Eiken Kozijnhout

Kozijnhout is er in vele soorten en maten, maar het belangrijkste onderscheid zit hem in de keuze voor zachthout of hardhout. Hardhout is afkomstig van loofbomen en zachthout komt van naaldbomen. Kiest u dus voor duurzaam, dan is de keuze voor eiken kozijnhout zo gemaakt!

Eiken kozijnhout koop je bij Houtdirect

Als professionele aanbieder van hout & tuinhout kunt u vanzelfsprekend bij ons terecht om eiken kozijnhout te kopen. De volgende geschikte houtsoorten zijn naast eikenhout ook geschikt om kozijnen van te maken:

  • Douglas hout. Deze houtsoort - ook wel Oregon Pine genoemd - heeft meestal een licht geelbruine kleur die op den duur zal verkleuren naar fraai oranjebruin. Het heeft een fijne nerf. Door die aantrekkelijke uiterlijke kenmerken wordt douglas hout ook steeds vaker gebruikt als kozijnhout. Zo is het in de renovatie bijvoorbeeld een goed alternatief voor grenen en het materiaal is makkelijk met gereedschap te bewerken.
  • Grenen. Dit staat bekend om de geelachtige vlammenstructuur. Het hout is maar beperkt duurzaam en daardoor meer geschikt voor binnen. Aan de andere kant is het voordelig in de aanschaf, wat weer een groot voordeel is. De grenen stompe variant voor binnen is een veelgebruikt kozijnhout.
  • Vuren. Dit hout is voor kozijnen niet de meest gebruikte houtsoort, maar het is zeker een optie. Het is een zachte houtsoort en qua prijs een voordelige keuze. Bovendien is de bewerking eenvoudig. Met goede behandelingen en bewerkingsmogelijkheden kan de levensduur van vuren kozijnen worden verlengd. Houtdirect geeft u graag de juiste adviezen over.

Onderhoud eiken kozijnen

Hout is een natuurproduct en dat maakt dat het niet helemaal onderhoudsvrij is. Na verloop van tijd zult u ongetwijfeld de weersinvloeden in het hout terugzien. De natuurlijke kleur gaat wat grijzig ogen. Vandaar dat we aanraden om eens per 5 jaar te schilderen. Dat komt de levensduur ook zeker ten goede. Bovendien wil het oog ook wat en na een schilderbeurt van het kozijnhout ziet uw woning er weer als nieuw uit! Kijkt u daarom ook in onze webshop nog even bij de verf & afwerking producten. Daar kunt u direct bij uw bestelling van eiken kozijnhout de benodigde producten vinden om het hout goed te onderhouden.

Een geschikte keuze maken

Om een goede keuze te maken voor hout voor kozijnen moet u altijd de toepassing - binnen of buiten - meenemen. Andere factoren die u mee kunt laten wegen zijn de prijs en of er nog speciale wensen zijn, bijvoorbeeld de uitstraling, levensduur en het onderhoud. Zo kunt u de geschikte keuze maken voor het kozijn dat u gaat maken. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft. Ons team van houtspecialisten helpen u verder op weg!

 
Sorteren op
0 resultaten