Filters

Dikte

Daktrim

Een daktrim wordt ook wel een dakrandprofiel genoemd en geeft een perfecte uitstraling aan de afwerking van de dakrand. Het is een afwerkstrook die zich bevindt aan de rand van het dak met als voornaamste functie het voorkomen van een lekkage aan uw dak.

Functie van daktrim

Bij Houtdirect bieden we daktrim van aluminium, binnen- en buitenhoeken, kneltrim en bijbehorende sprenglersschroeven. De daktrim zorgt ervoor dat de dakbedekking goed op zijn plek ligt en tegen alle weersomstandigheden bestendig is. Wanneer u besluit geen daktrim te plaatsen is de kans groot dat op de kopse kant een ophoping ontstaat aan vocht. Bij vorst zal dit gaan uitzetten en komen er kieren tussen de verschillende lagen. De kans op vocht is dan erg groot.
 

Plaatsen van daktrim

Voor het aanbrengen van daktrim bestelt u eerst online de juiste afmeting en hoeveelheid. Er is ruimte keuze in ons aanbod. Indien nodig kunt u ook de binnen- en buitenhoeken gelijk bestellen. Om de daktrim vast te zetten, kijkt u bij ons aanbod schroeven & nagels om  trimnagels of schroeven aan te schaffen. De daktrim wordt geplaatst op de onderlaag, dit wordt gedaan voordat de toplaag wordt aangebracht. Heeft u EPDM dakbedekking, dan kunt u de daktrimmen plaatsen wanneer het EPDM folie overal verlijmd is. Om vocht te weren, raden we aan een laag kit op de rand van het dak te spuiten. Wanneer u vervolgens de daktrim hierop drukt ontstaat er een waterdichte verbinding.

Veelgestelde vragen over daktrim

Dakrandprofiel
Zo wordt een daktrim ook wel genoemd. Het is de perfecte afwerking van de dakrand die ervoor zorgt dat uw dak is beschermd tegen de verschillende invloeden van buitenaf, zoals heftige regenval of windstoten. Hiermee voorkomt u een lekkage.

 

Uitstraling 
Daarnaast geeft een daktrim een mooie uitstraling aan uw dak. Want het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom mag een daktrim niet ontbreken.

Daktrim plaatsen
Dit kunt u zelf doen met de juiste materialen en benodigdheden. Als eerste bepaalt u de juiste afmeting en hoeveelheid u nodig heeft. Deze bestelt u vervolgens samen met de aluminium binnen- en buitenhoeken, kneltrim en bijbehorende sprenglersschroeven online. Na levering kunt u dan direct aan de slag met de bevestiging. 

 

De montage 
U plaatst de daktrim op de onderlaag. Om vocht te weren, raden we aan een laag kit op de rand van het dak te spuiten. Wanneer u vervolgens de daktrim hierop drukt, ontstaat er een waterdichte verbinding. Vervolgens gebruikt u de schroeven voor de definitieve montage.

 

Tips
Heeft u hulp nodig bij het maken van uw berekening of het plaatsen van uw bestelling? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag.

Nee
Met een daktrim krijgt uw dak een perfecte uitstraling en afwerking. Het enige onderhoud van de daktrim bestaat uit af en toe schoonmaken

Gebruik een afwerking van kit
We raden aan om een laag kit op de rand van het dak te spuiten. Wanneer u vervolgens de daktrim hierop drukt, ontstaat er een waterdichte verbinding die u definitief bevestigt met de bijbehorende sprenglersschroeven. Zo blijft uw dakbedekking goed op haar plek en is deze bestand tegen de verschillende weersomstandigheden.

 
Sorteren op
9 resultaten

Aluminium daktrim 60 x 45 mm

Lengte: 2500
€ 20.30 incl. btw
€ 180,45 per m²

Aluminium daktrim antraciet 60x64 mm

Lengte: 2500
€ 43.75 incl. btw
€ 273,45 per m²

Aluminium kraaltrim 26 x 40 mm

Lengte: 2500
€ 23.00 incl. btw
€ 230,05 per m²

Daktrim binnenhoek 45mm

Lengte: 500
€ 14.70 incl. btw

Daktrim buitenhoek 60x45 mm

Lengte: 500
€ 14.70 incl. btw
€ 653,35 per m²

Daktrim buitenhoek antraciet 60x64 mm

Lengte: 500
€ 27.85 incl. btw
€ 870,35 per m²

Knelprofiel 50 mm lengte 2,50 m

Lengte: 2500
€ 10.50 incl. btw
€ 3,40 per m²

Kraaltrim buitenhoek 26x40 mm

€ 15.00 incl. btw