Filters

Houtsoort
Dikte

Gevelbekleding

Vaak wordt er bij een verbouwing of nieuwbouwhuis voornamelijk aandacht besteed aan het interieur. De gevel is echter ook een bepalende factor voor de uitstraling, daarom is het van groot belang dat de gevel netjes en verzorgd is. Maar door er met houten gevelbekleding extra aandacht aan te besteden, geeft u uw woning het extraatje dat absoluut complimenten zal scoren!

Over gevelbekleding

Heeft uw woning een lelijke gevel en wilt u deze graag verbergen? Dankzij gevelbekleding kunnen lelijke muren en gevels in een handomdraai opgeknapt worden. Maar bij een nieuwe woning zal het zorgen voor net dat extra’s dat uw woning wel heel speciaal zal maken! Er zijn verschillende soorten gevelbekleding verkrijgbaar. Elk soort gevelbekleding kent zijn eigen voor- en nadelen. Welke soort gevelbekleding de beste keuze is voor u, hangt af van de situatie, uw budget en uw persoonlijke voorkeuren.
 

Verschillende soorten gevelbekleding

Er zijn verschillende soorten gevelbekleding verkrijgbaar, zowel voor binnen als buiten. Bij Houtdirect vindt u onder andere:
  • Thermowood. Thermowood is gemaakt van Europees naaldbomenhout, zoals vurenhout. Van nature is dit hout niet duurzaam en ongeschikt voor buitengebruik. Door het hout echter langdurig te verhitten in een speciale oven verandert de structuur en duurzaamheid ervan. Tijdens het productieproces verandert de celstructuur en het vochtpercentage van het hout waardoor het dezelfde duurzame eigenschappen krijgt als hardhout. Het verhitten van het hout gebeurt enkel met hete stoom en er worden geen chemische middelen bij gebruikt. Hierdoor wordt het hout ongevoelig voor vocht, schimmels en temperatuurschommelingen. 
  • Potdeksel planken. Het potdekselen is een techniek waarbij gevels dakpansgewijs worden bekleed met gevelplanken. Potdekselplanken zijn er in diverse soorten hout, zoals eiken en douglas potdekselplanken. Door de bovenste gevelplank onder de onderste te potdekselen, loopt het regenwater over de planken af wat de duurzaamheid bevordert.
  • Rhombus. Het rhombus profiel is een soort open houten gevelbekleding die voornamelijk horizontaal wordt toegepast zodat het regenwater wat er tegenaan komt eraf loopt. Doordat de lat is afgeschuind onder een hoek van 15° of 30° is er een uitstekende afwatering. Verticale toepassingen zijn echter ook prima mogelijk. Rhombus profielen zijn erg populair en geven uw gevel een luxe uitstraling en een extra dimensie.
  • Akupanelen van Woodupp. Deze wandpanelen zijn voor binnengebruik. U kunt Akupanel gebruiken om een elegante tussenwand of lattenplafond in uw woning mee te creëren. De wandpanelen zijn geluidsabsorberend, elimineren galm en dempen geluid aanzienlijk.

Houten gevelbekleding

U kunt een gevel bekleden met diverse materialen, waaronder oplossingen van plastic. Maar het is niet voor niets dat houten gevelbekleding een populaire keuze is. Het zorgt namelijk direct voor een natuurlijke en warme uitstraling aan de gevel. Interessant zijn hardhout en thermohout, duurzame houtsoorten die goed tegen vocht bestand zijn. Door het behandelen van potdeksel of rhombus planken van douglas hout of eikenhout, kunnen ook deze houtsoorten lang meegaan. Gebruik hiervoor een goede beits of geimpregneerd hout. Bij laatstgenoemde bewerking is het hout een speciale behandeling ondergaan om de levensduur te verlengen. Door de behandeling wordt het hout beter beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals weersomstandigheden als regen en zonneschijn, maar het biedt ook bescherming tegen houtrot, schimmel, bacteriën, groene aanslag en insecten.

Waarom gevelbekleding?

