MDF

MDF, ofwel Medium-Density Fibreboard, het geperste hout is gemaakt van fijngemalen houtvezels gemengd met kunstharslijm. MDF is zeer goed zaagbaar en wordt het hierdoor veel gebruikt in de meubelbouw.

Wat is MDF?

MDF wordt veel gebruikt in de meubelindustrie en interieurbouw. Ook in keukens kom je regelmatig MDF plaat tegen; de keukendeurtjes zijn hier vaak van gemaakt. MDF is een hele gladde plaat van geperst hout. In tegenstelling tot hardboard en zachtboard plaatmateriaal wordt bij MDF dus wel een lijm toegevoegd. De MDF platen bestaan uit zeer klein gemalen vezels in combinatie met een kunstharslijm. Door de fijne opbouw is MDF gemakkelijk te bewerken en te frezen in van allerlei denkbare vormen. Deze platen zijn niet geschikt voor gebruik in vochtige omstandigheden of buiten. In tegenstelling tot de andere plaattypes zien de kanten er na de bewerking vrij homogeen uit, zodat u ze meteen kunt verven. Tip: bij het boren is het verstandig de schroefgaten voor te boren om splijten te voorkomen.

Voordelen MDF

Het voordeel is dat MDF met de juiste gereedschappen prima te bewerken is: zagen, frezen, boren en schuren, het is allemaal heel eenvoudig. Het plaatmateriaal splintert bovendien nagenoeg niet, en de platen werken bijna niet, iets waar u met massief hout natuurlijk wel mee te maken heeft. Daarnaast heeft MDF een hoger breekpunt dan bijvoorbeeld vurenhout.

MDF Prime

Bij Houtdirect kunt u MDF platen van verschillende afmetingen online bestellen. Bovendien verkopen we een geperste spaanplaat /vezelplaat MDF Prime, aan twee zijden voorzien van een dichte, witte grondverflaag. De primer voorkomt overmatige absorptie van de verf waardoor een gelijkmatig en glad resultaat ontstaat met minder verf. De zaag- en freeskanten zijn goed glad af te werken. De primer kan afgewerkt worden met water- of solventgedragen verf/lak. Wat u volgende project ook wordt, interieurbouw, winkelinrichting, schuifdeuren, scheidingswanden, slaapkamers of kamerinrichtingen, MDF plaatmateriaal is er geschikt voor! Leg uw klus gerust eens aan ons voor. Wij denken graag met u mee over het juiste hout & tuinhout, de beste passende bouwproducten of het onmisbare plaatmateriaal!


 

Veelgestelde vragen over MDF

MDF, ofwel Medium-Density Fibreboard, bestaat uit fijngemalen houtvezels gemengd met kunstharslijm. De voordelen zijn;

 • sterk, hoog breekpunt

 • gemakkelijk te bewerken 

 • toepasbaar voor alle denkbare vormen

 • splintert niet

 • werkt niet zoals massief hout dat wel doet.

MDF is het plaatmateriaal dat bij uitstek geschikt is om al uw meubelstukken mee op maat te maken.

Ja, dat is onze MDF Prime spaanplaat. Deze is aan twee zijden voorzien van een dichte, witte grondverflaag. Zo voorkomt deze primer overmatige absorptie van verf. Dit zorgt voor een gelijkmatig en glad resultaat met minder verf. U kunt deze primer afwerken met water- of solventgedragen verf/lak. 

MDF is geschikt voor al uw interieurprojecten. Denk bijvoorbeeld aan;

 • meubels 

 • winkelinrichting

 • schuifdeuren

 • scheidingswanden

 • slaapkamers 

 • kamerinrichtingen 

Wij denken graag met u mee over alle mogelijkheden met MDF. Neem contact met ons op.

 
Sorteren op
2 resultaten

MDF 18x1220x2440 mm

Lengte: 2440
€ 25.00 incl. btw

MDF LAKDRAAGFOLIE 18x1220x2440 mm

Lengte: 2440
€ 55.80 incl. btw