Bilinga

Bilinga hout is een prachtige hardhoutsoort met een warme uitstraling. Daarnaast is het ook zeer duurzaam waardoor het een aanwinst is voor uw vlonder, hek of pergola. Zelf aan de slag met deze unieke houtsoort? Dat kan, bestel het vandaag nog online.

Online bilinga hout kopen voor uw project

Bilinga hout heeft een goudgele kleur, waardoor deze hardhoutsoort een luxe uitstraling geeft aan uw project. Met de hoge bilinga duurzaamheidsklasse en de zeer gunstige sterkte-eigenschappen is het daarnaast een houtsoort waar u jarenlang onbezorgd van kunt genieten. Het is daarom perfect geschikt voor vlonders, terrassen en steigers. Wij begrijpen daarom heel goed dat er steeds vaker voor bilinga wordt gekozen. In onze online houthandel bestelt u het eenvoudig met een paar muisklikken. Zo kunt u snel aan de slag met uw project.

6 unieke bilinga hout-eigenschappen

Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet:

  • duurzaamheidsklasse 1

  • warme goudgele tot oranje kleur

  • brede splint

  • karakteristieke streeptekeningen

  • dichte houtstructuur

  • bestand tegen heftige weersinvloeden

Hiermee is het de ideale keuze voor hout dat met water in aanraking kan komen. Kies voor bilinga vlonderplanken en u bent verzekerd van een perfect en duurzaam terras.

Een natuurlijke look met karakter

Wilt u de warme goudgele kleur van bilinga behouden? Kies er dan voor om dit hout te oliën. In onze blog leest u hoe u dit zelf op de juiste manier doet. Wanneer u deze houtsoort onbehandeld laat, dan zal deze langzaam vergrijzen door de jaren heen. Ook deze vergrijsde kleur geeft een karakteristieke uitstraling aan uw project. Wat uw voorkeur ook is, met deze houtsoort kiest u voor duurzaam met karakter. Denk bij uw bestelling ook aan de andere bouwproducten die u nodig heeft. Dit scheelt weer tijd en zo weet u zeker dat u kiest voor kwaliteit. Heeft u nog advies nodig? Bel dan met onze klantenservice. Zij denken graag met u mee. 


 

Veelgestelde vragen over bilinga hout

Duurzaamheidsklasse 1
Met zijn krachtige eigenschappen is het een zeer duurzame houtsoort. De gemiddelde levensduur is 25 jaar. Daarom is het ideaal voor een constructie in en om het water, zoals een vlonder of steiger. 

Voorbereiding voor bewerking
Bij het spijkeren en schroeven is voorboren vereist. Ondanks de hardheid van deze houtsoort is bilinga eenvoudig zelf te bewerken met het juiste gereedschap. 

Bilinga houtprijs
In onze online houthandel bieden wij u altijd een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding aan. Hierdoor betaalt u nooit teveel voor uw hout. Mocht u hier vragen over hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij beantwoorden deze graag. 

West Afrika
Deze populaire hardhoutsoort komt uit West-Afrika. Soms komt u bilinga ook tegen onder de naam opepe. Deze duurzame houtsoort is vanwege zijn sterke eigenschappen en uitstraling een aanwinst voor uw vlonder.

 
Sorteren op
1 resultaat

Vlonderplank Hardhout Bilinga 21x145x3650 mm

Lengte: 3650
€ 27.50 incl. btw