Hemelwaterafvoer

Hemelwaterafvoer, ook wel HWA genoemd, zorgt voor het afvoeren van hemelwater van het dak naar de riolering. De hemelwaterafvoer gebruikt u wanneer het water recht naar beneden wilt afvoeren door uw EPDM dak of goot door middel van onder- en zijuitlopen.

Onder- en zijuitlopen

De meest bekende vorm van hemelwaterafvoer is de PVC regenpijp. In onze webshop vindt u de onderuitloop, hierbij wordt het regenwater recht door de dakvloer naar beneden afgevoerd. Ook hebben we een zijuitloop, waarbij het water horizontaal door een muur of wand wordt afgevoerd. Zo regelt u het afvoeren van regenwater van daken op praktische wijze. Zorg ervoor dat u van tevoren de capaciteit van de hemelwaterafvoer heeft berekend, zodat het zelfs bij stortbuien niet leidt tot overlast.
 

Hergebruik van regenwater

Het hergebruiken van regenwater wordt steeds populairder. Heeft u een grotere tuin, dan is het bijvoorbeeld een goed idee om het water op te vangen in een regenwatertank of ouderwetse ton, en zo water te sparen om in droge tijden de planten water te geven. Goed voor het milieu en het bespaart u geld. En nog een pluspunt: regenwater is in principe beter geschikt voor planten dan leidingwater, doordat er minder kalk en meer mineralen in zit. Kijk snel verder voor alle producten die wij bieden als dakbedekking en bestel handig online!
 
Sorteren op
3 resultaten