Filters

Thermisch Grenen

Door hout te gebruiken in uw inrichting creëert u een warme en natuurlijke uitstraling. Gevelbekleding van thermisch grenen speelt daarin absoluut een hoofdrol! Als gevel- en wandbekleding maakt dit hout furore!

Wat is thermisch grenen?

Van nature is grenenhout niet duurzaam en ongeschikt voor buitengebruik. Door het hout echter langdurig te verhitten in een speciale oven verandert de structuur en duurzaamheid ervan, en krijgt het dezelfde duurzame eigenschappen als hardhout. Het verhitten van het hout gebeurt enkel met hete stoom en er worden geen chemische middelen bij gebruikt, dit in tegenstelling tot geïmpregneerd hout. De celstructuur en het vochtpercentage van het hout veranderen mee. Hierdoor is het ongevoelig voor vocht, schimmels en temperatuurschommelingen. Hiermee is thermisch grenen een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout en ideaal voor buitentoepassingen!

Kies voor een elegante look met thermisch gemodificeerd grenen!

Door de natuurlijke en elegante look, wordt gevelbekleding van hout steeds populairder in de woningbouw. Maar de prachtige uitstraling die het uw woning geeft is niet het enige pluspunt. Hieronder een overzicht van de voordelen waarom u voor thermo grenen kiest: 

  • Lange levensduur. Door de speciale behandeling gaat het hout veel langer mee.

  • Biologische duurzaamheid. De thermische behandeling verhoogt de duurzaamheidsklasse.

  • Bestand tegen insecten. Insecten hebben geen grip op gemodificeerd hout.

  • Isolerend. Het thermohout heeft een thermische geleiding die gemiddelde 20-25% lager ligt.

  • Natuurlijk. Deze toepassing is 100% natuurlijk en vrij van hars en chemicaliën.

  • Sterk. Hoe hoger de temperaturen, hoe hoger de hardheid.

  • Laag vochtgehalte. Het vochtgehalte ligt gemiddeld de helft lager.

Met de unieke kleur van grenenhout is uw gevel de eyecatcher van uw huis.

Eenvoudige bevestiging van thermo grenen op uw gevel

Naast dat thermische grenen gevelbekleding duurzaam en ecologisch verantwoord is, heeft het nog een ander groot voordeel. U bevestigt dit systeem namelijk in een handomdraai dankzij het onzichtbare bevestigingssysteem QuickClip®. De houten planken hoeven alleen maar te worden vastgeklikt op de aluminium onderconstructie. Het eindresultaat is fenomenaal; zonder zichtbare spijkers of andere bevestigingsmaterialen lopen de planken naadloos in elkaar over. Met al deze pluspunten kunnen we absoluut spreken over slimme houten gevelbekleding!

Weinig onderhoud en duurzaam

Deze handige gevelbekleding brengt nog een praktisch voordeel met zich mee: u hoeft het niet persé te schilderen. De levensduur van thermisch grenen kunt u vergelijken met die van hardhout, wat bij normale omstandigheden neerkomt op 25 jaar en ouder. Houdt u niet van de natuurlijke verkleuring van bruin naar grijs? Dan is het aanbrengen van beits of olie aan te raden, om de vergrijzing van het hout tegen te gaan. Hoe donkerder de kleur beits, hoe sterker de bescherming tegen ultraviolette straling. Vandaar dat we transparante beits afraden: die filtert nauwelijks het uv-licht. Het hout beitsen is overigens wel een terugkerend klusje, want onder invloed van de zon zal het hout alsnog iets verkleuren.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van thermisch grenen en het handige bevestigingssysteem QuickClip®? Neem dan contact op, wij zijn enthousiast en vertellen u graag meer!


 

Veelgestelde vragen over thermisch grenen

Schilderen niet noodzakelijk

Thermisch grenen hoeft niet persé te schilderen. Houdt u niet van de natuurlijke verkleuring van bruin naar grijs? Dan is het aanbrengen van beits of olie aan te raden, om de vergrijzing van het hout tegen te gaan. 

 

Behandeling

Hoe donkerder de kleur beits, hoe sterker de bescherming tegen ultraviolette straling. Vandaar dat we transparante beits afraden: die filtert nauwelijks het uv-licht. Het hout beitsen is overigens wel een terugkerend klusje, want onder invloed van de zon zal het hout alsnog iets verkleuren.

Ja!

U bevestigt dit systeem namelijk in een handomdraai dankzij het onzichtbare bevestigingssysteem QuickClip®. 

 

QuickClip®

Dit is een systeem waarbij de houten planken alleen maar te hoeven worden vastgeklikt op de aluminium onderconstructie. Het eindresultaat is fenomenaal; zonder zichtbare spijkers of andere bevestigingsmaterialen lopen de planken naadloos in elkaar over. Met al deze pluspunten kunnen we absoluut spreken over slimme houten gevelbekleding!

Ja!

De levensduur van thermisch grenen kunt u vergelijken met die van hardhout, wat bij normale omstandigheden neerkomt op 25 jaar en ouder. 

 

Duurzame keuze

Met thermisch essen maakt u een duurzame keuze. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor uw project? Neem dan contact met ons op, wij zijn enthousiast en vertellen u graag meer.

 
Sorteren op
4 resultaten

Hotwood Thermisch Clear Pine Open Line 20x65 mm / Quickclip

Lengte: 65
€ 169.00 incl. btw

Hotwood Thermisch Clear Pine Rhombus 20x65 mm / Quickclip

Lengte: 65
€ 176.00 incl. btw

Hotwood Thermisch Grenen Cubus 42x42 mm / Quickclip

Lengte: 42
€ 202.00 incl. btw

Hotwood Thermisch Grenen Plus Line 26x40/65/90/140 mm / Quickclip

Lengte: 40/65/90/140
€ 155.00 incl. btw