Filters

Houtsoort
Dikte

Zweeds Rabat

Zweeds rabat zijn speciaal vormgegeven houten planken die uitermate geschikt zijn voor horizontale plaatsing tegen gevels. Bij Houtdirect koopt u Zweeds rabat van de beste kwaliteit, het is veruit de meest gebruikte rabat plank en vanwege zijn mooie looks erg populair als gevelbekleding.

Zweeds rabat planken

Een Zweeds rabatdeel is een houten plank met een sponning aan de onderkant, dit zorgt voor een andere 'overlap' van de planken ten opzichte van een halfhouts rabat, ook wel potdekselen genoemd. Bij Houtdirect bieden we een assortiment Zweeds rabat van douglas hout en platowood. De Zweeds rabat planken bieden we in verschillende lengtematen aan: van 3 tot 5 meter. Bovendien kunt u kiezen uit de blanco variant en natuurlijk het geliefde zwarte Zweedse rabat. Zweeds rabat planken worden bovendien vaak gekozen bij het maken van een dichte schutting. Wanneer u een schutting maakt van Zweeds rabat, begin dan altijd met de brede zijde naar onderen om zo van onder naar boven omhoog te stapelen. De schutting bouwt u op met palen die u om de 70 centimeter plaatst. Omdat een dichte schutting van Zweeds rabat planken relatief zwaar is, adviseren wij om te kiezen voor hardhouten palen van minimaal 70x70 mm. U kunt bij Houtdirect.nl eenvoudig al het hout & tuinhout en andere bouwmaterialen online bestellen. Wij leveren het hout bij u thuis af of u kunt het bij onze houthandel komen afhalen.

Rabat van douglas hout

Douglas hout staat bekend als een mooie, rustieke houtsoort. Het is een naaldhout plank, waardoor het hout noesten kan bevatten. Wij adviseren om het douglas hout te behandelen voordat het wordt toegepast, zodat de levensduur verlengd wordt. De levensduur van douglas hout is ongeveer 15 jaar en deze levensduur wordt verlengd door het hout goed te behandelen met verf of beits. Bovendien voorkomt u hiermee verkleuring. Wilt u graag Zweeds rabat gebruiken en heeft u behoefte aan wat advies? Wij helpen u graag op weg met uw project. U kunt ons telefonisch bereiken via 0416 760 800 of door middel van het contactformulier

Rabatdelen van Houtdirect

In onze webshop vindt u diverse typen rabatdelen:
  • Zweeds rabat
  • Fins rabat
  • Dubbel Zweeds rabat
 
Wij adviseren u graag over de juiste toepassing en materialen. Neem contact op met onze klantenservice of bestel direct!
 
 
 

Veelgestelde vragen over Zweeds rabat

Rustieke uitstraling en kwaliteit

Zweeds rabat is een schuine plank met een sponning aan de onderkant.  Dit zorgt voor een andere 'overlap' van de planken. Met zijn rustieke uitstraling is het een houtsoort die staat voor kwaliteit.

 

Ons assortiment

In ons assortiment vindt u Zweeds rabat van douglas, eiken en gemodificeerd vuren. De planken bieden we in verschillende lengtematen aan: van 3 tot 5 meter. Bovendien kunt u kiezen uit de blanco variant en natuurlijk het geliefde zwarte Zweedse rabat.

Behandeling

Zweeds rabat is een naaldhout plank. Dit houdt in dat het hout noesten kan bevatten. Wij adviseren om het douglas hout te behandelen voordat het wordt toegepast, zodat de levensduur verlengd wordt. 

 

De levensduur verlengen

De levensduur van douglas hout is ongeveer 15 jaar en deze levensduur verlengt u door het hout goed te behandelen met verf of beits. Bovendien voorkomt u hiermee verkleuring.

Van gevelbekleding tot schutting, de mogelijkheden zijn divers

Het Zweeds rabat van Houtdirect is van de beste kwaliteit en is in combinatie met zijn mooie rustieke uitstraling erg populair als gevelbekleding. Denk hierbij aan de bekleding van de gevel van uw huis of schuur. Daarnaast worden ze vaak gekozen bij het maken van een dichte schutting. De mogelijkheden met deze houtsoort zijn divers. 

 

Advies voor uw project

Onze houtspecialisten geven u graag advies over alles wat u nodig heeft voor uw project. Kom langs in onze showroom en bekijk en vergelijk de verschillende houtsoorten. Kies wat past bij u!

Ja, dat kan!

 

Bewerkingsmogelijkheden

In onze houtzagerij kunnen wij uw Zweeds rabat korten, zagen en schaven. 

 

Kosten

We werken met een starttarief van € 10,00 dat wordt verhoogd met € 15,00 voor ieder kwartier dat we bezig zijn met de bewerking van uw hout. 

 

Totale service

Met de keuze om uw hout door ons te laten bewerken bent u verzekerd van het feit dat uw hout professioneel correct is bewerkt. Zo kunt u direct aan de slag met uw project. En mocht u nog vragen hebben, dan staan wij klaar met ons advies. Wij bieden u de totale service in onze online houthandel.

Sorteren op
12 resultaten

Douglas zweeds rabat 22x185 mm

Lengte: 3000
€ 13,95 incl. btw

Douglas zweeds rabat 22x185 mm

Lengte: 4000
€ 18,60 incl. btw

Douglas zweeds rabat 22x185 mm

Lengte: 5000
€ 23,25 incl. btw

Douglas zweeds rabat donker grijs 22x185

Lengte: 5000
€ 35,35 incl. btw

Douglas zweeds rabat zwart 22x185

Lengte: 2500
€ 17,70 incl. btw

Douglas zweeds rabat zwart 22x185

Lengte: 4000
€ 28,25 incl. btw

Douglas zweeds rabat zwart 22x185

Lengte: 5000
€ 35,35 incl. btw

Eiken Zweeds Rabat model Siding geschaafde zichtzijde 24x170x2000 mm

Lengte: 2000
€ 24,80 incl. btw

Eiken fijnbezaagd zweeds rabat 27x180

Lengte: 2000
€ 28,35 incl. btw

Eiken fijnbezaagd zweeds rabat 27x180

Lengte: 2400
€ 34,- incl. btw