Filters

Modellen

Bij Houtdirect vindt u diverse modellen geschaafd en ongeschaafd hout voor uw doe-het-zelf projecten, zoals palen, planken, balken, vlonderplanken, schuttingplanken en sponningplanken. Ieder model heeft weer zijn unieke eigenschappen en toepassingen. Bij Houtdirect informeren we u er graag over!

Veel variatie in modellen

Als u aan de slag gaat met een project, weet u vooraf welke materialen u nodig heeft. In het menu vindt u de modellen in een handig overzicht gecategoriseerd, te beginnen met planken, palen en balken. Deze modellen bieden we in de drie meest gangbare houtsoorten: eiken, douglas en vurenhout. Planken, palen en balken zijn de basis voor houtconstructies als een tuinhuis, carport, dakkapel of zelfs een complete garage of stal. Deze houtsoorten verkopen wij dan ook in vele verschillende afmetingen. Daarnaast zijn er nog variaties mogelijk zoals geschaafd, ongeschaafd of geïmpregneerd. En tot slot is er natuurlijk een verschil in duurzaamheid: eikenhout gaat veel langer mee dan bijvoorbeeld vurenhout. Een goede afwerking speelt daarin een belangrijke rol, we raden altijd aan om te kiezen voor een beits of lak van hoge kwaliteit, zodat de levensduur aanzienlijk verlengd kan worden.

Terras

Hardhouten of composiet vlonderplanken geven uw tuin een warme, rustige en gezellige sfeer. Iedere tuin fleurt op van een terras aangelegd met het mooiste terrashout! Houtdirect biedt alles wat u nodig heeft voor het bouwen van uw eigen terras of vlonder. In tegenstelling tot steen of natuursteen, voelen houten vlonders prettig aan onder uw blote voeten, omdat ze minder lang warmte vasthouden dan steen. Hardhout vlonderplanken zijn zeer sterk en een natuurproduct. Composiet en houten planken verschillen daardoor van uitstraling en sfeer. In ons assortiment terrasdelen is er een ruime keuze in kleur, maat en uitvoering. Neem de vlonderdelen van eikenhout, deze zijn enorm duurzaam en sterk! Daarnaast hebben ze een fraaie uitstraling die echt een aanwinst zal zijn voor uw tuin. Het van oorsprong Afrikaanse padouk is afkomstig van een boom met als typisch kenmerk de rode stof die de schors afscheidt. Hierdoor is het kernhout fel oranjeachtig rood. Bij blootstelling aan licht verandert deze kleur tot roodbruin en op den duur tot zwartbruin. Padouk is een zeer stabiele houtsoort die niet werkt en nauwelijks vervormt en daarom zijn de padouk vlonderplanken een plaatje in iedere tuin! Tot slot verkopen we ook Supradeck Composiet vlonderplanken. Supradeck is speciaal ontworpen voor het creëren van terrassen en vlonders. Na jaren van onderzoek en testen, is er een product ontwikkeld dat bestand is tegen verkleuren en dat tevens zeer duurzaam is. Met de 100% gerecyclede planken tovert u uw terras om in een onderhoudsvrije en milieuvriendelijke omgeving. De vlonderdelen van composiet hebben als eigenschap dat ze vrij stroef zijn bij vochtig weer. De speciale coating zorgt ervoor dat de buitenste laag is afgedicht in een waterdichte, krasvrije, vlekvrije en kleurvaste plank. Supradeck splintert niet en is onderhoudsvriendelijk. U kunt de vlonders zeer makkelijk schoonmaken met warm water en een borstel, de kleur is blijvend mooi en weersinvloeden hebben geen effect. 
 
Met het juiste hout voor buiten wordt uw tuin nog aangenamer!

Zweeds rabat en Fins rabat

Natuurlijk mogen het geliefde Zweeds rabat en Fins rabat niet in ons assortiment ontbreken. Zweeds rabat planken, ook wel bekend als potdekselplanken zijn erg populair als gevelbekleding. Ook worden deze potdekselplanken gebruikt om een schutting te maken. Rabatdelen zijn heel praktisch om mee te werken, omdat u vrij snel een behoorlijk oppervlak kunt afdekken met als resultaat een verfraaiing van uw schuur of schutting! Regelmatig krijgen we de vraag van onze klanten wat het verschil is tussen douglas Zweeds rabat en gewoon rabat. Het verschil zit hem vooral in de vorm van de planken. Bij gewoon rabat loopt er langs de onderkant van de plank een groef. Aan de bovenkant van de plank loopt een dunne rand die precies in die groef past. Daardoor kun je het kenmerkende ‘stapelen’ toepassen. Zweeds rabat heeft dus een iets andere vorm. Het hout loopt schuin af en is aan de bovenkant van de plank smal. Onderaan de plank is een uitsparing, waardoor u de plank op het dunne deel van een andere plank kunt zetten. Het resultaat is een prachtig gevel met overlappende planken die allemaal een beetje schuin lopen. Zweeds rabat verkopen we in douglas en platowood, Fins rabat bieden we in douglas.