Gevelbekleding is de ideale manier om uw huis een andere look te gevel, fris, modern of juist klassiek. Met houten gevelbekleding is het allemaal mogelijk en zeker geen slecht idee, aangezien de gevel van een woning toch een soort eerste visitekaartje is van degene die er woont. Daarnaast kan een bekleding met hout vochtproblemen oplossen. Heeft u interesse in het bekleden van de gevel met bijvoorbeeld Thermowood of potdekselplanken? Dan zult u op basis van uiterlijk en isolatiekenmerken moeten beslissen welk materiaal u kiest. Ook zult u moeten beslissen of u de gevelbekleding in zijn geheel zelf plaatst, of dat u de werkzaamheden uitbesteed. Tot slot kan ook het milieu een rol spelen in uw keuze; het materiaal en de behandeling van uw gevelbekleding kunnen verschillen. Bij de klantenservice van Houtdirect kunt u terecht voor advies op maat, ook over gevelbekleding!

FAQ's

Gevelbekleding

De voordelen van een houten gevelbekleding hebben we voor u op een rijtje gezet:

  • geeft een natuurlijke uitstraling;

  • voegt een luxe element toe aan uw gevel;

  • lost vochtproblemen op;

  • werkt isolerend;

  • snelle manier om de uitstraling van uw huis te veranderen.

Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden op het gebied van gevelbekleding voor uw huis. Neem contact met ons op. 

In het maken van de beste keuze voor uw gevelbekleding adviseren wij u om te kijken naar welke uitstraling en isolatiekenmerken u wenst. Want iedere gevelbekleding heeft een unieke uitstraling en isolatiekenmerken. Wij denken graag met u mee wat voor u de beste gevelbekleding is. 

Door uw gevelbekleding te behandelen met verf of beits blijft deze lang mooi. Ook beschermt u op deze manier uw hout tegen de weersinvloeden, houtrot, schimmel, groene aanslag en insecten. In ons ruime aanbod van verf en beits vindt u alles om lang te kunnen genieten van uw prachtige gevel.

Ja. De isolatiewaarde verschilt per gevelbekleding. Zo zijn thermowood en potdekselplanken uitermate geschikt om uw gevel goed en mooi te isoleren. Wilt u meer weten over de voordelen op het gebied van isolatie, neem dan contact met ons op.

Sorteren op
25 resultaten

Frake Plato 01 Fins Rabat 18x139x2450 mm

Lengte: 2450
€ 28,95 incl. btw

Frake Plato 01 Fins Rabat 18x139x3050 mm

Lengte: 3050
€ 36,05 incl. btw

Frake Plato 01 Fins Rabat 18x139x3600 mm

Lengte: 3600
€ 43,10 incl. btw

Frake Plato 01 Fins Rabat 18x139x3950 mm

Lengte: 3950
€ 46,70 incl. btw

Frake Plato 01 Fins Rabat 18x139x4250 mm

Lengte: 4250
€ 50,25 incl. btw

Frake Plato 05 Geschaafd Ronde Hoek 18x50x3050 mm

Lengte: 3050
€ 15,25 incl. btw

Frake Plato 05 Geschaafd Ronde Hoek 18x68x3050 mm

Lengte: 3050
€ 18,30 incl. btw

Frake Plato 05 Geschaafd Ronde Hoek 18x90x3050 mm

Lengte: 3050
€ 24,40 incl. btw

Frake Plato 05 Geschaafd Ronde Hoek 18x140x2750 mm

Lengte: 2750
€ 32,50 incl. btw

Frake Plato 05 Geschaafd Ronde Hoek 18x140x3350 mm

Lengte: 3350
€ 39,50 incl. btw

Hotwood Grenen Cubus 42x42 mm / Quickclip

Lengte: 0
€ 125,- incl. btw

Hotwood Essen Cubus 40x40 mm / Quickclip

Lengte: 0
€ 175,- incl. btw

Hotwood Essen Open Line 20x52 mm / Quickclip

Lengte: 0
€ 140,- incl. btw

Vuren Plato 05 Geschaafd Ronde Hoek 18x68x3300 mm

Lengte: 3300
€ 12,50 incl. btw

Frake Platonium-03 halfhouts rabat

Lengte: 1000
€ 14,45 incl. btw

Western Red Cedar Rhombus model 18 mm

Lengte: 68
€ 6,25 incl. btw

Western Red Cedar Rhombus model 18 mm

Lengte: 92
€ 8,60 incl. btw

Western Red Cedar Rhombus model 18 mm

Lengte: 142
€ 14,45 incl. btw

Western Red Cedar rabatdeel 18 mm

Lengte: 127
€ 12,45 incl. btw