Blokhutprofiel

Blokhutprofielen zijn 2 zijdig gelijk met doorgaans afgeschuinde hoeken. Het profiel is soms ingekeept aan 1 of 2 zijden voor het bouwen van blokhutten. Andere namen voor blokhutprofiel zijn kraaldelen of dubbel rabat. Bouw nu een stoere blokhut in uw tuin en bestel de blokhutprofielen snel online.

Stoere uitstraling

Ooit gedacht aan het zelf bouwen van een blokhut in uw achtertuin? Dan zijn er vele mogelijkheden. Van modern tot klassiek, van zadeldak tot modern plat dak, u kunt het helemaal naar eigen wens en smaak bouwen. Dit geldt ook voor de inrichting, is het doel van uw blokhut om als schuur dienst te doen, of wilt u een mooi bouwwerk compleet met veranda of balustrade? Voor de bouw heeft u in ieder geval blokhutprofiel nodig, om het geheel een mooie en stoere uitstraling van een hut te geven.

Diverse toepassingen

U kunt kiezen voor geïmpregneerde blokhutprofielen of een onbehandeld blokhutprofiel is natuurlijk ook mogelijk. Deze hebben verschillende afmetingen en zijn in verschillende diktes te krijgen. Maar blokhutprofiel is niet alleen geschikt voor het bouwen van hutten, u kunt het ook prima gebruiken voor de bouw van een schutting, tuinkast, veranda of een houten berging. Of wat dacht u van een stevige paardenbox? Waar u ook mee aan de slag wil, al het hout & tuinhout is online verkrijgbaar bij Houtdirect.

Sterk en stevig

Veel mensen gebruiken deze profielen bij de bouw van een tuinhuisje. Denk hierbij goed na over het plaatsen van de planken, zodat deze altijd met de groef naar beneden komen te liggen. Door dit consequent te doen, zult u zien dat het geheel mooi aansluit en u dus strakke naden krijgt. Al met al krijgt u een sterk en stevig geheel. U kunt er later zelfs voor kiezen om het tuinhuisje aan de binnenkant te isoleren om er een gezellige relaxruimte van te maken. Bij Houtdirect helpen we u bij het kiezen van het juiste hout voor uw klus!
 
 
 

Veelgestelde vragen over blokhutprofiel

Blokhutprofielen hebben vele voordelen. We zetten ze voor u op een rijtje:

  • mooie, strakke afwerking doordat de delen over elkaar heen vallen;

  • snel resultaat;

  • eenvoudig op en in elkaar te stapelen; 

  • beide zijden van de planken zijn netjes afgewerkt;

  • door die afwerking hoeft u een wand of schutting niet dubbel te bekleden.

Hierdoor zijn deze profielen ideaal voor het bouwen van bijvoorbeeld een tuinhuis.

Het is belangrijk dat bij het plaatsen van de planken de groef altijd naar beneden komt te liggen. Wanneer u dit consequent doet, zult u zien dat het geheel mooi aansluit en het een strakke uitstraling geeft. Hierdoor is uw constructie zeer solide. Wilt u graag advies over het plaatsen van de blokhutprofielen? Neem contact met ons op.

Deze worden ook wel kraaldelen of dubbel rabat genoemd.

 
Sorteren op
0 resultaten