Filters

Padouk

Wie een beetje houtkenner is, zal het Afrikaanse padouk direct herkennen. Met de fraaie koraalrode kern en het blanke spinthout is dit een opvallende hardhoutsoort die ook nog eens zeer duurzaam is. Daardoor kunt u er jarenlang van genieten!

Luxe met padouk hout

Padouk hardhout is een van de duurzaamste hardhoutsoorten ter wereld. Met zijn prachtige kleurtinten staat het ook voor luxe. Tel daarbij op dat dit hout bijna niet werkt en u het niet hoeft te impregneren en u snapt waarom het zeer gewild is. Aan de andere kant is de padouk houtprijs hoger dan die van bijvoorbeeld bankirai hout. Dit is omdat deze houtsoort niet in groten getale in bossen voorkomt, maar alleen als individuele bomen. De grote voordelen vinden wij deze hogere prijs meer dan waard.

De ongeëvenaarde uitstraling van padouk

Met zijn ongeëvenaarde uitstraling is het een unieke houtsoort. Omdat padouk bijna niet werkt, is deze zeer geschikt om buiten te gebruiken voor bijvoorbeeld een prachtige vlonder. Bij Houtdirect verkopen we deze vlonderplanken, ofwel buitenparket. Hierdoor zit u in uw tuin op een prachtige vlonder die jarenlang meegaat.

Eenvoudige montage van uw padouk planken

Onze padouk planken zijn eenvoudig zelf te monteren dankzij de bijbehorende B-Fix clips. Met deze clips bevestigt u uw terras onzichtbaar. Zo behoudt u de uitstraling van uw terras en bent u verzekerd van de perfecte montage en afwerking. In een handomdraai maakt u zo een luxe terras.

Prachtige kleurvariaties

De prachtige tint van het hout behoudt u door het padouk op tijd te lakken met bijvoorbeeld een blanke lak. Bekijk ons aanbod aan verf & afwerking om die direct mee te nemen in uw bestelling. Wilt u de natuur zijn gang laten gaan? Dan zal het padouk hout prachtig vergrijzen. Dit is een van de redenen waarom deze houtsoort zo enorm gewild is.


 

Veelgestelde vragen over padouk hout

Hogere prijsklasse 

Dit is omdat padouk niet in groten getale in bossen voorkomt, maar alleen als individuele bomen. Hierdoor is de prijs hoger dan die van bijvoorbeeld bankirai hout.

 

De redenen waarom:

  • Duurzaamheidsklasse A

  • Bijna geen werking

  • Unieke kleurvariaties

  • Groeit niet in grote getalen

Buitentoepassingnen

De padouk vlonderplanken, ofwel buitenparket, laten zich prima gebruiken voor een schitterend terras of vlonder. 
 

Advies

Is padouk geschikt voor uw volgende project? Vraag het aan een van onze houtspecialisten. Zij geven u passend advies. Neem contact op.

Nee!
 

Impregneren niet nodig

Omdat het een van de duurzaamste hardhoutsoorten is, hoeft u het niet te impregneren. Het is van nature zeer stabiel hout zodat u jarenlang onbezorgd kunt genieten!

Kleur behouden

De prachtige tint van het hout behoudt u door het padouk op tijd te lakken met een blanke bankirai olie. 

 

De natuur zijn gang laten gaan

Dan zal het padouk hout prachtig vergrijzen. Mede daarom is deze houtsoort zo enorm gewild.

 
Sorteren op
6 resultaten

Padouk buitenparket B-Fix 21x140

Lengte: 2750
€ 35.65 incl. btw

Padouk buitenparket B-Fix 21x140

Lengte: 3550
€ 46.00 incl. btw

Padouk buitenparket B-Fix 21x140

Lengte: 3750
€ 48.60 incl. btw

Padouk buitenparket B-fix 27x170

Lengte: 2750
€ 52.15 incl. btw

Padouk buitenparket B-fix 27x170

Lengte: 2950
€ 55.90 incl. btw

Padouk buitenparket B-fix 27x170

Lengte: 4250
€ 80.55 incl. btw