Filters

Dikte

Isolatie

De juiste isolatie mag natuurlijk niet ontbreken in ons assortiment voor dakbedekking. Hierbij is het belangrijk om isolatieplaten te kiezen die goed hechten aan de ondergrond voor een waterdicht resultaat. Bestel deze vandaag nog online voor het perfect afdichten van daken en bouwdelen.

Pir plaat

Pir plaat wordt vooral gebruikt voor isolatie van platte daken, hellende daken, vloeren en spouwmuren. Het heeft goede thermische eigenschappen en met een isolatie waarde van 0,023-0,026 W/Mk scoort het erg goed. De Pir plaat is ons aanbod is een isolatieplaat met een afmeting van 60 x 120 cm (0,72m²). Aan beide zijden is de plaat bekleed met een mineraal gecoat glasvlies. Dankzij de unieke celstructuur van het schuim (TAUfoam) biedt deze isolatieplaat een beter brandgedrag. Powerdeck F wordt toegepast wanneer de dakdichting gekleefd wordt volgens de giet- of koudkleefmethode, geschikt voor platte daken van overkappingen die met EPDM afgewerkt worden. Het is voorzien van een Keymark & KOMO kwaliteitslabel. 

Purschuim

Pir verschilt van het u misschien welbekende Pur, door een hogere isolatiewaarde en een grotere brandveiligheid, vooral op het gebied van ontwikkeling van rookgassen. Het zijn harde platen met een hoge densiteit. De platen monteert u het beste met purschuim, ofwel polyurethaanschuim, welke wij verkopen in een handige handbus. Deze foam is een 1-component isolatie- en montageschuim, welke uithardt onder invloed van vocht uit de lucht en het bouwmateriaal. Heeft u vragen over onze bouwproducten of hout & tuinhout? Aarzel dan niet om contact op te nemen, we staan u graag uitgebreid te woord.
 
 

Veelgestelde vragen over Isolatie van uw dak

Kwaliteit
PIR platen, purschuim en EPS isolatieplaten zijn de beste isolatiematerialen om een hellend dak, plat dak, vloer of spouwmuur van buitenaf te isoleren. Ze hebben alle drie hun eigen diktes en voordelen en zorgen voor een effectieve manier van isoleren. 

 

Advies op maat
Wat de juiste keuze is voor uw project hangt af van uw klus en de eisen die u stelt aan de isolatie. Zo geeft purschuim een hogere isolatiewaarde en grotere brandveiligheid, maar het is ook dikker. PIR platen zijn aan beide zijden bekleed met gecoat glasvlies, waardoor ze ideaal zijn voor het bekleden van bijvoorbeeld uw overkapping. Bij Houtdirect kunnen wij u door onze jarenlange ervaring adviseren in het maken van de juiste keuze aan isolatiemateriaal voor uw klus. Bel met onze klantenservice en we delen onze ervaring graag met u. 

Tips van de vakman
In onze blogs over het maken van een overkapping laten Bas en René u zien hoe u dit op de juiste manier doet. Daarnaast geven ze ook handige klustips voor: 

  • de juiste isolatiematerialen: EPS platen, PIR platen of purschuim 

  • de juiste lijm en kit 

  • goed regelwerk waarop de isolatie gemonteerd kan worden

  • de juiste afwerking

 

Houd rekening met
Zo moet een geïsoleerd hellend dak winddicht zijn aan de buitenzijde en lucht- en dampdicht aan de binnenzijde. Hiervoor moet het onderdak wel damp-open zijn en winddicht. Heeft u nog meer tips nodig? Bel met onze vakmensen. Zij adviseren u graag. 

Kostenoverzicht
De kosten zijn afhankelijk van de oppervlakte van uw dak en uw wensen. Bij onze isolatieplaten vindt u de juiste prijzen en afmetingen. Plaats in uw winkelmandje wat u nodig heeft en u krijgt een totaaloverzicht van de kosten voor uw project.

 

Bezorgen of ophalen
Bij het plaatsen van uw bestelling kunt u ervoor kiezen om uw producten op te halen in onze showroom in Waalwijk. Wij kunnen uw bestelling ook bezorgen. Wat uw voorkeur ook is, door te kiezen voor isolatiematerialen weet u zeker dat u bespaart op uw energiekosten. 

Ja
Door te kiezen voor het isoleren van uw dak maakt u een duurzame keuze die gunstig is voor de levensduur van uw huis. Daarnaast zorgt het ook voor een kostenbesparing op uw energierekening. Want u verbruikt minder energie voor het warm houden van uw huis. Dit heeft bovendien een positieve uitwerking op het milieu.

 

Vragen?
Heeft u meer vragen over hoe u duurzame keuzes kunt maken voor uw klus? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij denken graag met u mee.

 
Sorteren op
2 resultaten

EPS isolatie plaat 20x500x1000 mm

Lengte: 1000
€ 5.00 incl. btw
€ 10,05 per m²

Pir plaat 30 mm

€ 11.50 incl. btw