Filters

Dikte

Mastiekstrook

De mastiekstrook wordt gebruikt als overgang van een dakvlak naar een boeideel of gevel, waarbij de dakbedekking eroverheen wordt geplakt. Onmisbaar voor als u aan de slag gaat met een project om het dak netjes te isoleren..

Toepassing mastiekstrook

De mastiekstrook van Noord Europees Vuren fijnbezaagd voorkomt lekkage. Bij het leggen van dakbedekking, bijvoorbeeld met EPDM folie, is de hoek dat het dak maakt met het boeiboord 90 graden. Dit levert een risico tot beschadiging, wat u kunt verminderen door het gebruik van een mastiekstrook, ofwel mastiekklos, aangezien deze van de hoek 45 graden maakt. Minder schade dus aan de dakbedekking én beter afvoer van hemelwater omdat het water niet in de randen kan ophopen.

Stevige bevestiging

Let erop dat u de mastiekstrook, onderlaag, dakbedekking, boeiboord en eventueel daktrim, stevig aan elkaar bevestigd. Anders bestaat bij hevige storm de kans dat de dakbedekking los kan raken. En aangezien stormachtig weer steeds vaker voorkomt in Nederland, is dit erg belangrijk. Bent u nog niet bekend met het toepassen van deze handige stroken? Aarzel dan niet om contact op te nemen voor advies. Onze houtexperts kunnen een waardevolle bijdrage leveren met advies op maat over onze dakbedekking.
Sorteren op
2 resultaten

Houten mastiekstrook ca. 75x75 mm 3900 mm

Lengte: 3900
€ 13,50 incl. btw

Houten mastiekstrook ca. 100x100 mm 3900 mm

Lengte: 3900
€ 25,- incl. btw