Filters

Model
Dikte

Robinia Acacia

Robinia acacia heeft een rustieke uitstraling en is daarnaast de meest duurzame houtsoort van Europa. Met robinia hout creëert u bijvoorbeeld een unieke afrastering van uw tuin, een terrasoverkapping of een speeltoestel. Ontdek alle mogelijkheden van deze bijzondere houtsoort.

Robiniahout heeft karakter

De Robinia acacia wordt ook wel de valse acacia of schotendoorn genoemd. Deze houtsoort komt voornamelijk voor in Midden- en Zuid Europa. Robinia hout heeft zijn oorsprong in Noord-Amerika en kenmerkt zich door een zeer grillige manier van groeien. Zo zijn de stammen vaak niet rond, groeien krom en splitsen zich vaak. Hierdoor geeft het een karakteristieke uitstraling aan bijvoorbeeld uw afrastering, terrasoverkapping of speeltoestel.

Een duurzame keuze

Robinia hout wordt niet voor niets ook wel Europees hardhout genoemd, de duurzaamheidsklasse is namelijk 1 tot 2 en staat voor een levensduur van circa 20 jaar. Robiniahout is zeer robuust en harder dan dat van de eik. Het is taai, elastisch en slijtvast en rot vrijwel niet. Zelfs in slechte weersomstandigheden behoudt robinia hout zijn kwaliteit en duurzaamheid. Door deze perfecte technische eigenschappen is een extra bewerking van dit hout niet nodig.

Rustiek en veelzijdig

Met de unieke eigenschappen van robinia hout maakt u ieder project rustiek. Zo kunt u denken aan de afrastering van een weide, tuin of boom. Of aan een overkapping van uw terras. Zo zit u fijn beschut tegen de verschillende weersinvloeden. Ook is deze houtsoort zeer geschikt voor het ontwerpen van speeltoestellen. Met deze houtsoort kiest u voor een onderhoudsarme en duurzame speelomgeving. Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden met robinia hout.

Snel eenvoudig online

Houtdirecht is de online houtspecialist en heeft een groot aanbod van robinia hout. We voorzien u graag van de beste materialen en geven daarbij advies op maat. Zo kunt u in onze online houthandel ook terecht voor alle aanvullende bouwproducten die nodig zijn om uw project te realiseren. Denk hierbij aan ijzerwaren, fundering, poeren en schroeven. Ook deze producten bestelt u snel en eenvoudig online in onze webshop. Heeft u nog vragen? Bel dan 0416 - 760 800 voor meer informatie.


 

Veelgestelde vragen over robinia acacia

Robinia hout is gemaakt van acaciabomen. Daarom wordt deze houtsoort ook wel robinia acacia genoemd.

Robinia hout heeft een duurzaamheidsklasse van 1 tot 2. Dit staat voor een levensduur van circa 20 jaar. Het is taai, elastisch en slijtvast en rot vrijwel niet. Zelfs wanneer het heel vochtig is behoudt robinia hout zijn kwaliteit en duurzaamheid. 
Nee, dat is niet nodig. Door de unieke eigenschappen van robinia hout is een extra bewerking niet nodig. Zelfs in de meest barre weersomstandigheden behoudt deze houtsoort zijn kwaliteit.
 
Sorteren op
11 resultaten