Filters

Dikte

Thermisch Grenen

Door hout te gebruiken in uw inrichting creëert u een warme en natuurlijke uitstraling. Gevelbekleding van Thermowood speelt daarin absoluut een hoofdrol! Als gevel- en wandbekleding maakt dit hout furore!

Wat is thermisch gemodificeerd hout?

Thermowood is gemaakt van Europees naaldbomenhout, zoals vurenhout. Van nature is dit hout niet duurzaam en ongeschikt voor buitengebruik. Door het hout echter langdurig te verhitten in een speciale oven verandert de structuur en duurzaamheid ervan. Het eerste thermisch behandelde hout werd in de jaren ’30 geproduceerd door de Duitse wetenschappers Stamm en Hansen. Andere wetenschappers zetten vervolgens het onderzoek voort en begin jaren ’90 sprak men dan voor het eerst over ThermoWood® toen het VTT - Technical Research Center in Finland - het onderzoek verder uitbreidde naar hittebehandeling. Zo werd de ‘ThermoWood methode’ een feit. Tijdens het productieproces verandert de celstructuur en het vochtpercentage van het hout waardoor het dezelfde duurzame eigenschappen krijgt als hardhout. Het verhitten van het hout gebeurt enkel met hete stoom en er worden geen chemische middelen bij gebruikt, dit in tegenstelling tot geïmpregneerd hout. De celstructuur en het vochtpercentage van het hout veranderen mee, waardoor het dezelfde duurzame eigenschappen krijgt als hardhout. Hierdoor wordt het hout ongevoelig voor vocht, schimmels en temperatuurschommelingen. Al met al is Thermowood dus een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout en ideaal voor buitentoepassing!

Eenvoudige en onzichtbare bevestiging

Naast dat deze gevelbekleding duurzaam en ecologisch verantwoord is, heeft het nog een ander groot voordeel. U bevestigt dit systeem namelijk in een handomdraai dankzij het onzichtbare bevestigingssysteem QuickClip®. De houten planken hoeven alleen maar te worden vastgeklikt op de aluminium onderconstructie. Het eindresultaat is fenomenaal; zonder zichtbare spijkers of andere bevestigingsmaterialen lopen de planken naadloos in elkaar over. Met al deze pluspunten kunnen we absoluut spreken over slimme houten gevelbekleding!

Onderhoud Thermowood

Deze handige gevelbekleding brengt nog een praktisch voordeel met zich mee: u hoeft het niet persé te schilderen. De levensduur van thermowood kunt u vergelijken met die van hardhout, wat bij normale omstandigheden neerkomt op 25 jaar en ouder. Houdt u niet van de natuurlijke verkleuring van bruin naar grijs? Dan is het aanbrengen van beits of olie aan te raden, om de vergrijzing van het hout tegen te gaan. Hoe donkerder de kleur beits, hoe sterker de bescherming tegen ultraviolette straling. Vandaar dat we transparante beits afraden: die filtert nauwelijks het uv-licht. Het hout beitsen is overigens wel een terugkerend klusje, want onder invloed van de zon zal het hout alsnog iets verkleuren.

De voordelen van thermohout

Door de warme, natuurlijke en elegante look, wordt gevelbekleding van hout steeds populairder in de woningbouw. Maar het knappe uiterlijk is niet het enige pluspunt. Hieronder een overzicht van de voordelen van thermohout:
 
  • Lange levensduur. Door de speciale behandeling gaat het hout veel langer mee.
  • Biologische duurzaamheid. De thermische behandeling verhoogt de duurzaamheidsklasse.
  • Bestand tegen insecten. Insecten hebben geen grip op gemodificeerd hout.
  • Isolerend. Het thermohout heeft een thermische geleiding die gemiddelde 20-25% lager ligt.
  • Natuurlijk. Deze toepassing is 100% natuurlijk en vrij van hars en chemicaliën.
  • Sterk. Hoe hoger de temperaturen, hoe hoger de hardheid.
  • Laag vochtgehalte. Het vochtgehalte ligt gemiddeld 40-50% lager.
Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Thermowood en het handige bevestigingssysteem QuickClip®? Neem dan contact op, wij zijn heel enthousiast over dit nieuwe product in ons assortiment en vertellen u graag meer!
Sorteren op
4 resultaten