Filters

Dikte

Mastiekstrook

De mastiekstrook wordt gebruikt als overgang van een dakvlak naar een boeideel of gevel, waarbij de dakbedekking eroverheen wordt geplakt. Onmisbaar voor als u aan de slag gaat met een project om het dak netjes te isoleren.

Toepassing mastiekstrook

De mastiekstrook van Noord Europees Vuren fijnbezaagd voorkomt lekkage. Bij het leggen van dakbedekking, bijvoorbeeld met EPDM folie, is de hoek dat het dak maakt met het boeiboord 90 graden. Dit levert een risico tot beschadiging, wat u kunt verminderen door het gebruik van een mastiekstrook, ofwel mastiekklos, aangezien deze van de hoek 45 graden maakt. Minder schade dus aan de dakbedekking én beter afvoer van hemelwater omdat het water niet in de randen kan ophopen.

Stevige bevestiging

Let erop dat u de mastiekstrook, onderlaag, dakbedekking, boeiboord en eventueel daktrim, stevig aan elkaar bevestigd. Anders bestaat bij hevige storm de kans dat de dakbedekking los kan raken. En aangezien stormachtig weer steeds vaker voorkomt in Nederland, is dit erg belangrijk. Bent u nog niet bekend met het toepassen van deze handige stroken? Aarzel dan niet om contact op te nemen voor advies. Onze houtexperts kunnen een waardevolle bijdrage leveren met advies op maat over onze dakbedekking.

 

 

Veelgestelde vragen over mastiekstrook

Mastiekklos
Een mastriekstrook wordt ook wel mastiekklos genoemd. De naam mastiek komt van het woord asfaltmastiek en is een mengsel van voornamelijk bitumen. Het is een afwerking van een dakrand in de vorm van een schuin oplopend stuk hout. Dit wordt evenwijdig aan de dakrand bevestigd, waarbij de dakbedekking over de mastiekhoek wordt voortgezet tot de dakrand. 

 

De functie
Door deze afwerking loopt het hemelwater beter van het dak af en heeft u minder kans op schade aan uw dakbedekking. Water kan namelijk niet in de hoeken of randen blijven staan en hierdoor voorkomt u lekkages. Onmisbaar dus voor uw dak.

Op een rijtje:

  • Druk de dakbedekking op de mastriekstrook stevig aan, omdat eventuele luchtophopingen voor schade kunnen zorgen.

  • Werk de dakbedekking helemaal af tot de voorzijde van de dakrand om kans op lekkage te voorkomen bij verstopping van de afvoerbuizen.

  • Bevestig de mastiekhoek, onderlaag, dakbedekking, boeiboord of daktrim met de juiste materialen. Zo kan de dakbedekking bij een hevige storm niet losraken. 

 

Advies
Weet u niet zeker hoe u de mastiekstrook op de juiste manier bevestigt en heeft u advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij geven u graag het advies dat u nodig heeft, ook voor al uw andere klussen met hout.

Voorkomt schade aan uw dak
De schade kan komen door water, wind of andere weersinvloeden. Door het plaatsen van een mastiekhoek of strook zorgt u ervoor dat de dakbedekking perfect aansluit op de dakopstand. Daarmee wordt het dak goed geïsoleerd krijgen water en wind geen kans.

 

Bestel online
Alles wat u nodig heeft voor het maken van het perfecte dak vindt u online bij Houtdirect. Onder de categorie bouwproducten vindt u alle dakbedekkingsproducten bij elkaar. Heeft u vragen over wat u allemaal nodig heeft? Bel dan met onze klantenservice. Zij adviseren u graag.  

Hout
De mastiekstrook wordt van oudsher van hout gemaakt. Bij Houtdirect zijn deze gemaakt van Noord-Europees vurenhout. Dit is een duurzame houtsoort die perfect geschikt is als mastiekstrook. 

 

Tegenwoordig
Mastiekstroken kunnen tegenwoordig ook van andere materialen worden gemaakt zoals steenwol of hard isolatiemateriaal. Deze hebben dezelfde functie en zijn onmisbaar voor uw dak. 

 
Sorteren op
2 resultaten

Houten mastiekstrook ca. 75x75 mm 3900 mm

Lengte: 3900
€ 13.50 incl. btw
€ 46,20 per m²

Houten mastiekstrook ca. 100x100 mm 3900 mm

Lengte: 3900
€ 25.00 incl. btw
€ 64,15 per m²