Hemelwaterafvoer

Hemelwaterafvoer, ook wel HWA genoemd, zorgt voor het afvoeren van hemelwater van het dak naar de riolering. De hemelwaterafvoer gebruikt u wanneer het water recht naar beneden wilt afvoeren door uw EPDM dak of goot door middel van onder- en zijuitlopen.

Onder- en zijuitlopen

De meest bekende vorm van hemelwaterafvoer is de PVC regenpijp. In onze webshop vindt u de onderuitloop, hierbij wordt het regenwater recht door de dakvloer naar beneden afgevoerd. Ook hebben we een zijuitloop, waarbij het water horizontaal door een muur of wand wordt afgevoerd. Zo regelt u het afvoeren van regenwater van daken op praktische wijze. Zorg ervoor dat u van tevoren de capaciteit van de hemelwaterafvoer heeft berekend, zodat het zelfs bij stortbuien niet leidt tot overlast.
 

Hergebruik van regenwater

Het hergebruiken van regenwater wordt steeds populairder. Heeft u een grotere tuin, dan is het bijvoorbeeld een goed idee om het water op te vangen in een regenwatertank of ouderwetse ton, en zo water te sparen om in droge tijden de planten water te geven. Goed voor het milieu en het bespaart u geld. En nog een pluspunt: regenwater is in principe beter geschikt voor planten dan leidingwater, doordat er minder kalk en meer mineralen in zit. Kijk snel verder voor alle producten die wij bieden als dakbedekking en bestel handig online!

 
 

Veelgestelde vragen over hemelwaterafvoer

HWA
HWA is de afkorting voor hemelwaterafvoer. Deze zorgt voor het afvoeren van hemelwater zoals regen, sneeuw en hagel van dak en dakgoot naar de riolering. De meest bekende vorm is de PVC regenpijp.

 

Onderuitloop en zijuitloop
Afhankelijk van uw project kiest u de juiste uitloop voor uw HWA. De onderuitloop voert het water recht naar beneden af. Dit gebeurt bij de zijuitloop horizontaal. Weet u niet precies wat de juiste uitloop is voor uw klus? Neem contact op met onze klantenservice. Zij adviseren u graag. 

Gemiddeld 12 jaar
De levensduur van hemelwaterafvoer is gemiddeld 12 jaar. Afhankelijk van de verschillende invloeden waarin deze wordt blootgesteld, kan dit korter of langer zijn. Denk hierbij aan heftige uv-stralen, sneeuwval, regenval en extreme droogte.

Tips in onze blogs
In onze blogs over het maken van een overkapping kunt u in het filmpje over de vellingdelen monteren zien hoe u de voorbereidingen treft voor een hemelwaterafvoer. Gebruik hierbij de juiste materialen, zoals mastiek stroken, kit en PVC buizen voor een waterdicht resultaat. 

 

Meer tips nodig?
Dit kan altijd! Want bij Houtdirect werken we met vakmensen die heel veel klustips hebben. Dus schroom niet en bel met onze klantenservice. Wij denken graag met u mee in alle mogelijkheden die er zijn. 

Advies
Wij raden u aan om uw leidingen minimaal 70 cm diep in te graven. Hiermee zit u onder de vorstgrens. Ook heeft de afvoer zo minder last van mogelijke verkeersbelasting. Houd hierbij natuurlijk rekening met uw situatie, zoals de hoogte van de huisaansluiting.

 
Sorteren op
3 resultaten