Filters

Houtsoort
Dikte

Rhombus Profiel

Rhombus profiel is een soort open houten gevelbekleding die voornamelijk horizontaal wordt toegepast. De vorm van dit hout is een trapezium: een ruitvormig profiel, wat ervoor zorgt dat het water dat op de latten belandt, er ook zo weer vanaf loopt. Wel zo handig!

Open gevelbekleding

Het geheim van rhombus zit hem in de open ruimte achter het hout, waardoor het achterliggend materiaal te allen tijde goed kan ventileren. Vandaar dat dit ook wel open gevelbekleding wordt genoemd, vanwege de tussenruimte tussen de profielen. Maar naast de bekende toepassing voor buiten als gevelbekleding, is rhombus ook erg geschikt voor binnenwanden.

Toepassing en installatie

Het rhombus model is makkelijk te installeren, maar het moet wel op de juiste manier worden gedaan. Bij gebruik buiten zijn zwart Uv-werend doek en zwarte panlatten op de gevel een must. Bovendien is bepaald dat de ruimtes tussen de planken tussen de 7 en 10 millimeter moet liggen. Dit is nodig om de eventuele werking van het hout op te vangen. U kunt naast horizontale installatie ook kiezen voor het verticaal aanbrengen van de planken. Laatstgenoemde geeft het een origineel effect als u daarbij de lengtes van het hout laat verspringen. Bovendien kan dit gunstig uitkomen bij de indeling van het hout, waarmee dit ook nog eens een manier is om hout - en dus kosten - te besparen.

Grote variatie

Er is een grote variatie aan geschaafd hout en ongeschaafd hout waarmee een gevel bekleed kan worden. De keuze die u maakt, is afhankelijk van uw budget en de toepassing. Ons team van houtexperts adviseert u graag hierin. Neem gerust contact op als u vragen heeft over rhombus profielen of gevelbekleding.
 
 
 

Veelgestelde vragen over rhombus profielen

Een rhombus (rabat)deel is gemaakt van hardhout dat zo is bewerkt dat de korte kanten schuin staan. Hierdoor ontstaat de bekende ruitvorm, ook wel wiebertjes genaamd. Dit maakt dat ze zorgen voor een uitstekende afwatering. Want tussen de latten blijft ruimte open, wat er voor zorgt dat het achterliggende materiaal goed ventileert.

Dit is geschikt voor een duurzame en unieke gevelbekleding. Door het ruitvormig profiel geeft het uw gevel een bijzondere en luxe uitstraling. Maar ook voor wanden in huis is rhombus zeer geschikt. Kom naar onze showroom kijken of deze uitstraling u aanspreekt. 

Ja, dat kan. Juist in uw interieur zorgt het voor een luxe uitstraling. In een handomdraai realiseert u met rhombus een totaal andere look op uw wanden. Denk dus naast gevelbekleding voor buiten ook vooral aan de mogelijkheden voor binnenshuis.

Sorteren op
8 resultaten

Ayous Triple Rhombus 25x143 mm

Lengte: 3050
€ 43,65 incl. btw
€ 100,10 per m²

Ayous Triple Rhombus 25x143 mm

Lengte: 3350
€ 47,95 incl. btw
€ 100,10 per m²

Ayous Triple Rhombus 25x143 mm

Lengte: 4250
€ 60,85 incl. btw
€ 100,15 per m²

Douglas triple rhombus 27x140

Lengte: 4000
€ 24,40 incl. btw

Siberisch Lariks Dubbele Rhombus 25x140

Lengte: 3000
€ 22,50 incl. btw

Siberisch Lariks Dubbele Rhombus zwart 25x140

Lengte: 3000
€ 28,50 incl. btw

Douglas dubbele rhombus 25x140 mm

Lengte: 4000
€ 17,90 incl. btw

Western Red Cedar Rhombus model 18 mm

Lengte: 1000
€ 13,- incl. btw
€ 91,55 per m²