Vellingdelen

Vellingdelen zijn ideaal voor het maken van deuren, panelen, dakbeschot, vloer, lambrisering of ander timmerwerk. Het kenmerk van vellingdelen zijn de 45 graden afgeschuinde hoeken. Met 1 zijde velling wordt bedoeld dat alleen de onderkant of bovenkant afgeschuinde hoeken heeft. Bij 2 zijden velling hebben beide kanten afgeschuinde hoeken. Vellingdelen worden veel gebruikt als dakhout, vandaar dat u de term dakbeschot ook tegenkomt. Vurenhout vellingdelen zijn van prima kwaliteit om als dakbeschot, maar ook als wandbekleding te gebruiken. De vellingdelen zijn voorzien van een veer en groef, waardoor de planken eenvoudig te verwerken zijn en het voor een sfeervolle uitstraling zorgt. Maar hoe rekent u nu uit hoeveel u nodig heeft voor uw project? Hiervoor rekent u eerst uit hoeveel strekkende meters aan planken u nodig heeft. Dit doet u door de oppervlakte te delen door de netto werkende maat. Vervolgens deelt u de totale strekkende meters door de beschikbare lengtes. Als u hulp nodig heeft bij het berekenen van de hoeveelheid vellingdelen, neem dan contact op voordat u online bestelt. We denken graag met u mee. Bij Houtdirect bieden we vellingdelen in verschillende varianten, zo is het verkrijgbaar in Barnwood, douglas hout, eikenhout en vurenhout met diktematen van 18 mm en 20 mm. Daarnaast heeft u nog de keuze uit gedroogd of geschaafd hout. We verkopen bijvoorbeeld oude ruwe planken met mes en groef gedroogd en geborsteld. Vindt u op onze website niet de gewenste maat of uitvoering? Neem dan contact op, we helpen u graag verder!

Geïmpregneerd hout

Geïmpregneerd hout, of ook wel verduurzaamd hout genoemd, is hout dat door toepassing van een verduurzamingsmiddel langdurig wordt beschermd tegen aantasting door invloeden van buitenaf, zoals weer, schimmel, ongedierte en bacteriën. Hout impregneren betekent het doordringen van hout met een andere stof. Het is een algemene techniek om een materiaal waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend, brandvertragend te maken of meer van dergelijke gewenste eigenschappen te geven. De methodes om hout te impregneren zijn in de loop van de jaren sterk verbeterd. Waar men in het verleden voornamelijk gebruik maakte van schilderen en dompelen, wordt tegenwoordig vooral gebruikt gemaakt van hoge druk om de middelen diep in het hout te brengen. Op onze website vindt u een uitgebreid aanbod aan geïmpregneerd vurenhout, zoals ribben & regels, planken, palen, latten en rabatdelen.

Houtdirect: voor ieder project!

Bij Houtdirect vindt u alle benodigdheden voor uw project. We leveren het hout in vele modellen zoals planken, palen, balken en vlonders. Bovendien kunt u ook bij ons terecht voor diverse bouwproducten, zoals schroeven, ijzerwaren en verf. Of het nu gaat om het bouwen van een overkapte veranda van douglas hout of een heerlijk terras van duurzame composiet vlonders: wij zorgen ervoor dat u direct aan de slag kunt!
 
 
 

Veelgestelde vragen over modellen hout & tuinhout

Onderstaande modellen hebben elk unieke eigenschappen en toepassingen:

Deze modellen bieden wij aan in de diverse houtsoorten in zowel geschaafd als ongeschaafd. Wij adviseren u graag over wat geschikt is voor uw project.

Om dit goed te bepalen, dient u een duidelijk beeld te hebben van het gewenste eindresultaat. Hierbij houdt u rekening met uitstraling, functionaliteit en duurzaamheid. Wanneer u hier een keuze in heeft gemaakt, denken wij graag met u mee in de vele mogelijkheden om het gewenste eindresultaat te realiseren.

Ieder model van een houtsoort heeft specifieke eigenschappen. Zo kunt u alle houtsoorten zelf bewerken met de juiste gereedschappen. In ons aanbod van bouwproducten vindt u de kwaliteitsgereedschappen om uw hout juist en naar uw wens te bewerken.

 
Sorteren op
249 resultaten

Azobe balken ruw 50x100

Lengte: 2000
€ 22.40 incl. btw

Azobe balken ruw 50x100

Lengte: 3000
€ 33.60 incl. btw

Azobe balken ruw 50x100

Lengte: 4000
€ 44.80 incl. btw

Azobe balken ruw 50x150

Lengte: 2000
€ 33.60 incl. btw

Azobe balken ruw 50x150

Lengte: 4500
€ 75.55 incl. btw

Azobe balken ruw 50x200

Lengte: 3000
€ 67.15 incl. btw

Azobe balken ruw 50x200

Lengte: 4500
€ 100.75 incl. btw

Azobe palen geschaafd 65x65

Lengte: 2000
€ 25.05 incl. btw

Azobe palen geschaafd 65x65

Lengte: 2750
€ 34.45 incl. btw

Azobe palen ruw 40x40

Lengte: 400
€ 0.95 incl. btw

Azobe palen ruw 50x50

Lengte: 1500
€ 5.45 incl. btw

Azobe palen ruw 60x60

Lengte: 2750
€ 15.60 incl. btw

Azobe palen ruw 60x60

Lengte: 3000
€ 17.00 incl. btw

Azobe palen ruw 70x70

Lengte: 1500
€ 10.70 incl. btw

Azobe palen ruw 70x70

Lengte: 2500
€ 19.30 incl. btw

Azobe palen ruw 70x70

Lengte: 3000
€ 23.15 incl. btw

Azobe palen ruw 70x70

Lengte: 4000
€ 30.85 incl. btw

Azobe palen ruw 80x80

Lengte: 2750
€ 27.70 incl. btw

Azobe palen ruw 80x80

Lengte: 3000
€ 30.20 incl. btw

Azobe palen ruw 80x80

Lengte: 3500
€ 35.25 incl. btw

Azobe planken ruw 20x150

Lengte: 5500
€ 38.30 incl. btw

Azobe planken ruw 20x200

Lengte: 3000
€ 27.95 incl. btw

Azobe planken ruw 20x200

Lengte: 4000
€ 37.30 incl. btw

Azobe planken ruw 20x200

Lengte: 4500
€ 41.95 incl. btw