden aan horizontale vurenhout latten. Als de vuren latten en tengels direct op het dakbeschot zouden worden gespijkerd, dan kan dit problemen geven bij doorslaand regenwater. Om dit te voorkomen, wordt er ruimte tussen de panlat en het dakbeschot gecreëerd door de latten op vuren tengels te spijkeren. Dat zorgt voor een goede ventilatie en zo worden vochtproblemen vermeden.

Afdekken van naden

Daarnaast dienen vuren latten en tengels voor het afdekken van de naden tussen de dakdelen, zodat vocht en stof niet naar binnen kunnen. Als de dakpannen niet goed aansluiten, kan het een oplossing zijn om de naad af te dichten met een vurenhouten tengel. Bovendien worden tengels gebruikt om een wand of muur mee te bedekken, zodat hierop bijvoorbeeld gipsplaten kunnen worden aangebracht. Door deze techniek zorgt u ervoor dat de wand droog blijft en de afwerking – bepleistering, behang, schilderwerk –  ook langer mooi blijft. Dit bewerken van een wand wordt ook wel ‘betengelen’ genoemd en deze werkwijze met vurenhout wordt al eeuwen gebruikt.

 

Wilt u advies of heeft u hulp nodig bij het timmeren van volledige uw volledige dakbeschot? Laat het ons weten!

 

 
Sorteren op
6 resultaten

Vuren rachel geschaafd 18x70

Lengte: 4500
€ 4.50 incl. btw

Vuren tengels 10x32

Lengte: 4200
€ 2.75 incl. btw

Vuren panlat 24x37

Lengte: 4500
€ 5.95 incl. btw

Vuren latten geschaafd 21x48

Lengte: 4500
€ 3.50 incl. btw

Vuren latten geschaafd geïmpregneerd 21x48

Lengte: 3000
€ 5.40 incl. btw

Vuren latten geschaafd geïmpregneerd 21x48

Lengte: 3900
€ 8.95 incl. btw