Eiken Wagonplanken

Eiken wagonplanken staan voor kwaliteit, geschiedenis en duurzaamheid. Deze planken zijn namelijk afkomstig uit oude treinwagons, die op deze manier een tweede leven krijgen. Dit maakt dat ze perfect zijn voor een tafel, TV-meubel of wandplank met karakter.

Eiken wagonplanken eenvoudig online kopen

Wagondelen van eikenhout worden vaak gebruikt voor projecten in en om het huis. Zo maakt u er in een handomdraai een mooie tafel van, maar denk ook aan een wandplank. Ze zijn namelijk oersterk en hebben een authentieke uitstraling. Daarnaast kunt u ze eenvoudig zelf bewerken. Ook laat wagonhout zich prima verlijmen tot een blad. Hoe u dit doet, leest u in onze blog. Wilt u zelf aan de slag? Bestel dan vandaag alles voor uw volgende project eenvoudig online in onze houthandel.

Kwaliteit met een geschiedenis

Deze planken hebben al een geschiedenis en dit maakt ze stuk voor stuk uniek. In ons assortiment vindt u geborstelde wagondelen. Door het borstelen worden de naden en kieren van het hout goed zichtbaar. Zo worden de mooie elementen van het hout versterkt. Dit geeft ze een zeer prachtige en doorleefde uitstraling. Ze hebben een lange levensduur en worden alleen maar mooier door de jaren heen. Wilt u de karakteristieke en robuuste uitstraling behouden, dan raden wij aan uw planken te behandelen met een olie of beits.

Met Houtdirect kiest u voor duurzaam

Wanneer u kiest voor eiken wagonplanken maakt u een duurzame keuze. Dit hout gaat zo namelijk niet verloren, maar wordt duurzaam hergebruikt. Want geen enkel materiaal is zo goed te recyclen als hout. Kies daarom voor duurzaam en ga vandaag nog aan de slag met uw volgende project.


 

Veelgestelde vragen over eiken wagonplanken

Ja
Ze zijn afkomstig uit oude treinwagons en worden gerecycled tot planken voor bijvoorbeeld een TV-meubel of wandplank. Die geeft u op deze manier een karakteristieke uitstraling. 

 

Hout is ideaal om te recyclen
Wagonhout laat zich, net als al het andere hout, prima recyclen. Daarom is het een duurzame keuze.

Olie of beits
Gebruik een olie of beits om de karakteristieke uitstraling van uw eiken wagonplanken te behouden. 

 

Mooier door de jaren heen
U kunt er ook voor kiezen om uw planken mooier te laten worden door de tijd. Behandel ze dan niet en geniet van de robuuste uitstraling die krachtiger wordt door de jaren heen.

Mogelijkheden op een rijtje:

  • tafel

  • wandplank

  • TV-meubel

  • kast

Ja
Met de juiste materialen kunt u zelf uw planken makkelijk bewerken. Heeft u hierover advies nodig? Neem dan contact op met onze vakmensen. Zij denken graag met u mee.

 
Sorteren op
3 resultaten