Filters

Model

Thermisch Vuren

Platowood is een geplatoniseerde houten gevelbekleding. De naam komt van het zogenaamde platoniseren, een uniek gepatenteerd proces om het hout te bewerken. Bij deze stappen om het hout te verduurzamen is alleen water en hitte nodig, wat het tot een milieuvriendelijke bewerking maakt.

Diverse soorten Platowood

Er zijn diverse soorten Platowood, zoals frake, populieren en vuren, welke allemaal te verkrijgen zijn bij Houtdirect. De populaire gevelbekleding vuren gemodificeerd Zweeds Rabat hebben wij ook in ons assortiment. Gaat u voor Platowood, dan bent u verzekerd van een bijzondere uitstraling in combinatie met duurzaamheid en lage onderhoudskosten. Maar het biedt meer aantrekkelijke voordelen:
 
  • Milieuvriendelijk. Platowood gebruikt in het proces alleen water en warmte om het hout te verduurzamen.
  • Vormstabiel. Door het lage vochtgehalte reageert het hout nauwelijks op vochtveranderingen.
  • Goed verwerkbaar. Door het hout op relatief lage temperatuur te bakken, behoudt het zijn sterkte én veerkracht.
  • Goede isolatiewaarde. Dit zorgt voor een kostenbesparing op energie.
Sommige soorten hout & tuinhout zijn van nature niet duurzaam en daardoor niet geschikt om toe te passen als bijvoorbeeld gevelbekleding. Om de eigenschappen van het hout te verbeteren, wordt hout gemodificeerd. De meeste houtsoorten worden gedroogd en verhit, maar bij platoniseren komen er drie belangrijke stappen bij kijken: hydro-thermolyse, drogen en curing.
 
Wilt u meer weten of dit geweldige product? Wij vertellen u graag meer over de vele mogelijkheden die Platowood biedt om de gevel van uw huis een fantastische uitstraling te geven!
Sorteren op
4 resultaten