Spaanplaten & Vezelplaten

Bij de productie van spaanplaten & vezelplaten worden houtspaanders en een organisch bindmiddel zoals kunsthars onder hoge druk geperst en gemengd. Hoe meer hout er gebruikt wordt, hoe beter de kwaliteit van de spaanplaat.

Constructief

Spaanplaten & vezelplaten zijn vooral gebruikt voor constructieve klussen, zoals het maken van meubels, voor een schuifdeursysteem of als egalisatiemateriaal om de vloer mooi vlak te krijgen. Het is een zeer licht plaatmateriaal, waardoor het ook perfect is voor het maken van meubels. Het is goed om te weten dat er meerdere varianten spaanplaten & vezelplaten zijn. Voor bepaalde veelgebruikte toepassingen van spaanplaat kun je het best voor een specifieke variant kiezen. Uiteraard vertellen wij je meer over de diverse varianten.

Decoratief

Onder de veelgebruikte toepassingen van spaanplaat vinden we vooral het maken van meubelstukken. Er zijn speciale soorten spaanplaat die al voorzien zijn van een decoratief oppervlak. Deze varianten zijn makkelijk te gebruiken voor het maken van meubelstukken. Je hoeft er niet veel meer aan te doen, omdat deze platen van een harde buitenlaag zijn voorzien. De doorsnee spaanplaat is vooral geschikt voor binnen. Er zijn spaanplaatsoorten voor buiten die een speciale bewerking hebben gehad. Tegenwoordig wordt er in de woningbouw en in de interieurinrichting veel gebruik gemaakt van materialen als spaanplaat, omdat deze erg goed te verwerken zijn en vanwege de lage kostprijs. Wanneer u aan de slag wilt gaan met dit plaatmateriaal, dan moet u weten welke soort het meest geschikt is voor uw toepassing. Bij Houtdirect kunt u terecht voor advies op maat.


 

Veelgestelde vragen over spaanplaten

Spaanplaat bestaat uit houtspaanders die onder hoge druk geperst en gemengd zijn met kunsthars. Hierdoor ontstaat een goedkope maar functionele houten plaat. Hoe meer hout er gebruikt wordt, hoe beter de kwaliteit van de spaanplaat.

Spaanplaat is een voordelig plaatmateriaal en geschikt voor het creëren van bijvoorbeeld een:

  • binnenwand

  • kastinterieur

  • meubelstukken

  • dakplaat

Spaanplaat is geschikt voor binnen toepassingen. Het is eenvoudig zelf te zagen en af te werken met een fineer of strijkband.

Door de kwaliteit van de materialen die worden gebruikt voor de spaanplaat ontstaat er een sterk plaatmateriaal. Dat in vergelijking tot veel andere plaatmaterialen, zeer licht van gewicht is.

 
Sorteren op
1 resultaat

Spaanplaat V313 17x1250x2500 mm

Lengte: 2500
€ 40.85 incl. btw