Kruishengels

Kruishengels zijn platte T-vormig hengsels die op deuren geschroefd of gespijkerd worden. De kruishengsels in onze webshop hebben niet per definitie een dragende functie, maar meer een decoratief doel. Ze hebben een sierlijke punt op het einde en zijn een mooie aanwinst voor iedere poort-, schuur-, of tuindeur.

Landelijke uitstraling

Bent u van plan om een stevige schutting van douglas hout of eikenhout met poort te maken? Denk dan eens aan het gebruiken van een mooi soort hengsel voor een landelijke uitstraling. Voor het plaatsen van de deur zijn kruishengels prima geschikt voor een extra finishing touch. Bevestig de duimplaat tegen het frame van de deur en kruishengsels op de poort. Zo ontstaat er een mooi geheel, zeker als u de hengels ook toepast op bijvoorbeeld luiken of de schuurdeur.

Duim en heng

Bij kruishengsels zitten de duim en de heng al aan elkaar vast. Houd er rekening mee dat deze hengen minder sterk zijn en minder draagvermogen hebben dan bijvoorbeeld duimhengen. Zo zijn er onderling best wel wat verschillen tussen hengels. Zo is er de heng met verzet, die een kleine bocht heeft van circa 20 mm. Hiermee realiseert u een vlakke montage van uw poort tegen het drame. Het voordeel van deze bevestiging is dat het goed bestand is tegen de wind. Dan zijn er nog de vlakke hengen, waarbij een vlakke montage niet mogelijk is. Tot slot is er nog de heng met een bocht van ongeveer 40 mm, wat hem direct iets minder populair maakt, aangezien dit alleen een uitkomst is bij dikke palen. De kruishengels van Houtdirect.nl zijn zwart gepoedercoat voor een mooie landelijke en stoere look in combinatie met hout & tuinhout en verkrijgbaar onder bouwproducten.
 
Sorteren op
1 resultaat