Eiken Vlonderplanken

Eiken vlonderplanken zijn zeer sterk en een natuurproduct. Daarnaast hebben ze een fraaie sfeervolle uitstraling waarmee ze echt een aanwinst zullen zijn voor uw tuin!

Terras van eiken vlonderplanken

Een terras van eiken vlonderplanken heeft een natuurlijke uitstraling en oogt over het algemeen warmer dan een terras van betontegels. Eikenhout is erg populair vanwege de diepe, warme kleur en de lange levensduur. Vlonderdelen worden vaak gebruikt voor een terras aan het water of in de tuin, maar ze zijn ook heel geschikt voor onder een overkapping. Denk bijvoorbeeld aan een mooie eikenhouten vloer onder een veranda. Zo heeft u een prachtige plek met chique uitstraling om met zijn alleen in de tuin te genieten, bijvoorbeeld van een gezellige bbq met familie en vrienden. Eiken heeft een paar eigenschappen die ideaal zijn voor de aanleg van een mooi terras. Zo zijn eiken vlonderplanken:
 
  • stevig, ze kunnen absoluut tegen een stootje;
  • makkelijk te bewerken;
  • bestand tegen vocht, nadat het hout is behandeld met een kwaliteitsbeits of verf. Zeker als u een vlonder aanlegt nabij water, zoals een vijver of de waterkant, is het goed om u deskundig te laten adviseren over de afwerking;
  • bestand tegen een zware massa, ideaal dus om met het hele gezin van te genieten!
 

Vocht en gladheid

Een veelgehoorde opmerking is dat eiken vlonderplanken heel glad worden. Dit is bij groene aanslag en regen vaak het geval. Om te voorkomen dat de planken erg glad worden, adviseren wij om na het aanleggen van de eiken vlonderplanken deze direct te behandelen. Daardoor komt er een laagje over de planken heen waardoor het meeste vuil van de plank afspoelt. Ook is het handig om maandelijks met een harde bezem de vlonder te vegen. Gebruik geen hogedrukspuit om uw terras schoon te maken, dit doet het hout meer kwaad dan goed. Heeft u vragen over de aanleg van uw terras? Neem dan contact op. U kunt ook direct online bestellen. Houtdirect staat voor topkwaliteit hout, scherpe prijzen en een snelle levering!
 
Sorteren op
0 resultaten