Zelf het dak isoleren van uw overkapping met dakisolatieplaten en isolatiefolie

Waarom dakisolatie aanbrengen?

Dakisolatie mag niet ontbreken bij de dakbedekking van uw overkapping. Deze zorgt er namelijk voor dat u en uw spullen droog en schimmelvrij blijven. Wanneer u ervoor kiest om uw dak te isoleren heeft u minder last van condensvorming. Daarnaast loopt u minder risico op schimmel en roestvorming op uw spullen en overkapping. Zo kunt u onbezorgd genieten in uw buitenverblijf in ieder seizoen, ongeacht het weer. Want in de winter zit u behaaglijk onder uw terrasoverkapping, in de zomer heeft u minder last van de warmte en bij regen zit u heerlijk droog.

6 voordelen van dakisolatie plaatsen:

  • onderkant van dak blijft droog

  • voorkomt condensvorming

  • minder kans op schimmel

  • gaat roest tegen

  • bescherming tegen de verschillende weersinvloeden

  • verlenging levensduur

Isolatiefolie en dakisolatieplaten onmisbaar voor uw overkapping

Wanneer u kiest voor dakisolatie adviseren wij u om allereerst de isolatiefolie aan te brengen. Deze folie is gemaakt van polyethyleen en dit dakisolatiemateriaal werkt als perfecte dampremmer aan de binnenzijde van uw dakconstructie. Bij Houtdirect hebben we verschillende diktematen, zodat u zelf de mate van dampremming kunt bepalen. Vervolgens plaatst u op de folie de dakisolatieplaten gemaakt van PIR. Deze Powerdeck-isolatieplaten zijn aan beide zijden bekleed met een mineraal gecoat glasvlies. Ze geven een hoge isolatiewaarde, werken brandvertragend, zijn waterafstotend en voorkomen schimmelvorming en rot. Daarom is dakisolatie onmisbaar voor uw dak!

Dakisolatie aan de binnen- en buitenzijde

Naast dakisolatie aan de buitenzijde zijn er nog meer isolatiemogelijkheden van uw overkapping. Zo kunt u er aan de binnenzijde voor kiezen om steenwol aan te brengen op uw wanden. Dit geeft naast een thermische isolatiewaarde ook een verbetering van de geluidswaarde in uw overkapping. Vervolgens kunt u deze isolatie afwerken met OSB voor een mooie finishing touch. Deze manier van isoleren kunt u ook op de vloeren toepassen voor een nog aangenamer verblijf onder uw overkapping.

Dit heeft u nodig voor deze klus:

Dakisolatie materiaal:

 

Gereedschap:

  • stanleymes

  • schroefmachine

Ook bij deze klus zijn extra handen weer onmisbaar.

Advies nodig?

Bel met onze klantenservice. Zij denken graag met u mee als het om uw dakisolatie gaat.

Contact

Hoe kunt u zelf dakisolatie aanbrengen op uw overkapping?

Stap 1: Dampremmende folie aanbrengen

Wij kiezen hier voor onze transparante isolatiefolie die zorgt voor een optimale dampremmende werking. Leg deze folie op het dak en laat deze ruim over de randen van de overkapping vallen.

Stap 2: PIR dakisolatieplaten plaatsen

Het grote voordeel van deze PIR platen is de aluminium cachering. Hierdoor zijn de platen dunner, maar hebben ze wel de optimale isolatiewaarde. Op de platen staat een duidelijk raster waardoor u deze platen eenvoudig in de juiste maat kunt snijden.

Stap 3: Bevestigen dakisolatieplaten

Om deze platen te bevestigen, gebruiken we isolatieschroeven. U heeft er vier per plaat nodig en u plaatst ze in iedere hoek. Bevestig ze eenvoudig met een boormachine voor de perfecte montage.

Stap 4: Verwijderen overtollig isolatiefolie

Na het aanbrengen van deze twee lagen dakisolatie snijdt u voorzichtig de overtollige isolatiefolie weg met een stanleymes.

Het afwerken van uw dakisolatie met EPDM folie

Na het aanbrengen van deze dakisolatie is het tijd voor de afwerking van uw dak met EPDM folie. Hoe u dit zelf doet, laten we zien in ons volgende filmpje. Bent u enthousiast geworden en wilt u aan de slag? Neem dan een kijkje op ons YouTube-kanaal en lees onze blogs met nog meer klustips.