Filters

Thermisch Essen

Door thermisch essen te gebruiken in uw inrichting creëert u een warme en natuurlijke uitstraling. Daarnaast leent deze houtsoort zich ook prima als luxe gevelbekleding. Laat u verrassen door de vele mogelijkheden met deze unieke houtsoort.

De voordelen van thermo essen op een rijtje

Essenhout is een houtsoort met een hele lichte houtkleur die soms bijna wit is. Daarnaast is het hout taai, zeer elastisch en erg sterk. Na het modificatieproces beschikt het ook over onderstaande voordelen:  

  • Lange levensduur. Door de speciale behandeling gaat het hout veel langer mee.

  • Biologische duurzaamheid. De thermische behandeling verhoogt de duurzaamheidsklasse.

  • Bestand tegen insecten. Insecten hebben geen grip op gemodificeerd hout.

  • Isolerend. Het thermohout heeft een thermische geleiding die gemiddelde 20-25% lager ligt.

  • Natuurlijk. Deze toepassing is 100% natuurlijk en vrij van hars en chemicaliën.

  • Sterk. Hoe hoger de temperaturen, hoe hoger de hardheid.

  • Laag vochtgehalte. Het vochtgehalte ligt gemiddeld de helft lager.

Vanwege zijn unieke uitstraling en zijn eigenschappen is deze houtsoort zeer gewild.

Thermisch gemodificeerd essen met een lange levensduur

Deze houtsoort brengt nog een praktisch voordeel met zich mee: u hoeft het niet persé te schilderen. De levensduur van thermo essen kunt u vergelijken met die van hardhout, wat bij normale omstandigheden neerkomt op 25 jaar en ouder. Houdt u niet van de natuurlijke verkleuring van bruin naar grijs? Dan is het aanbrengen van beits of olie aan te raden, om de vergrijzing van het hout tegen te gaan. Hoe donkerder de kleur beits, hoe sterker de bescherming tegen ultraviolette straling. Vandaar dat we transparante beits afraden: die filtert nauwelijks het uv-licht. Het hout beitsen is overigens wel een terugkerend klusje, want onder invloed van de zon zal het hout alsnog iets verkleuren.

Essen gevelbekleding een slimme keuze

Bij thermisch gemodificeerd essen verandert tijdens het productieproces de celstructuur en het vochtpercentage waardoor het dezelfde duurzame eigenschappen krijgt als hardhout. Gemodificeerd essen is hierdoor ongevoelig voor vocht, schimmels en temperatuurschommelingen en ideaal als gevelbekleding. Naast dat deze essen gevelbekleding duurzaam en ecologisch verantwoord is, heeft het nog een ander groot voordeel. U bevestigt dit systeem namelijk in een handomdraai dankzij het onzichtbare bevestigingssysteem QuickClip®. De houten planken hoeven alleen maar te worden vastgeklikt op de aluminium onderconstructie. Het eindresultaat is fenomenaal; zonder zichtbare spijkers of andere bevestigingsmaterialen lopen de planken naadloos in elkaar over. Met al deze pluspunten kunnen we absoluut spreken over slimme houten gevelbekleding!

Online eenvoudig thermisch essen bestellen

Door de natuurlijke en elegante look, wordt gevelbekleding van essenhout steeds populairder in de woningbouw. Maar het knappe uiterlijk is niet het enige pluspunt. Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Thermowood en het handige bevestigingssysteem QuickClip®? Neem dan contact op, wij zijn enthousiast en vertellen u graag meer!


 

Veelgestelde vragen over thermisch essen

Modificatieproces

Thermisch essen heeft een modificatieproces ondergaan waardoor de structuur en  duurzaamheid is geoptimaliseerd. Tijdens dit proces verandert de celstructuur en het vochtpercentage van het hout waardoor het dezelfde duurzame eigenschappen krijgt als hardhout. Het verhitten van het hout gebeurt enkel met hete stoom en er worden geen chemische middelen bij gebruikt, dit in tegenstelling tot geïmpregneerd hout. 

 

Duurzame eigenschappen

De celstructuur en het vochtpercentage van het hout veranderen mee, waardoor het dezelfde duurzame eigenschappen krijgt als hardhout. Hierdoor wordt het hout ongevoelig voor vocht, schimmels en temperatuurschommelingen. 

 

Milieuvriendelijk

Door het modificatieproces is het een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout en ideaal voor buitentoepassingen! Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden met deze geweldige houtsoort.

Ja, dat kan. 

Want naast dat deze essen gevelbekleding duurzaam en ecologisch verantwoord is, heeft het nog een ander groot voordeel. U bevestigt dit systeem namelijk in een handomdraai dankzij het onzichtbare bevestigingssysteem QuickClip®. 

 

QuickClip®

Dit is een systeem waarbij de houten planken alleen maar te hoeven worden vastgeklikt op de aluminium onderconstructie. Het eindresultaat is fenomenaal; zonder zichtbare spijkers of andere bevestigingsmaterialen lopen de planken naadloos in elkaar over. Met al deze pluspunten kunnen we absoluut spreken over slimme houten gevelbekleding!

Ja!

De levensduur van thermo essen kunt u vergelijken met die van hardhout, wat bij normale omstandigheden neerkomt op 25 jaar en ouder. 

 

Duurzame keuze

Met thermisch essen maakt u een duurzame keuze. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor uw project? Neem dan contact met ons op, wij zijn enthousiast en vertellen u graag meer.

 
Sorteren op
2 resultaten

Hotwood Thermisch Essen Cubus 40x40 mm / Quickclip

€ 297.00 incl. btw

Hotwood Thermisch Essen Open Line 20x52 mm / Quickclip

Lengte: 52
€ 198.00 incl. btw